Recensies

Wat zeggen mijn klanten?

Vanuit mijn rol binnen het cultuurbeleid van de gemeente Den Haag ken ik Deborah vooral als een van de grootste pleitbezorgers van een inclusievere cultuursector, als ‘the hostess with the mostess’, als DeeDee met haar kids, als een bron van kennis en inspiratie en als PowerQueen die niet bang is om zuurstok roze kleding te dragen. Ze breng letterlijk en figuurlijk meer kleur in de cultuursector van Den Haag. Deborah heeft een belangrijke (en soms pijnlijke) boodschap en vertelt die met zo veel energie, overtuigingskracht, humor, kennis en intelligentie, dat zij hem tussen de oren krijgt van de mensen die hem moeten horen. Mensen die alle eigenschappen van Deborah in één persoon combineren zijn zeldzaam, zij is de reden dat het woord 'intersectioneel' bestaat. Ik kan haar niet voor één ding aanbevelen zonder daarmee al haar andere werk tekort te doen. Leer haar kennen en word blij
Jeroen Mul
Beleidsadviseur Cultuur bij Gemeente Den Haag
We vroegen Deborah Cameron om op zaterdag 21 september 2019 als host op te treden bij de opening van de spraakmakende tentoonstelling ‘Foute boeken?’ in Huis van het boek | Museum Meermanno. Tijdens de opening heeft zij gastconservator Bert Sliggers en directeur van Huis van het boek | Museum Meermanno Sandra Bechtholt te interviewen. Dat heeft zij met veel charme, kennis van zaken en humor gedaan. Ook betrok ze op heel natuurlijke en ontspannen wijze het publiek bij de niet altijd gemakkelijke kwesties rond de onderwerpen die in de tentoonstelling aan bod komen; racisme, bekering, nationaalsocialistische propaganda, seksisme en stereotypen in kinderboeken. Kortom, we zijn heel blij dat Deborah Cameron deze klus voor ons gedaan heeft.
Aafke Boerma
Huis van het boek | Museum Meermanno
Vorig jaar heb ik met Deborah samengewerkt voor een event vanuit het Den Haag Pride netwerk. Deborah heeft tijdens het event opgetreden als host en heeft dat op een geweldige manier gedaan. Er zijn weinig mensen die zoveel sfeer kunnen brengen tijdens een event zoals Deborah dat kan! Hiernaast heb ik haar tijdens de voorbereiding leren kennen als een enthousiast en professioneel persoon, die graag meedenkt en zich voor de volle 100% inzet. Ik kan Deborah alleen maar aanbevelen en zal in de toekomst graag nogmaals met haar samenwerken.
Anthony van Dongen
P&O Adviseur at Gemeente Den Haag
Naar aanleiding van de tentoonstelling en programmering Bewogen beeld- Op zoek naar Johan Maurits (voorjaar 2019) over de naamgever van het Mauritshuis, is er een uitgebreide programmering samengesteld met diverse partners. Deborah heeft voor de Bewogen zaterdagen (2x) meegewerkt aan conceptontwikkeling en ons van gevraagd en ongevraagd advies voorzien. Dat bleek heel leerzaam en ook vruchtbaar. De samenwerking mondde uit in een dynamische talkshow gericht op het thema inclusie binnen de beeldende kunst- en museumsector. Ze bleek heel kundig in het samenwerken, ontwikkelen en regelen van wat er nodig was om het programma tot een succes te maken. Ze was ook heel genereus in het beschikbaar stellen van haar netwerk en hen met ons laten samenwerken. Zo hebben haar gasten Damani Leidsman, Fazle Shairmahomed en Djaleisha Rigters dit onderwerp vanuit diverse invalshoeken belicht. En als spin-off van deze goede samenwerking staan er nog meerdere plannen op stapel. Eén daarvan heeft plaatsgevonden tijdens de Museumnacht van 2019 waarin zij een speciale rondleiding verzorgde.
Femke Hameetman
Head of Education/Learning at Mauritshuis
Een Powervrouw, met een dikke, vette hoofdletter P! Dat ben jij; Deborah Cameron/by Deedee!
Jij weet als geen ander, met al je energie en enthousiasme, de deelnemers aan onze jongerenevents ‘Ga voor GOUD bij MDT’ uit te dagen en zorgt daardoor voor positiviteit en spontaniteit bij de jongeren.
Geen mogelijkheid om in te kakken of weg te zakken… je betrekt als een wervelwind alle deelnemers! Verder zie je er in jouw mooie en creatieve outfits er natuurlijk ook nog eens super uit! Kortom een feest om jou op een podium te zien!
Annelies Boom
directeur Centrum 16•22
Op 12 april 2019 organiseerde KOO een festival voor kinderen van het speciaal basisonderwijs. Tijdens het festival mochten leerlingen, onder aanmoediging van Deborah, zich presenteren op een écht podium. Harstikke spannend natuurlijk! Een aantal leerlingen had zich in de weken naar het festival voorbereid op een optreden, maar Deborah wist een zodanig veilige sfeer te creëren dat ook een aantal leerlingen spontaan het podium op durfden. Het is waanzinnig om te zien hoe Deborah deze kinderen het zelfvertrouwen kan geven om in een theaterzaal, voor al hun klasgenoten, te dansen of te zingen. We hebben heel wat talent gezien! Samenwerken met Deborah is erg prettig. De communicatie vooraf verloopt soepel, en tijdens het festival is ze erg flexibel. Mede dankzij haar uitstekende timemanagement verliep het podiumprogramma op rolletjes
Siske Zwiers
projectleider KOO
Een Powervrouw, met een dikke, vette hoofdletter P! Dat ben jij; Deborah Cameron/by Deedee!
Jij weet als geen ander, met al je energie en enthousiasme, de deelnemers aan onze jongerenevents ‘Ga voor GOUD bij MDT’ uit te dagen en zorgt daardoor voor positiviteit en spontaniteit bij de jongeren. Voor V. Voor wie een enthousiasmerende persoonlijkheid zoekt om pit te verlenen aan een bijeenkomst: kies Deborah! Ik heb Deborah enkele malen meegemaakt als host/moderator. Goed voorbereid verleende zij daar met haar eigen, kleurrijke stijl verleende zij steeds karakter en warmte aan.”
Marisa Monsanto
Eigenaar Monsanto Mission Management, advies culturele en maatschappelijke sector)
Powervrouw met een krachtig persoonlijk verhaal. Weet elke keer iedereen te inspireren. Een aanbeveling voor iedereen om met haar te werken Samenwerken met Deborah is erg prettig. De communicatie vooraf verloopt soepel, en tijdens het festival is ze erg flexibel. Mede dankzij haar uitstekende timemanagement verliep het podiumprogramma op rolletjes.
Cemil Yilmaz
Social Innovator | Social& Cross-CulturalPsychologist | Consultant | Trainer | Public Speaker | Moderator | Storyteller | Opinion Maker
Deborah recht uit het hart, recht in het hart. Elke keer weer een feest om door jou op welk podium of welke plek dan ook onthaald en bevraagd te worden. Vraag Kings mother voor een verfrissend en verrassend debat
Bert van Alphen
wethouder Sociale zaken werkgelegenheid Den Haag
Deborah is een bewonderingswaardig hard werkende vrouw met een aanstekelijke energie. Doordat ze zowel book smart als street smart is weet ze zich feilloos in te leven in vrijwel elke doelgroep. Ze is recht door zee en heeft een groot empathisch vermogen waardoor samenwerken erg fijn is. Last but not least is Deborah ook een stijlicoon en een inspirerende verschijning op het podium!”
Conchitta Bottse
promotor | tour manager | event manager

Contact Me

Waar kan ik je mee helpen?

Neem vrijblijvend contact op voor al uw vragen en/of opmerkingen.