DeeDee’s Powertalk #3

DeeDee's Powertalk zijn korte powerblogs aan de hand van een quote
20200807_072315_0000.png

Goedemorgen beautiful.

Vanmorgen kwam ik deze quote tegen en het is zo toepasselijk voor mij plus je weet dat ik het altijd real met je hou. Het thema vaderschap houdt mij de laatste tijd wel even bezig. Want in hoeverre incasseer je zaken of verleg jij je grenzen om de weg vrij te banen zodat je kind een relatie kan hebben met zijn of haar vader?

Na mijn problematische jeugd waar ik zoveel te maken heb gehad met grensoverschrijdend gedrag, heb ik bloed, zweet en tranen geïnvesteerd om mijn persoonlijke grenzen te leren kennen en te bewaken. Echter worden deze sinds mijn zwangerschap en nadat King er is aardig op de proef gesteld. Want als moeder wil je alles voor je kind, maar hoever ga daarin als je grenzen keer op keer worden overschreden. (dat is voor mijn gevoel gewoon mental abuse). Terwijl je aan de andere kant beseft dat de vader van je kind op dit moment de nodige struggles heeft en hetgeen wat je aangeeft niet volledig binnen komt. Maar wat ik me daarnaast ook realiseer is dat we op andere punten in ons eigen proces zitten en waar ieders proces met zijn eigen uitdagingen komt.Want in hoeverre incasseer je zaken of verleg jij je grenzen om de weg vrij te banen zodat je kind een relatie kan hebben met zijn of haar vader?

Terwijl ik dit schrijf valt voor mij nu ook het kwartje voor een vraag die ik mijn moeder een tijd terug heb gesteld betreffende de relatie tussen mijn vader en haar en het ouderschap. Waarin mijn moeder haar grenzen eigenlijk overschreed om het geheel bij elkaar te houden. Nu pas kan ik begrijpen waarom zij dat zo heeft aangepakt, maar wordt mijn gevoel om het anders te willen versterkt. Deze keuzes en gedachtes geven mij tussendoor slapeloze nachten. En om eerlijk te zijn had ik dit onderdeel van het moederschap onderschat nadat ik besloten had ervoor te gaan. Echter ik wil het beste voor King, maar het is echt even een strugle om de juiste balans hierin te vinden waarbij ik mijn grenzen kan waarborgen en de weg vrij hou zodat King een relatie kan opbouwen met zijn vader.
😘

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Scroll naar top