Let’s talks my dissabilities | ADHD

Hi beautiful. Vandaag de derde post over mijn diissabilities. Het is ondertussen mijn favoriete dissability. Dat is in het verleden wel anders geweest. 

Ik ben altijd hyperactief geweest en hier konden anderen niet altijd goed mee omgaan. Zo heb ik tijdens meerdere momenten tijdens mijn loopbaan te maken gekregen met leidinggevenden en collega’s die mijn dissability negatief labelde. Ik moest wat rustiger zijn en minder mijzelf, want men zou mij niet serieus nemen. Hierdoor begon ik aan mijzelf te twijfelen, dit in combinatie met een  zelfvertrouwen dat al meerdere deuken had opgelopen zorgde ervoor dat ik alles in macht deed om te veranderen.

Het moment dat ik aan het eind van mijn twintiger jaren de diagnose ADHD kreeg veranderde mijn leven. Ik wist eindelijk waar de drukte en bepaalde persoonlijke trekjes vandaan kwamen. Om mijn focus te verbeteren heb ik toen ritalin en conserta  geprobeerd. Van ritalin kreeg ik tics en daar voelde ik mij niet goed bij. Conserta sloeg goed aan. Voor het eerst in mijn leven waren de wolken van oncontroleerbare gedachtes opgeklaard en kon mijn focus houden. Echter deze medicatie maakte de essentie van mijn sprankelende persoonlijkheid vlak. Ik leek op een totaal ander persoon en ik miste mijn bubbelige persoonlijkheid. Dus dan maar stoppen en op eigen kracht een manier vinden om hier mee te dealen. Ondertussen zijn we jaren verder en ben ik ondertussen wel een stuk rustiger, maar de ADHD is er nog steeds en uit zich op verschillende manieren bij mij: 

🌟 Yes mijn sprankelende en energieke persoonlijk is nu mijn kenmerk. Dit is zorgt o.a. voor de power in PowerQueen. Ik ben high energy en niet iedereen zijn cup of tea. 

🌟Mijn hersenen maken supersnel verbindingen en is super creatief waardoor ik out if the box denk.Dit betekend dat  hoofd altijd 150 km per uur gaat. In het verleden kon ik hier heel slecht mee omgaan. Ik kon soms echt moe worden van mijzelf. Zo los ik zelfs in mijn slaap vraagstukken op waar ik door de dag mee aan het stoeien ben. 

🌟 Sinds kind ben ik verbaal sterk en de ADHD zorgde voor spraakwatervallen. Dan spreek ik letterlijk met een snelheid van mijn hersenen en was ik in staat om een verhaal van 20 min in 5 min te vertellen. In de loop van de jaren is mijn spraak gelukkig rustiger geworden, alleen wanneer ik zenuwachtig ben,dan kom de spraakwatervallen terug. 

🌟 Ik heb last van uitstelgedrag. Al weet ik soms dat ik zaken moet oppakken, maakt mijn hoofd dan andere plannen en schuift hetgeen wat ik moet doen vooruit,  in erge gevallen worden worden sommige dingen gewoon geblokt uit mijn gedachtes. 

🌟Dit laatste kan ook door angsten getriggerd worden of andersom. Waardoor ik soms echt wordt belemmerd om taken te verrichten. Denk hierbij aan mijn administratie die door gewortelde trauma wordt versterkt. 

🌟 Ik ben impulsief en heb niet altijd impulscontrole. Als ik iets bedenk, dan moet het nu, zonder altijd te onderzoeken of het wel de juiste keuze is. Ook deze eigenschap wordt gelukkig minder sterk. Zo heb ik ondertussen al jaren geen shopverslaving meer en koop ik niet alles wat ik denk nodig te hebben.

🌟Ik besefte als jongere dat ik verslavingsgevoelig kon zijn en heb het gelukkig altijd bij blowen, drank en lichaamsmodificatie kunnen houden. Ik ben altijd  bang geweest om andere dingen te proberen en zeker als ik anderen stuk zag gaan op een pilletjes of andere drugs, terwijl  ik als een duracell batterij de hele nacht door kon halen zonder toevoeging. 

De volgende keer vertel ik hoe ADHD ondertussen mijn superpower is geworden en ik eigenschappen inzet om mijn sociaal ondernemerschap naar een volgend niveau te tillen. Soso lobi, DeeDee

#TalkTuesday  #PowerQueen  #DissabilityQueen #MentaleGezondheidStrijder #PowerMommy  #Mompreneur #SociaalCultureleDuizendpoot  #GetYourLifeRestAndMoney #Host #HostessWithTheMostess #Storyteller #Programmamaker #CommunityConnector #Workingmomlife

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *