DeeDee writes Journey of Healing | Let go & glow up

HI beautiful people,

Wat een reis heb ik met het schrijven van DeeDee writes Journey of Healing afgelegd. In maart kreeg ik het idee om 10 verhalen te schrijven op weg naar mijn 40ste verjaardag. Dit is mijn negende verhaal en ik voel dat ik mijn eindpunt heb bereikt. Voor dit verhaal moest ik aan twee nummer denken die mijn gevoel versterken

Loslaten

Het eerste nummer waar ik aan moest denken was Loslaten van Feis.

De reden hiervoor is dat mijn gevoel aangeeft  dat het tijd is om los te laten. Al de negatieve ervaringen en de trauma’s heb ik door het schrijven los kunnen laten en kunnen geven aan het universum. Mijn gevoel dat dat het tijd is om mijn directe familie voor onbepaalde tijd los te laten. Het is tijd om minimaal een jaar alleen echt op mijzelf en mijn zoon te richten. Ik wil minimaal een jaar het leven ontdekken zonder de invloed van mijn disfunctionele familie. Ik wil ontdekken wat mijn ware potentie is zonder deze constante energie zuigende invloed. 

Saying goodbye

Ik zeg vaarwel tegen mijn moeder. Ik de loop van mijn leven heb ik veelal veel meer van jou gehouden dan van mijzelf. Ik heb je gegeven terwijl mijn beker leeg was. Ik heb je altijd hoog gehouden. Dit heb ik gedaan omdat ik weet dat je ook geen makkelijke start in het leven hebt gehad. Ik besef dat je heel veel voor mijn welzijn hebt moeten opofferen. Dat je hebt moeten vechten om jezelf staande te houden. Daar heb ik alle respect en waardering voor. Echter heb je daarnaast ook veel schade aangericht en gezorgt voor een onveilige thuisbasis. Je hebt bijgedragen, en doe dat tot de dag van vandaag nog steeds, aan een de disfunctionele relatie tussen mij en mijn broers en zussen. De  schade die is aangericht is onomkeerbaar en heeft zulke diepe wonden bij mij achtergelaten dat ik nooit meer een gezonde relatie zou kunnen hebben met hen. Ik heb mezelf tijdens deze reis hierin berust. Ik ben ook tijdens deze Journey of Healing gaan beseffen dat je leven vast heel erg eenzaam en ongelukkig moet zijn geweest om je kinderen zo te behandelen en dat je dat misschien tot de dag van vandaag nog bent. Ik ben mij gaan beseffen dat ik jou niet gelukkig kon maken met alles wat ik heb gegeven. Het enige wat ik je door deze reis kan geven is je vergeven voor hetgeen wat je gedaan hebt. Dit doe ik voor mijzelf om zo ook hetgeen wat geweest is en jouw los te laten, zodat de wonden nu rustig kunnen gaan helen zonder dat ze elke keer door jouw opengehaald worden. Moeder ik hoop dat je in het leven dat je nog rest echte liefde voor jezelf kan vinden en geluk mag vinden. 

Ik zeg vaarwel tegen mijn biologische vader. Ik heb jou als volwassene drie momenten in mijn leven bewust mee mogen maken. Deze waren niet allemaal positief. Maar ja, het zijn ook echt drie momenten in een een tijdspanne van mijn 6de tot nu. Van jou kinderen ben ik volgens mij wel je minst favoriete. Dit heb je wel doen blijken door het aantal contactmomenten en door de zin die je zei tijdens de laatste keer dat ik je in Nederland zag en ik je vroeg of je ook bij mij kwam logeren, net als hoe je dat bij je andere dochters deed ( yes mijn zussen, broer en ik hier in Nederland hebben dezelfde vader en moeder).Jouw reactie was “Ik slaap niet bij vreemde mensen”. Terwijl toen ik in Suriname was ik wel bij jou ben blijven logeren toen jij ernaar vroeg.  Dit was voor mij het zoveelste teken dat ik niet gezien word als een van je volwaardige kinderen. Ik laat je los. Ik wens je veel plezier en geluk met je andere kinderen. Jij kan wel mijn mars eten. Haha voor jou heb ik echt niets, net zoals je mij niets hebt gegeven.

Ik laat mijn broers en zussen los. We hebben allemaal een verschrikkelijke, pijnlijke en verwoestende jeugd achter de rug waarin van alles en nog was is mis gegaan. In dit geheel zijn we als gezin zeven jaar met elkaar kwijt. In deze zeven jaar zijn er aan beide kanten slachtoffers gevallen. Zowel in Nederland als in Suriname. Ik weet dat er vanuit het verleden heel veel pijn is geweest over het feit dat onze moeder met mij naar Nederland toe moest en het gevoel van “in de steek gelaten” bij jullie heeft achtergelaten. In deze periode hebben jullie een bijzondere band met elkaar gevormd, net als hoe ik een bijzondere band had met onze moeder. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik altijd wel een beetje het buitenbeentje was en niet altijd het gevoel had erbij te mogen horen. Als ik achteraf kijk zie ik in dat onze moeder hier ook een hartig handje in had door ons vanaf het moment dat we weer samen waren tegen elkaar uit te spelen. Dit heb ik toen niet doorgehad. Hiervoor heb ik wel spijt. Spijt dat ik nooit voor jullie heb kunnen opkomen toen jullie het misschien nodig hadden, maar ook dat ik altijd in alles van onze moeder meeging. Met pijn in mijn hart realiseer ik mij dat we nooit een kans hebben gehad om een gezonde basis met elkaar te leggen. Ondertussen zijn we volwassenen en heeft ieder van ons zijn manier gevonden om te dealen met het leven dat ons gegeven is. Sommige succesvoller dan de andere. Echter ik wil nu even stappen uit deze soap van onze te gekke familie waar er altijd wel iets aan de hand is. Ik wil even niets weten, niemand helpen en ook echt niets horen over hoe goed of slecht het gaat. Ik wil daar even geen ruimte voor maken. Ik sluit de deur, maar zoals bij onze ouders niet helemaal, ik laat het op een kier staan voor in de nabije toekomst. Voor nu She is done. Ik wens jullie veel liefde, succes en geluk. Do you booboo’s.

Glow Up

Als ik nu denk aan mij toekomst dan denk ik aan het nummer Glowing up van Cynthia Enrivo

Het is nu tijd om te focussen op mijn glow up. Na een leven vol pijn, vernedering en strijd dat ik meedroeg als rotsblokken in een rugtas op mijn rug. Doe ik deze tas vandaag af. Ik geeft het aan het universum en stap ik volledig verliicht in mijn purpose. Ik dank Anana, mijn kra, dyodyo en al mijn spirituele begeleiders en ancestors dat ze mij heb gedragen en beschermd hebben om dit punt in het leven te bereiken. Deze weg heeft mij voorbereid om de volgende fase van een overvloed aan liefde voor mijzelf en mijn zoon en de andere kids die geweest zijn en nog mogen komen.  Het opent de deur aan een overvloed aan rijkdom in  gezondheid, liefde en financiële middelen om volledig onafhankelijk te kunnen leven en om al mijn dromen die de afgelopen jaren in de koelkast moesten te kunnen vervullen. Ik ga voor mij en wil niets van niemand horen over familie die of dat. Ik heb mijn familie, mijn tribe, They got me, I am good. Ik voel mij voor het eerst in mijn leven ook veilig om mijn onveilige bloed familie los te laten omdat ik de veiligheid van Anana, mijn spirits, ancestors en mijn tribe voel en heb. Hiermee sluit ik deze reeks ook af. Dank aan iedereen die met mij meegeleefd heeft. Mij een berichtje gestuurd heeft. Die mij een brasa \/ knuffel heeft gegeven. Die begrip heeft getoond. Ik voelde mij tijdens deze journey gezien en gehoord. Je bijdrage is van onschatbare waarde geweest. Gran tangi \/ Dank

De komende 11 dagen op weg naar mijn verjaardag doop ik nu om tot 11 days of Gratitude. 11 dagen waarin ik iedere dag 1 ding in de spotlight zet waar ik trots op ben, dankbaar voor ben of dat heeft bijgedragen aan mijn gevoel van geluk in de loop van de afgelopen 39 jaar. 

Soso lobi, DeeDee

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *