Het is voelt goed om weer te schrijven

Hi beautiful,

Het is alweer tijden geleden dan ik een blog heb geschreven. En om eerlijk te zijn heb ik het schrijven echt gemist. Zeker ook op momenten dat ik tijdens de afgelopen periode zwaar had. Schrijven hielp mij in het verleden namelijk om door deze periodes heen te gaan. Echter dit keer had ik er de kracht niet voor om rustig te zitten en mijn hoofd leeg te schrijven in blogvorm, het lukte me wel om wekelijks op zondag een post te plaatsen op mijn socials onder de noemen #DagVanBezinning. Hiermee kon ik even luchten, Toch was niet hetzelfde. Al die tijd wilde ik meer, alleen ik kon mijzelf er niet toe zetten. Ik voelde geen inspiratie en dacht bij mijzelf, is mijn verhaal nog wel nodig, willen mensen het nog wel lezen? Dit gevoel had ik ook regelmatig over sociale media. Onzekerheid poogde mij af en toe te verzwelgen.

Echter is voor mijn gevoel de tijd aangebroken om het schrijven en bloggen weer op te pakken en hiermee terug te gaan naar de oorsprong van byDeeDee. Deze begon namelijk in 2011 nadat ik in een zware depressie terecht was gekomen. Via mijn blog deelde ik mijn reis vanuit een depressie. Dit deed ik voor mijzelf en niet specifiek voor een ander. Het hielp mij om mijn hart te luchten en orde te scheppen in mijn hoofd. Hier wil ik dus weer naartoe. Schrijven voor mijzelf en mijn verhaal delen om het uit mijn hoofd te halen. Door terug te gaan naar deze basis valt de druk van mijn schouders. Want ik ga dit weer doen voor mijzelf, net als hoe ik dit jaar de keuze heb gemaakt om echt voor mijzelf te kiezen. Te kiezen voor waar ik gelukkig van word en wat echt bijdraagt aan mijn mentale, spirituele en zakelijke groei. Hier hoort schrijven bij.

Waar ga dan nu over schrijven?

Sinds ik in 2011 ben gestart met het schrijven van mijn blog. zijn er natuurlijk heel wat dingen veranderd. De belangrijste verandering is dat ik moeder ben geworden van een fantastische zoon die mijn leven zoveel meer magie heeft gegeven. Ondertussen ben ik vanaf eind vorig jaar sinds mijn kindertijd geen mantelzorger meer, ben ik eindelijk afgestudeerd en als klapper op de vuurpijl heb ik echt een nieuwe start gemaakt met een nieuwe woning. Hierdoor start ik 2022 met een nieuw hoofdstuk in mijn leven en heb ik dit jaar omgedoopt tot mijn jaar van healing en transformatie. Het jaar dat ik voor het eerst volledig op mijzelf ga focussen en geen anderen, behalve mijn zoon, als prioriteit stel. De reis die vanaf nu maak of heb afgelegd om hier te komen, wil ik weer delen. Het is een reis van een alleenstaande moeder en zwarte vrouw die haar dromen aan het waarmaken is. Die soms vecht met de demonen uit haar verleden, die aan het healing is van haar jeugdtrauma’s die tot de dag van vandaag invloed op haar hebben. Die haar spiritualiteit weer aan het herontdekken is. Die aan het bouwen is aan haar imperium om generationele rijkdom te creëren voor haar zoon. Over het creëren van impact en een positieve invloed hebben op gemeenschappen waar ze toebehoord of liefde voor heeft zoals haar favoriete doelgroep Afro Nederlandse jongeren en de zwarte en de queer community.

De reis die vanaf nu maak of heb afgelegd om hier te komen, wil ik weer delen.


Topics die in mijn hoofd spoken

Er zijn ondertussen al een paar topics die bij mij op komen waar ik specifiek over wil schrijven. Het zijn geen lichte onderwerpen, maar wel onderwerpen waar mijn hart sneller van gaat kloppen en die uit mijn hoofd en ziel moeten. Het zijn topics die perfect passen bij mijn jaar van healing en transformatie. Zo wil ik schrijven over hoe meesteres zijn in BDSM mij heeft geholpen om mijn seksualiteit te herontdekken en mijn vrouwelijke krach te herwinnen na seksueel misbruik en andere vormen van grensoverschrijdend gedrag. Hiernaast denk ik erover na om saucy verhalen te delen uit die periode uit mijn leven. Daarnaast wil ik schrijven over de impact van lichamelijke en geestelijke mishandeling door mijjn moeder heeft op mijn moederschap en hoe ik gerationele trauma’s aan het doorbreken ben. Ik wil weer schrijven over spiritualiteit en geneeskrachtige kruiden. Hier was ik jaren geleden al mee begonnen en voel dat de tijd is aangebroken om dit weer op te pakken.

Naast deze topics zijn er nog een paar korte verhalen die ik af wil maken en een essay die ik verder wil uitwerken. Aan deze essay was ik vorig jaar begonnen toen ik de schrijfcursus Beyonceology gegeven door Mugayende volgde. Hier maakte ik kennis met het concept Bitchy essay. Echter zat ik tijdens en na deze cursus vast in mijn hoofd door de zwaarte van het leven. Nu ik weer aan het bloeien ben en mijn schouders lichter voelen is er ook weer ruimte in mijn hoofd om deze essay af te maken.

Nu ik dit zo schrijf besef ik dat ik nog genoeg te delen heb en ik ga de komende tijd weer lekker experimenteren met xchrijven en met het posten op mijn socials om te onderzoeken wat past bij wie ik nu ben. Ik ga geen deadlines stellen of nu al aangegeven met welke regelmaat ik ga posten om. Want no pressure. Gewoon rustig mijn ritme vinden. Via mijjn social komt alles vanzelf voorbij.

Soso lobi,
DeeDee 😘😘😘

1 reactie op “Het is voelt goed om weer te schrijven”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *