Mommy Dee | Een bijzondere mijlpaal

Hi beautiful,

Zondag heb ik als moeder een bijzondere mijlpaal bereikt. Baby King was 38 weken geworden en ik was 38 weken zwanger toen de weeën opgewekt werden. Hij is dus nu 72 weken in mijn leven en wat een freaking bijzondere reis is het moederschap gebleken. Van de zwangerschap tot nu wil acht speciale momenten met jullie delen.


1.De eerste echo.

Nadat ik wist dat ik zwanger was had ik een klein incidentje met als gevolg dat ik dacht dat ik mijn zwangerschap voorbij was. Dit gebeurde net voordat ik de eerste echo zou laten maken. Vol spanning ging ik samen met mijn bestie naar de eerste afspraak. Tijdens het voorgesprek had ik echt hartkloppingen van de zenuwen. Maar deze veranderde in vreugde tranen toen de sensor op mijn buik werd geplaatst en het vruchtje inclusief heartbeat ze zien was op het scherm. Op dat moment voelde ik dat ik een strijder in mij droeg en werd er bevestigd dat ik echt moeder zou worden. Een lang gekoesterde droom ging in vervulling.

2.It’s a boy

Ik wist dat ik een jongen zou krijgen. Dat voelde ik gewoon aan alles en in het verleden had ik eigenlijk ook altijd gelijk over het geslacht bij mensen om mij heen. Hij kreeg ook al de bijnaam King Kunta. Echter moest ik wachten tot de 20 weken echo om de bevestiging te krijgen. Voordat de zuster het überhaupt kon vertellen zag ik op de echo beelden een kleine pipi. Whoep whoep. Ook mijn wens om eerst een jongen te krijgen ging in vervulling.

3.De eerste keer in mama’s armen

Mensen een bevalling is no joke, ik blijf het zeggen. Ik was niet ready voor de helse pijn. Maar toen King er was en voor het eerst op mijn borst lag waren mijn eerste woorden “ik heb gewoon een klein mensje gemaakt”. Ik kon niet geloven dat ik mijn eigen baby in mijn armen hield. Want die eerste 38 weken leken voorbij gevlogen. De dagen hierna waren echt als een roes waarbij het soms onwerkelijk was, ik mijzelf soms gewoon  moest knijpen, lang naar baby King keek en het tot mij doordrong. Yes je bent echt echt echt moeder!

4. Baby King is kerngezond

Omdat de Retinoblastoom (vorm van kinderkanker) die ik heb, bij mij ook erfelijk kan zijn moest ik met 38 weken ingeleid worden en werd er na de bevalling gelijk navelstreng bloed gestuurd naar een lab voor onderzoek. Een aantal dagen erna ging ik met King naar Amsterdam voor zijn eerste oogonderzoek. Hier was ik super zenuwachtig over. Hij kreeg de oogdruppels die ik met een passie haat, maar die nodig zijn om zijn pupil te vergroten. Hij was zo sterk en huilde niet. Daarna gebruikten ze klemmen om zijn ogen open te houden om met een camera in zijn ogen te kijken. Voor mij echt een horror scène die ik echt slecht trok. Echter moest het gebeuren. Eerste oog was perfect en het tweede oog volgde. Ook deze was perfection. Yess wat een opluchting! Tien dagen na zijn geboorte kreeg ik het verlossende nieuws. In zijn dna was de afwijking voor Retinoblastoom niet aanwezig. Ik schreeuwde het uit van geluk. Mijn baby is kerngezond.

5.Iedere dag beginnen met een knuffel en onze affirmatie.

Sinds King er is begin ik iedere dag met een dikke knuffel. Dit maakt dat we iedere ochtend liefdevol starten. Als we hierna opgestaan zijn gaan we naar de spiegel voor onze dagelijkse affirmatie. Want hiermee plant ik zaadjes van zelfliefde, zelfvertrouwen en zelfbeschikking. Op deze manier hebben we onze eerste eigen ritueel.

6.We zijn  een team

Zoals je hebt kunnen zien ging King al mee op podium sinds hij in mij buik zat en heb ik mijn hele zwangerschap heerlijk gewerkt als host. Want zodra ik op het podium moest waren alle vormen van vermoeidheid o.i.d. verdwenen. Dus toen King geboren was, was het voor mij logisch dit voort te zetten en hem waar mogelijk mee te nemen naar mijn werk en dus ook op het podium. De eerste keer was tijdens de uitreiking van de Haagse Parels. Hij was zo rustig en op zijn gemak. Net als zijn mommy. Hierna wist ik dat ik hem vaker meer kon nemen en er volgde meer momenten. De laatste was tijdens de boekpresentatie van de goede immigrant in Tolhuistuin. Daarnaast gaat hij regelmatig mee met mama op pad en zijn we thuis ook steeds beter op elkaar afgestemd zodat ik een goede balans aan het creëren ben tussen het moederschap en mijn hustlle.

Het voelt echt als een blessing om het moederschap op deze manier te kunnen combineren. Om de band met King ook op deze manier te versterken. En ik zeg je, vanaf de zwangerschap zijn we een team en voelde ik dat hij mij letterlijk door de zwangerschap heeft gepowered om al mijn doelen te bereiken. Dus nu zetten we het samen voort inclusief matching outfits.

7. Staan en de eerste stapjes

Naast dat King al tijden geleden begon met zij eerste brabbel was vorige week woensdag toch echt weer een hoogtepunt in zijn ontwikkeling. Mijn baby ging volledig zelfstandig staan. Ik was onder de indruk en.kon mijn oog niet geloven. De volgende dag gebruikte hij zijn piano als opstapje on hoger te staan en in de dagen erna begon  hij zijn eerste mini stapjes te zetten in zijn box. Omg wat liep mijn hart over van liefde en wat was mijn hoofd groot van trots.

8. Ik voel mij krachtiger dan ooit tevoren.

Als laatste wil afsluiten met een grote plus in mijn persoonlijkheid die het moederschap teweeg heeft gebracht. Ik voel mij namelijk in mijn volledige kracht en Ik heb nu zero tolerance voor toxic mensen en situaties. In vergelijking met voor mijn zwangerschap neem ik nu echt letterlijk geen blad meer voor de mond en heb ik zero fxck te geven aan alles wat niet positief bijdraagt aan mijn leven. I will cut you off! Mijn focus wordt steeds scherper en ik ben mij bewuster met prioriteiten en mijn tijd. Want geloof me het moederschap en het zorgen voor mijn gezin staat op één. Dit laat ik door niets en niemand verstoren. Plus ik heb er gewoon geen tijd voor.

Ik besef mij dat dit pas het begin is van het leven a moeder met baby King, maar het voelt heerlijk. En ik ga zeker nog vaker stil staan bij hoogtepunten of stapjes die hij, ik of wij maken. Ik kijk er met liefde naar uit en zal ook deze met jullie blijven delen.

Soso lobi,
Momma Dee
😘😘😘