De boek presentatie ” De goede immigrant” @ Tolhuistuin

Tijdens de boekenmarkt presenteert Dipsaus Podcast het boek ‘De Goede Immigrant’. Een boek waarin verschillend onderwerpen rondom migratie vanuit verschillende invalshoeken worden belicht. Migreren vanuit niet-westerse landen brengt namelijk bagage met zich mee: ontworteling, heimwee, trauma, en het eeuwig onbereikbare er echt bij willen horen. Eerste, tweede en derde generatie blijven met dezelfde vragen worstelen: wanneer mag je jezelf Nederlander noemen, en is dat ook wat je echt wil? Mag je kritiek op je nieuwe vaderland hebben? Mag je het debat bepalen? En wat is er eigenlijk mis met geluk zoeken?


De mensen over wie vaak wordt gedebatteerd en gesproken, komen nu zelf aan het woord – op hun manier, in hun eigen stijl, en in hun eigen taal. Ze laten je ongefilterd en ongezouten zien hoe het is om structureel, van generatie op generatie de realiteit van ‘de Ander’ te moeten leven. Tijdens de boekpresentatie zullen auteurs korte stukken uit het boek voordragen maar ook gaan de auteurs van de bundel met elkaar in gesprek over identiteit, afkomst, ontworteling, laveren tussen twee culturen, en de verhouding tot een witte wereld. De presentatie is in handen van Nicole Terborg, waarna Sophia Blyden het stokje overneemt met een aansluitend programma vol muziek en spoken word.


Datum: Zaterdag 8 augustus 2020
Locatie: Tolhuistuin
Tijdstip 13.00 – 15.00
Kosten: gratis entree

Reserveer je kaartje》》 hier