Work it!: Nieuwe ervaringen met inspirerende mensen

Hi beautiful peepz,
Wat vliegt de tijd als je het naar je zin hebt. Ik was de afgelopen 2 weken namelijk vrij van mijn werk. Tijdens deze weken heb ik weer allerlei nieuwe ervaringen opgedaan en ook inspirerende mensen ontmoet. Deze ervaringen wil ik natuurlijk ook met jullie delen.

Ik zal beginnen het hoogtepunt uit de eerste week. Dat was namelijk mijn weekendje op de hei met de bewonersorganisatie de Paraplu. Dit weekend vond plaats in het NH Hotel in Noordwijkerhout. Echt een toplocatie. Ik was bij aankomst in mijn happy flow.

Tijdens dit weekend heb ik kennis en hernieuwd kennis mogen maken met de bestuursleden van de Paraplu en andere actieve bewoners uit de Schilderswijk.  Tijdens de eerste dag heb ik training genoten van de inspirerende Funda Müjde en Tom Schram van Diversity Joy.

Van hen kregen we als groep training dat in het teken stond van communicatie en samenwerking. Funda was een vrouw naar mijn hart tijdens de training. Ze was warm en open.  Ik had ook het gevoel haar te kennen en dat was ook geval. Na mijn eerste gesprek met haar kwam ik erachter dat ik haar op tv heb gezien. Want ze is naast trainer ook columniste, cabaratier en actrice. Een echte Power Woman.

Natuurlijk moesten we tussen al het denkwerk ook eten en tot rust komen. Zoals jullie weten ben ik een foodie. Dus kon het niet laten om een collage te maken van de lekkere hapjes en andere lekkere dingen. Ik was aangenaam verrast door de lekkere tussendoortjes die we kregen. Van fruit tot lekkere snoepjes. Ook tijdens het diner heb ik genoten. Alleen duurde het me te lang. Maar om 22.30 was ik klaar voor “me time”. Dus op naar mijn kamer om bij te komen. In de ochtend was ik lekker vroeg wakker en ter voorbereiding van de dag, heb ik een uitgebreid bad genomen. Lekker genieten voordat de tweede drukke dag zou beginnen.

Tijdens het tweede deel van dit weekend hebben wij ons gericht op 2014. We startte met een brainstorm sessie. Hierbij leverden alle aanwezig vanuit hun eigen kennis en ervaringen input. Af en toe ging het er vel aan in de discussies. Maar daar hou ik wel van. Want dan komt juist het beste in degene naar boven die zijn betoog of verhaal aan het motiveren is. Heerlijk!
En ook de speerpunten voor het jaar 2014 zijn vastgesteld.

Tijdens het weekend werd er ook een kerstmarkt gehouden. Hier kwam ik deze dame tegen. Ze droeg een tasje bij zich waaruit ik een papiertje mocht trekken. Hierop stond een titel. Dat nummer heeft zij voor mij gespeeld op haar viool. Ik vond haar echt to fab met haar witte jurk en haar mooie hoed, die tevens ook beide licht gaven  Vinden jullie haar ook niet fantastisch?

Dit weekend heb ik al zeer inspirerend ervaren. Het gaf mij kracht en hoop. Om te zien dat er wij als groep uit de Schilderwijk, van verschillende leeftijden, achtergronden en etniciteiten, bij elkaar konden komen om een positieve bijdrage te leveren aan de Schilderswijk. Want de naam Schilderswijk wordt regelmatig geassocieerd met negativiteit. En tijdens dit weekend heb ik het anders ervaring. Want ik voelde zoveel positieve energie tijdens beide dagen. Dit gevoel motiveert mij tijdens het verrichten van vrijwilligerswerk. Dank aan de Paraplu voor de uitnodiging.

Ben je geïnteresseerd in wat je allemaal kunt doen in de Schilderswijk. Like Schilderswijk op Facebook.

Bless.
DeeDee