Work It!: Inspiration for the future

Hi beuatiful peepzz,
Afgelopen weekend heb ik tijd besteed aan het bijwerken van mijn cv. Want de laatste keer dat ik mijn cv gebruikt hebt is alweer meer dan 5 jaar geleden. Het was dus zeker tijd om het bij te werken aangezien ik op dit moment niet alleen mijn ogen open hou voor een nieuwe functie, maar ook bezig ben met het bepalen welke kant ik op wil met mijn carrière.
Ik heb ook gelijk besloten om een portfolio/future inspiratie map aan te maken. Dat is een map met alles wat ik tot op heden gedaan op gebied van mijn toekomstperspectief.
Hierin heb ik onder andere verschillende artikeltjes gedaan waarin ik ben geinterviewd voor mijn werk of vrijwilligerswerk, maar ook mijn diploma’s, competentie testen, aanbevelingsbrieven, oude studieopdrachten en projectbeschrijvingen waaraan ik heb meegewerkt.
Ik heb tijdens het samenstellen van mijn map zelfs een artikel teruggevonden uit de  stadskrant van toen ik 15 jaar was en al actief was met het opkomen voor andere jongeren. Dit vond ik zo leuk om weer tegen te komen. En het herinnerde mij aan eraan dat mijn hart echt ligt opkomen, informeren en coachen van anderen en dat het kan op verschillende manieren zoals mijn baan in de hulpverlening of als vrijwilliger Y-voice.

Natuurlijk konden de dvd’s van Den Haag groeit op en promotie dvd’s van het SMJT (Stedelijk Mobiel Jongeren Team), waar ik een aantal jaren heb gewerkt, niet achterblijven. Hierdoor stond ik weer stil bij de plezier die ik haal uit presenteren en contact te maken met andere mensen terwijl ik hen voed met nieuwe informatie.

 

Daarnaast heb ik het aangevuld met mijn diploma’s, certificaten en studieopdrachten vanuit het MBO en HBO en project beschrijvingen waar ik aan mee heb gewerkt. Hierdoor kon ik terug kijken op mijn werkstijl en deze gaven ook mijn ervaringen op papier weer. En niet te vergeten een aantal verschillende persoonlijkheidstesten door de jaren heen heb gemaakt. Wat me hierin opviel was dat mijn persoonlijkheid de afgelopen jaren eigenlijk altijd wel hetzelfde is gebleven, namelijk optimistisch, sociaal, praatjesmaker, levensgenieter en onbaatzuchtig. Leuke hé!
Door hiermee bezig te zijn merk dat ik weer helemaal bewust wordt van mijn kwaliteiten op werkgebied en maar ook extra gemotiveerd word om de ingeslagen weg op werkgebied voort te zetten. Ook is deze map goed om mee te nemen als ik moet solliciteren. Want de inhoud kan ik gebruiken om te laten zien wie ik ben en wat ik kan als potentiële nieuwe collega.
Dus als je net als ik weer inspiratie nodig hebt voor je eigen toekomst. Dan is dit een goede manier om dat te bereiken. Misschien hebben jullie nog tips omtrent dit onderwerp die jullie met mij en de andere lezers willen delen?
Bless,
DeeDee