Wie is DeeDee

Bron: Miss Black Hair Nederland| MUA by Safani Ooft| Photograph by Paco Nunez

Bron: Miss Black Hair Nederland| MUA by Safani Ooft| Photograph by Paco Nunez

Hi beautifull,
 Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn pagina. Ik ben Deborah (bijnaam DeeDee), een powervrouw van 35 jaar met roots van Surinaamse en Afrikaanse oorsprong. Woonachtig in de multi-etnische Schilderswijk. De plek waar ik ben opgegroeid en tot de dag van vandaag met liefde woon.
|
Als kind vond ik het altijd al super leuk om te spreken en familie en vrienden te entertainen of door middel van mijn verhaal mee op reis te nemen in mijn wereld. Daarnaast heb ik als kind en tiener veel gedanst en aan theater gedaan. Maar door het verloop van het leven nam deze passie een plaatst op de achtergrond tot ik een advertentie tegenkwam van de Schilderswijk Stand-up Spot Award  2014. Hierin waren ze opzoek naar de grappigste persoon uit de Schilderswijk. Dit zag ik als het moment  een poging te wagen mijn talenten te herontdekken. Ik melde mij aan en nam een sprong in het diepe. Tijdens het voortraject kwam mijn talent voor stand-up comedy, improvisatie en verhalen vertellen  met succes uit de verf en mocht ik de juryprijs in ontvangst nemen. Dit was gelijk ook de start van mijn carrière op het podium.
|
Ondertussen heb ik ook mijn talent om te hosten en presenten ontdekt. En ik heb ik tot op heden diverse events en festivals zoals Bevrijdingsfestival,  The Hague African Festival, Amsterdam Roots Festival, Blended, Schilderswijk Festival en nog veel meer mogen presenteren. Daarbij zet ik mijn humor en positieve energie in om het publiek actief te betrekken bij de show  en het event te doen slagen.
|
Naast host ben ik ook vlogger en reporter. Via mijn sociale media kanalen plaatst ik regematig #DeeDeesPowertalk vlogs waarmee ik anderen wil inspireren hun dromen na te jagen zoals met #KickstartTheWeek of met #WorkItWednesday. Op zondag reflecteer ik op mijn eigen leven en deel ik mijn ontwikkeling met de beautiful people die mij volgen op sociale media. Als gevolg hiervan heb ik ook een reeks politieke vlogjes alla DeeDee gemaakt voor Omroep West. Verder ben ik sinds eind 2017 ook actief als reporter in in opdracht van o.a. de voorstelling Woisky vs Woisky van Orkator i.s.m. het Bijlmerparktheater en de gemeente Den Haag.
|
Na het winnen van Miss Black Hair Nederland 2015 heb ik besloten mijn talent om anderen te empoweren in te zetten als empowerment speaker met o.a. #DeeDeesPowertalk. Hierbij haal ik inspiratie uit eigen ervaringen die aansluiten op de thema’s van het event of de doelgroep voor wie ik spreek. Verder heb ik ook de talkshow Speak 2 Inspire mede-opgezet.  Een talkshow gericht op het empoweren van meiden en dames.
|
Verder ben ik sinds 2016 sociaal cultureel ondernemer  en heb mijn bedrijf byDeeDee officieel geregistreerd. Met mijn bedrijf maakte ik de overstap van amateur performer naar professional. Zo kunnen organisaties en bedrijven mij inhuren voor diverse projecten of events . Daarnaast zet ik mijn (ruimt 15 jaar) ervaring binnen het jeugd- en welzijnwerk in als coach. Verder hou ik mij bezig met het   creatief aanpakken van sociale vraagstukken. Hierbij maak ik gebruik van mijn talent om anderen in hun kracht te zetten en te verbinden. Hierbij schroom ik niet mijn levens- en werkervaring in te zetten. Zo heb ik met diverse partijen en organisaties gewerkt zoals het Haags Historisch Museum, Stichting Jeugdwerk en de Gemeente Den Haag.
|
Ook ben ik sinds 2017 gestart met het opzetten van mijn eigen stichting genaamd Black Light. Hier wil ik #DeeDeesKids onderbrengen.  DeeDee’s Kids is gericht op empowerment en talentontwikkeling van Afro Nederlandse jongeren. Daarnaast  zullen zullen de Black Light borrels na septerber weer van start gaan. Deze borrels zijn een netwerk gelegenheid voor startende Afro Nederlandse ondernemers. Met als doel elkaars groei op diverse niveaus te stimuleren. Ook wordt gedacht aan een aanbod voor ouderen, maar deze is nog in ontwikkeling.
|
 Als ik wil relaxen dan hou ik ervan om uit eten te gaan of om de keukenprinses uit hangen en te koken voor vrienden en familie. Maar een concert, festival of theatervoorstelling doet het ook altijd goed bij mij.
|
Zoals je kan lezen is mijn leven constant in beweging, wat mijn persoonlijke groei alleen maar stimuleert. Door te bloggen en te vloggen deel ik mijn verhaal, leefwereld, ervaringen en hetgeen wat mij bezig houdt met jou, de lezer van mijn pagina.
|
  Mocht je vragen hebben, mij willen boeken voor je event of met mij willen samenwerken, dan kan je altijd een mailtje sturen naar  Deborah.Cameron@bydeedee.com of gebruik maken van het contactformulier. Wil je dagelijks op de hoogte  gehouden worden met wat mij bezig houdt, volg mij dan op Instagram ,Twitter of like mijn Facebook pagina.
Much looof,
DeeDee