Vijf levenslessen uit 2015

Hi beautiful,

De eerste volle week van het jaar  loopt ten einde. De week is met verdrietig nieuws gestart, maar dat heeft mij juist gemotiveerd om stil te staan bij mijn persoonlijke mooie momenten en mijn leven extra te waarderen.  Het is bij uitstek een goed moment om terug te blikken naar de 5 levenslessen die ik meeneem  uit 2015.

1. I am a Queen

The Motto

Voor degene die mij ook op mijn fb pagina by DeeDee volgen weten dat ik het afgelopen jaar de strijd ben aangegaan met de resten van onzekerheid m.b.t. mijn oog die dit jaar naar boven zijn komen drijven. Nadat ik afgelopen jaren de strijd met mij zelf ben aangegaan heb ik een positieve verandering bij mezelf terug gezien. Dit waren de laatste strohalmen die mij nog tegenhielden om mijn fysieke zelf volledig te accepteren en lief te hebben. De positieve reacties op mijn vlogjes en mijn deelname aan de Miss Black Nederland hebben hier aan bijgedragen. Mijn oog is geopend en ik zie een mooie vrouw als ik naar mezelf kijk. Als ik dan toch in de spiegel kijk, dan spreek ik ook de tekst hierboven als mantra uit. Want ik wil dit gevoel alleen maar versterken.

2. Gezonde geest en gezond lichaam

2015-06-10 14.18.02Afgelopen jaar heb ik de studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening weer opgepakt. Het werd tijd om een einde te maken aan mijn studenten carrière aan de HHS en dit hoofdstuk af te gaan sluiten met een bachelor in Social Work. Dus in september  is de reis gestart en die was en is niet altijd makkelijk. Want door het volgen van een deeltijd opleiding is mijn leven drastisch veranderd en vraag ik soms veel van mijn lichaam om alles te kunnen blijven doen. Dit hou ik vol door te doen wat ik leuk vind, te zorgen voor mijn lichaam met gezond eten en mijzelf rust te gunnen. Vooral het laatste zal ik doorzetten. Meer rustmomenten voor mijzelf creëren.

4. Geef en ontvang

PicsArt_01-08-05.02.45

Het afgelopen jaar besefte ik al hoe belangrijk het is om contacten te onderhouden met vrienden en familie. Dat gevoel is de afgelopen week alleen maar toegenomen na het verliezen van een collega. Ik besef maar al te goed dat ik op kan gaan in het najagen van mijn  dromen. Het afgelopen jaar heeft laten zien dat het vieren van de successen veel gezelliger is als je dit samen doet i.p.v. in je eentje. Het is van essentieel belang om mooie herinneringen te creëren die je inspireren en motiveren om je pad te vervolgen.

PhotoGrid_1452276380824Door mezelf open te stellen heb ik spontane, gezellige en hartverwarmende ontmoetingen meegemaakt. Ik ben dankbaar voor de mooie momenten die het mij heeft opgeleverd. Daarbij neem ik mezelf voor om regelmatiger tijd te plannen en deze door te brengen met mensen om wie ik geef en nieuwe paden blijven bewandelen.

4. Work it baby!

IMG_20150720_172720Het afgelopen jaar was bijzonder.Het jaar stond in het teken van de sprong in het diepe te nemen. Het bewandelen van nieuwe paden en mezelf openstellen voor nieuwe ervaringen.Deze houding heeft ervoor gezorgd dat ik als persoon, professional en al performer ben gegroeid.Veel van mijn dromen zijn in vervulling gegaan zoals het hosten van the Hague African Festival. Hier droomde ik 2 jaar geleden nog van. Daarnaast vierde ik afgelopen 18 december mijn 10 jarig jubileum als jeugdwerker. Wat vliegt de tijd als je doet wat je leuk vind. Ondertussen is mijn leven totaal veranderd en wat ben ik blij dat ik de afgelopen jaren heb doorgezet. Ik doe dagelijks wat ik leuk vind en werk aan mijn tweede carrière op het podium. Dit laat zien dat hard werken altijd iets oplevert!

5. Zelfkennis is de beste kennis.

sleutel-tot-succesIn 2015 heb ik mijzelf nog beter leren kennen. Ik weet ondertussen heel goed wat mijn krachten zijn en ook wat mij minder goed afgaat. Ik besef dat mijn positieve instelling sterker is dan alle zwaktes die ik bezit. Mijn zwaktes geven mij juist kracht. Ik ben niet  bang om mij over beiden uit te spreken. Dat is de meest waardevolle les die ik het afgelopen jaar heb geleerd. De groei in zelfvertrouwen zal 2016 helemaal los komen en ik sta open voor verdere groei. Ik ben klaar voor alle uitdagingen des levens. Want ik kan het aan.

20150529_205722

Vol trots en vol kracht start ik daarom aan 2016. Ik weet dat altijd alles goed komt links- of rechtsom en ik ga er 200 procent voor. Ik ben benieuwd wat het mij gaat opleveren. Maar het wordt in ieder geval een onvergetelijke reis.

Soso lobie,

DeeDee

Eén antwoord op “Vijf levenslessen uit 2015”

  1. Pingback: Januari 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *