Van strijder naar rolmodel

Hi beautiful,

Afgelopen week werd ik in een filmpje van SchilderswijkTV gecomplimenteerd als rolmodel. Dit had ik vier en een half jaar geleden nooit verwacht. Die periode was namelijk de meest zwarte periode uit mijn leven. Ik zat namelijk in een zware depressie en had geen zin meer in het leven. De levensmoeheid was trouwens een probleem waar ik daarvoor al jaren tegen streed. Maar die tijdens mijn depressie sterker als nooit tevoren aanwezig was. Ik weet nog dat ik op mijn dieptepunt zo gekweld was door mijn innerlijke pijn, veroorzaakt door mijn bewogen verleden, dat zelfmoord de enige oplossing leek. Tot ik op een dag wakker werd nadat ik de avond ervoor in benevelde toestand tot wanhoop had gezocht naar scheermesjes om mijn polsen door te snijden, maar deze gelukkig niet had gevonden en van moeheid in een diepe slaap viel. Ik wist op dat moment dat ik hulp nodig had, want mijn hoofd speelde een heel gevaarlijk spel met mij. Een stem bleef fluisteren dat stoppen met het leven de oplossing was, terwijl ik eigenlijk wel wilde leven.

Ik wist niet hoe ik met de innerlijke pijn om moest gaan.

Ik wist alleen niet hoe ik met de innerlijke pijn om moest gaan nadat ik mezelf al jaren verdoofde met blowen en drank. Het was genoeg geweest en ik besloot de strijd voor met mijn leven aan te gaan. Dus nam ik die ochtend contact op met de crisis dienst van PsyQ, de aanbieder van psychologische hulpverlening in Den Haag.  Dit was achteraf gezien het beste besluit van mijn leven. Want ik weet niet als ik nog hier zou zijn als ik dat niet gedaan had.

Ik heb sinds 2 jaar geen last meer van levensmoeheid.

Sinds dat moment ben ik gaan werken aan mijn herstel en heb ik de de bron van al het innerlijke pijn aangepakt. Met als gevolg dat ik sinds 2 jaar geen last meer heb van levensmoeheid en volledig kan genieten van het leven. Maar ook eindelijk in staat ben volledig mijn dromen na te jagen.

Er zijn nog teveel jongeren en volwassenen die gegrepen worden door dit monster!

De reden dat ik deel is omdat er op dit moment nog teveel jongeren en volwassenen zijn die gegrepen worden door dit zwarte monster. Zij zien stappen uit het leven als laatste oplossing en doen dit nog te vaak. Uit mijn eigen ervaring kan ik juist zeggen, dat er altijd licht is aan het eind van de tunnel. Voor tips hoe te dealen met dit onderwerp zelfmoord lees mijn post Let’s talk about suïcide. Dus geef niet op en grijp de kans om een positieve draai aan je leven te geven.

Soso lobie,

DeeDee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *