Van aanmelding tot ontmoeting

Hi beautiful,

Zoals de meeste van jullie misschien al weten doe ik mee aan de Miss Blackhair Nederland (voortaan MBN) verkiezing. Deze stap heb ik genomen om de cirkel van zelfacceptatie voor mijzelf rond te maken. En ik kan je zeggen dat ik door mijn deelname aardig op weg ben. Via mijn blog wil ik jullie graag meenemen op weg naar de finale.

In deze post neem ik jullie mee naar het prille begin. Het moment van aanmelding. Via facebook zag ik een dat MBN op zoek was naar een nieuwe lichting missen. In de tekst zag ik de woord rolmodellen voorbijkomen en dacht bij mezelf. Dit is iets voor mij. Dit kan ik wel. Ik had wel twijfels, want ik had nooit gedacht mee te doen aan een miss verkiezing. Maar het uitgangspunt van MBN sprak mij aan. Het was een verkiezing waar de nadruk niet alleen op uiterlijke schoonheid ligt, maar juist de inner beauty belangrijk is. Dus ik deelde oproep met de vraag of ik mezelf zou moeten aanmelden. Na positieve reacties besloot ik mezelf aan te melden.

Na mijn aanmelding wachtte ik vol spanning af om te horen of ik een van de deelnemende missen mocht zijn. En ongeveer een week later kreeg ik het verlossende telefoontje van Ashaki. Ik was door het dolle. Ik kon niet geloven dat ik een Miss zou worden. Maar het was toch het geval en ook het begin van een nieuw avontuur. Het was alleen zo dat ik het nieuws nog niet mocht delen. Dit vond ik wel moeilijk, want ik wilde het natuurlijk van de daken schreeuwen.

Hierna volgde de eerste ontmoeting met alle missen. Onderweg naar Amsterdam gierden de zenuwen door mijn lijf, maar ik had er zin in! Kijk mee naar hoe ik mij toen voelde.

[videos file=”https://www.youtube.com/watch?v=ZSXDd0oA3Gw” width=”600″ height=”400″][/videos]

Onderweg ontmoete ik al een van de andere missen Miguelia en dacht gelijk ‘wat een leuke dame’. Mijn dag kon al niet meer stuk. Samen stappen we het gebouw binnen en ontmoeten de krachten achter Miss Blackhair Nederland Ashaki, Sherlon en Amanda. Bij binnenkomst voelde ik alleen maar warmte en liefde op me af komen. En ik wist dat ik een goede keuze had gemaakt om mijzelf aan te melden.

12193481_728079143964433_4588962272762943958_n
Bron: Miss Blackhair Nederland

Gaandeweg druppelden de andere missen binnen. Ik kan zeggen dat ik onder de indruk was van ieder van deze dames. Want ze waren niet alleen black en beautiful, ze hadden stuk voor stuk ook mooie karakters en brains. Dat was en is een winnende combinatie. Daarna kon de kennismaking beginnen.  De sfeer hiervoor was perfect. Iedereen stelde zich open en powerde elkaar. Zo kwam ik erachter dat we als groep zeer divers zijn met verschillende achtergronden, dromen en karakters. Maar hetgeen dat ons verbind is onze keuze om ons natuurlijke haar met trots te dragen.

12038664_10205083247626391_6828114840364729001_o

Deze dag was voor mij persoonlijk heel speciaal. Dit was een van de eerste keren dat ik deel uitmaakte van een groep die zo open en liefdevol was. Ik voelde mij vanaf het begin geaccepteerd en tegelijkertijd ook wel bijzonder. Want ik was deel van een groep zwarte meiden die hun natuurlijke ik omarmden.

20151024_165404

De dag sloten we af met een toast. Want de start van deze bijzondere weg die we met elkaar zouden afleggen moest toch gevierd worden. Heerlijk!

[videos file=”https://www.youtube.com/watch?v=YHv2_HjTncc” width=”600″ height=”400″][/videos]

Yess! Na een aantal dagen was het zover en mochten wij het goede nieuws bekend maken. Ik mocht het eindelijk van de daken schreeuwen. Dus dat heb ik het, hoe toepasselijk ook, gedaan met een vlog.

Vanaf nu neem ik je dus ook mee in mijn reis van zelfacceptatie en persoonlijke groei. Daarbij geef ik je een kijkje achter de schermen en kan je alles van dichtbij meemaken. De volgende keer blik terug op het de voorstelronde tijdens het event ‘Rock what you were born with’.

Ik hoop door het delen dat jij net als ik van deze reis kan genieten. En kan wil jij jezelf verzekeren van een plek bij de finale. Bestel dan nu je early bird kaarten op Miss Blackhair Nederland.

Soso lobie,

DeeDee

Eén antwoord op “Van aanmelding tot ontmoeting”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *