Top 10 2019 | Nummer 7: Expertmeeting @ museumkennisdag

Hi beautiful.

Op nummer 7 heb ik de expertmeeting die ik verzorgde tijdens de museumkennisdag staan.

Afgelopen juli kreeg ik een berichtje van Frederique van Rije met de vraag of ik geïnteresseerd was om een expertmeeting te verzorgen tijdens de museumkennisdag. Ze was namelijk over mij getipt. Ik dacht zo leuk! Natuurlijk wil ik dat. Als uitgangspunt koos ik ervoor om de #MuseumTakeOver te nemen voor deze meeting. Want hiermee kon ik mijn expertise over nieuwe doelgroepen (jongeren met een biculturele achtergrond) aanboren en vasthouden voor musea delen samen met een van toppers @Andyrigters_ Echter moest ik nog voordragen worden bij de museumvereniging. Hiervoor stelde ik voor om samen met Andy een filmpje te maken om onze voordracht te vergezellen.

Kort erna kreeg ik te horen dat we een go hadden. Mijn eerste training/voorlichting als expert binnen het sociaal culturele veld zou gaan plaats vinden. Whoep whoep!!! Yes voor mij weer een mijlpaal.

De volgde stap was het in elkaar zetten van de meeting. Hier genoot ik van en kwam erachter dat ik dit eigenlijk ook heel erg leuk vond om in elkaar te zetten.

Op vrijdag 5 oktober was het dan zover. Andy en ik vertrokken voor reis van 3 uur richting Kerkrade. Hier aangekomen verzorgden Andy en ik voor de nodige kleur want wie bekend is met de museale wereld weet dat deze zeker nog meer kleur kan gebruiken. Dus daar waren we inclusief kleurrijke boodschap.

Tijdens de expertmeeting kwam ik bij de opening er al achter dat de aanwezigen, werkzaam bij diverse musea, niet niet bekend zijn met de culturele diversiteit van hun werkgebied. Dit was ons vertrekpunt en gaandeweg deelde ik tips en trucs om dit wel voor elkaar te krijgen en deze groepen te benaderen, maar ook partners te zoeken als tussenpersoon.

Deze dag leverde mij niet alleen nieuwe contacten, maar ook nieuwe opdrachten. Dus een super geslaagde dag. Op naar nog meer trainingen en workshops verzorgen.

Dank aan Frederique en Melanie voor de top samenwerking!

Soso lobi😘😘😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *