Top 10 2019 | Nummer 6: Becoming Michelle Obama

Goedemorgen beautiful,

Gisteren was ik te moe om te posten, mommy life pakte al mijn energie. Dus voor nu ga ik de nummer 6 toelichten en later op de dag de 5.

Het was 17 april en je girl was aanwezig in Amsterdam bij de boektour @michelleobama op uitnodiging van zowel de uitgever van haar boek ( een dikke S/O naar Fatima Faid die mij heeft voorgedragen) alsmede ook Urban Chicks With Brains.

De kids van Michelle

Tijdens dit event sprak Michelle over diverse  onderwerpen waaronder het moederschap en hoe zij die in afstemming met Barack combineerde met haar carrière. Ze sprak over de baby jaren van de kids en dat het niet altijd makkelijk was. But they made it work. Terwijl ik luisterde wist ik zelf nog niet dat ik zwanger was. En nu King geboren is en we in onze derde week samen zijn begrijp volledig waar zij het over had, want alleenstaande moederschap heeft zo zijn uitdagingen. Echter inspireert het mij, nu ik erop terug kijk, nog meer om full blast voor mijn carrière te blijven gaan naast het moederschap. Want het kan allebei ook als alleenstaande moeder.

The clique voor het event

Het tweede punt waar ik aan moest denken was dat zij sprak over dat wij als zwarte vrouwen of mensen van kleur die zonder  privileges zijn opgegroeid ook het recht hebben om in machtige posities te zitten. Ondanks dat men ons het gevoel wil geven dat wij het niet waardig zijn. We are! En ook wij horen daar!  Deze woorden raakte een gevoelige snaar omdat hetgeen waar zij over sprak een mechanisme is die ik nog te vaak mee maak. Momenten waarop anderen mij het gevoel willen geven dat mijn stem er niet toe doet omdat ik vrouw, zwart, jong eruit zie dat voor hen gelijk staat als geen expertise of welke andere combinatie dan ook. Haar woorden hebben mij de periode die erop volgde extra power  gegeven om in mijn kracht te staan en mijn plek op te eisen. Te laten zien dat ik ondanks vooroordelen van anderen invloed kan uitoefenen en daarmee een ook machtpostitie kan hebben. Die ik in 2020 alleen maar ga versterken voor mijzelf maar nog meer voor de nalatenschap die ik aan King wil overdragen.

Deze avond was epic en ik ben dankbaar hierbij aanwezig te mogen zijn om mijzelf op te laden en te inspireren. Want het bewandelen van die carrièreladder als zwarte vrouw met een mening en boodschap is niet makkelijk. Maar met de juiste mensen om mij heen en de inspiratie die ik put uit powerqueens als Michelle Obama geven mij de kracht om door te gaan en stap voor stap mijn dromen te verwezenlijken.

In actie voor de camera🙌🏾🙌🏾

Ps; achteraf nog kort geïnterviewd voor Koffietijd dat de volgende ochtend uitgezonden werd. Check mijn insta story hiervoor.

Soso lobi 💙💙💙

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *