Top 10 2019 | Nummer 2 : Museum Take Over II

Hi beautiful,

Op nummer twee van 2019 staat de Museum Take Over II. Dit deel was weer super litttt🔥🔥🔥.

Dit jaar sloot het thema aan bij de expositie Gouden Eeuw; Glans, glorie en misère. Dus starten we de eerste weken na de zomervakantie met de de voorbereidingen. Deze bestonden uit het bezoeken van de expositie zodat de jongeren inspiratie konden opdoen voor hun performance.

Daarnaast was er dit jaar bijzondere een toevoeging aan het project. Jongeren werden namelijk voor Mijn Den Haag geportretteerd met een voor hun betekenisvolle voorwerp. Zoals je kunt zien liepen deze voorwerpen uiteen van sieraden, tot een meetlint, beker of djembé.Om dit voor elkaar te krijgen kregen de jongeren twee weken achter elkaar een workshop aangeboden vanuit het Haags historisch museum. Waarbij ze ook ondersteund werden hun persoonlijk verhaal te schrijven bij hun onderwerp.


Dit resulteerde in een freaking fantastische expositie in het stadhuis in de aanloop naar de uitvoering van de Museum Take Over II. Heb jij ons trouwens gezien in het stadhuis?


Natuurlijk moest er ook aan promotie gedaan worden dus ben ik samen met twee van de talenten langs geweest bij Young Agga.

Tussen alles door hebben de toppers van het kernteam bestaande uit Andy, Jeffrey, Alejandro, Orlando en Delano ook nog eens gepitch met een video boodschap voor hun eigen budget. 


Toen was het dan eindelijk zover. Tijd voor Museum Take Over II. Met Camiel als onze gastheer, Rugiliene, Joyceline en Diënsu als gastvrouwen. In de beveiliging Nana als hoofdbeveiliger en  Angelo, Fuayi en Sigmar als team. Met de nieuwe generatie presentatoren Alejandro en Charmo. De avond werd geopend door de wethouder van kunst en cultuur Robert van Asten en directeur Tjeerd Vrij. Daarna starte de tour door het museum met spoken word van Xaviera Morena en zang en dans van Francisca en Andy on de zaal 1. Gevolgd door spoken word door Daniëlle Zawadi en Lamin Barrow bij Cupido en Sideron. Om door te gaan naar rap van Donny en Jullio en spoken word van Andy bij de muur met informatie over de kolonisatie naar de afsluiting in de Schutterzaal met een dansperformance van DeeDee’s Kids.Deze avond overtrof de eerste editie en de kids brachten all that #NextGenBlackExcellence. Ik ben zo trots op ieder van hen. Ongelofelijk. Ook nu hebben ze weer laten zien hoeveel talent ze hebben en wat jongeren met de juiste sturing voor elkaar kunnen krijgen.

Soso lobi, momma Dee😘😘😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *