Top 10 2019 | Nummer 1 : De komst van King

Hi beautiful,

Mijn hoogtepunt dit jaar is tocht echt zwanger worden en de geboorte van mijn zoontje King.  Hiermee is mijn top 10 full circle geworden. Want  besef dit even. Een jaar geleden zat ik er doorheen en trok het zwarte moster genaamd depressie mij naar de afgrond. Levensmoeheid poogde mij te beroven van mijn ln levenslust. Hierdoor ging ik de eerste drie maanden van het jaar de strijd met mijzelf aan om mijn levenslicht weer te vinden. Hierbij hoorde dus ook het sluiten van deuren en achteraf gezien ben ik het weekend nadat ik besloot om mijn samenwerking met theater de Vaillant te stoppen zwanger geworden.

Foto: Darling fotografie

Vanaf dat moment was mijn zwangerschap, zonder dat ik het wist, het beste antidepressivum. Ter gelijkertijd leken alle deuren voor mij te openen die vooraf nog gesloten waren. Je kent vast het gezegde “Wanneer een deur sluit, gaat een ander open.” Uit eindelijk sloot ik één deur en volgde de rest van mijn top tien. Deze baby die tijdens de eerste echo zijn vuist in de lucht hield gaf mij de kracht om vooruit te gaan. Zo gaf ik hem ook zijn bijnaam King Kunta. De naam van een strijder en vechter.

Foto: Darling fotografie

Om eerlijk te zijn was het tijdens de zwangerschap niet altijd makkelijk. Zo had ik de eerste vier maanden super veel last van vermoeidheid en wilde ik eigenlijk zoveel mogelijk slapen naast dat ik stappen aan het maken was als sociaal cultureel ondernemer. Daarnaast ging ik door de medische molen omdat ik geboren ben met Retinoblastoom, een type kinderkanker dat bij mij erfelijk lijkt te zijn. Tijdens een van de gesprekken met mijn oogarts kreeg ik de mogelijke prognoses te horen als King met kanker of het gen geboren zou worden. Deze varieerde van maandelijkse controles tot behandeling in Duitsland. Mijn hoofd tolde hiervan. Zeker ook omdat ik bijna al deze gesprekken alleen aanging. Vragen zoals mocht ik wel zelf persen e.d. kwamen voorbij en er werd besloten dat ik met 38 weken ingeleid zou worden omdat deze type kinderkanker zich al kon ontwikkelen in de foetus. Dus vanuit het preventieve kader was 38 weken veilig genoeg om te bevallen. Tijdens een van de consulten kreeg ik ook een pakketje mee waarmee navelstrengbloed gewonnen moest worden na de bevalling om de DNA van King te onderzoeken op de afwijking.

Set: My Olori

Naast dit alles wist ik financieel  aan het begin van mijn zwangerschap nog niet hoe ik alles voor elkaar zou krijgen, ik twijfelde aangezien ik aan het begin van het jaar niet altijd genoeg verdiende om zelfs mijn huur te betalen. Maar het stemmetje in mij zei het komt goed! En het is ook goed gekomen. Hij en zijn baby kamer hebben alles wat hij nodig heeft.

Met mijn zusje Xaviera

Plus mijn moeder werd in augustus ernstig ziek en had te maken met hartfalen. Dit was een heftige en zware periode. Echter zorgde deze periode er wel voor dat de band tussen mijn zus en ik die al jaren verbroken was werd hersteld. De angst voor het verliezen van onze moeder heeft alles wat er in het verleden had plaats gevonden doen loslaten, zodat wij als alle vier kinderen er voor haar konden zijn.  Ondertussen pakken we als zussen de mantelzorg voor onze mams op en verdelen we de taken zodat mijn draaglast ook verminderd word.

#GettingMyLifeGettingMyMoney


Ondanks deze uitdagingen ging ik door en bleef mijn #GetYourLifeGetYourMoney motto aan. De baby kamer moest er namelijk komen, projecten moesten uitgevoerd worden, events moesten gehost worden en jongeren moest worden begeleid. Ik heb het allemaal gedaan tot de dag van bevalling waar ik om 7 uur nog de laatste bestandjes stuurde naar een opdrachtgever.

Foto: Darling fotografie

Toe was het moment van bevalling daar. Het meest pijnlijke wat ik ooit in mijn leven heb meegemaakt. Met mijn moeder, zusje en Fazle naast mij is King op 8 december om 18.11 uur geboren.  En dat was het meest bijzondere moment van mijn leven. Ik kon niet geloven dat ik echt een kleine mensje had gemaakt en dat ik vanaf dat moment moeder was. Ja af en toe knijp ik mijzelf echt om te checken of het werkelijk is.

The Royal baby King

Zo sluit het decenia af als moeder van een kerngezonde zoon. Iets wat ik niet meer had verwacht, maar wat mij wel geschonken is en die bijdraagt aan mijn geluk. Ik ben freaking trots op mijzelf. Want ik heb het gewoon geflikt dit jaar. ondanks hoe het jaar ook begon. Ik sluit het af met een bang.

Foto: Darling fotografie

Nu kijk ik uit naar een mooi en vruchtbaar 2020 als ondernemende moeder van baby King. Op naar een jaar met het dubbele inkomen van 2019 zodat King en ik 2020 kunnen afsluiten in Su. Dat dit het jaar kan worden dat ik in juli of sept eindelijk mijn bachelor in ontvangst mag nemen. Dat dit het jaar mag worden dat stichting Powered by DeeDee het levenslicht ziet. En dat ik al mijn dromen gewoon uit mag laten komen.Team achter mijn babyshower: Fazle, Shanty, Xaviera, Damani, Sarah en Rugiliene

Ik wil dit moment ook nemen om een aantal mensen te bedanken die mij het afgelopen jaar hebben gesteund  in keuze om het alleenstaande moederschap aan te gaan, mij hebben gesupport door het jaar heen en die mij een fabulous gender reveal party en babyshower hebben bezorgd Rugiliene, Damani, Fazle, Sarah, Joan, Donna, Romy, en Denise. Mijn zusje Xaviera, broer Jürgen, schoonzus Shanty, zus Sherida en natuurlijk mijn moeder. Dank voor de support deze had ik echt nodig om mijzelf er dit jaar doorheen te slepen. Dank aan mijn tante Ifna die mij ook altijd support. Ook een dikke S/O naar DeeDee’s Kids. Dank voor jullie onvoorwaardelijke liefde. Zonder dat jullie het soms weten geven jullie mij zoveel energie en kracht om mijzelf keer op keer in te zetten voor mijzelf en een mooiere samenlevening.  Om te blijven vechten voor een betere toekomst voor ons allemaal en nu ook voor King. Ook dank aan mijn off- en online supporters. Op momenten dat ik het niet verwachte ontving ik bemoedigende berichten van steun. liefde en waardering. Dank hiervoor. Deze hebben mij kracht gegeven toen ik het nodig had, inspiratie gegeven toen ik het even niet meer winst en liefde gegeven doen ik het niet voor mij zelf had.Voor het nieuwe jaar wens ik jullie veel liefde, geluk en dat jullie harte wens mag uitkomen. Do you boo. Ga ik ook doen.

Soso lobi 😘😘😘
mommy Dee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *