Theater: Presentatie van het nieuwe seizoen @ de Koninklijke Schouwburg

Hi beautiful,
Vorige week zondag ik mocht de presentatie van het nieuwe theater seizoen in de Koninklijke Schouwburg bijwonen. Voorafgaande aan de deze presentatie vond er eerst een reünie van de Oversteek plaats.

Tijdens deze reünie mochten alle deelnemers van de Oversteek  een ambassadeurspas van de Koninklijke Schouwburg in ontvangst nemen. Supervet. Want met deze pas kunnen we voor maar liefst 5 euro theater voorstellingen in de Koninklijke Schouwburg bezoeken. Dat houdt dus in dat ik de KS nog regelmatig ga verblijden met mijn aanwezigheid.

Na de reunie mocht het feest van mij beginnen, want mijn dag kon niet meer stuk. Dus op naar de grote zaal voor de presentatie van het nieuwe theater seizoen. Samen met een aantal andere Overstekers besloten we dat we beter uitzicht zouden hebben vanaf de balkon op de eerste etage. Want als de mogelijkheid zich aanbied om een betere zitplek te veroveren, waarom zou die kans dan niet nemen?

Tijdens presentatie kregen we als aanwezigen een preview van het komend theaterseizoen. Hierbij   werden  6 voorstellingen  van het Nationaal Toneel en NTJong uitgelicht, maar het blijkt ook dat de Koninklijke Schouwburg een uitgebreid aanbod aan concerten en cabaret heeft naast het klassieke en moderne toneel. Hiervan was ik me tot dat moment niet van bewust. Dat betekent dat ik die ook mee kan pakken. Maar uiteindelijk draaide deze dag voor mij om toneel en ik heb alvast mijn top 3 voor het komend seizoen die ik met jullie wil delen.

De eerste voorstelling die mij aantrok was Polleke. Dit kwam de door de introductie waar de zin, “Polleke wordt verliefd om de Marokkaanse Mimoun”, mij gelijk aantrok. Deze zin pikkelde mijn nieuwsgierig naar de interpretatie van de makers op een multiculti relatie tussen jongeren van verschillende etniciteiten en hetgeen wat daarbij komt kijken. Ook krijg ik door deze voorstelling een kijkje in leefwereld van hedendaagse jongere die te maken krijgt met allerei zaken zoals geschieden ouders en een zwervende vader. Dit vind ik natuurlijk wel bijzonder. Want ik krijg vanuit de praktijk regelmatig te maken met deze situaties en dit is een mogelijkheid om er vanuit een ander perspectief naar te bekijken.

De tweede plek wordt ingenomen door Summer of ’96. Deze keuze heeft te maken met jeugd sentiment. Want de maker van dit stuk greep voor inspiratie terug naar de tijd dat hij de overgang maakte van de basisschool naar de middelbare school en welke invloed dit had op zijn vriendengroep. Ik maakte deze overgang net een jaar eerder in 1995 en ik ben dus van dezelfde generatie. Ben benieuwd hoe hij deze overgangen gaat laten terug komen in het stuk. Dus ik ga een kijkje nemen.

Afsluiter van mijn top 3 is As you like it.  Een voorstelling over liefde en een van de grootste klassiekers van Shakespeare. En aangezien ik nog nooit een voorstelling van Shakespeare in het theater heb gezien, is dit bij uitstek het moment om dit te doen. Zeker als ik hoor dat dit stuk ook met humor wordt gebracht. Dan past het helemaal in mijn straatje.

Cheers op het nieuwe seizoen. Want hier moet op getoast worden met een glaasje champagne. Ik kan zeggen dat ik weer heb genoten van deze ochtend. Het was fantastisch om mijn mede Overstekers weer te zien, bij te praten en tussendoor weer nieuwe mensen te ontmoeten. En een ding dat zeker is, is dat ik komend seizoen regelmatig te vinden zal zijn in de Koninklijke Schouwburg. Kom jij ook een kijkje nemen? Want komend seizoen is voor iedereen wat wils. Kijk op www.ks.nl voor meer info en weet komen we elkaar tegen.
Much looof,
DeeDee