Sociaal Cultureel Ondernemer

Bron | Theater de Vaillant

Ondernemen is verbinden

Met meer dan 15 jaar ervaring als sociale werker met een expertise in ambulant en locatie gebonden jeugdwerk gecombineerd met mijn ervaring in de culturele sector vormen de basis voor mijn sociaal cultureel ondernemerschap. Als sociaal cultureel ondernemer komen de expert en ervaringsdeskundige in mij naar boven en kan ik op diverse manieren een bijdragen leveren aan projecten of evenementen het die sociale met het culturele verbinden. Zo ik bied naast het hosten, presenteren en storytelling nog een aantal aanvullende diensten aan.

Advisering en projectmatig werken

Als sociaal betrokken zelfstandige  hou ik ervan om naast mijn werkzaamheden op het podium of op sociale media ook een bijdrage te leveren aan evenementen en projecten die gerichte zijn op jongeren, vrouwen en de Afro Nederlandse gemeenschap.  Als adviseur  zie ik mijzelf als brug tussen de diverse doelgroepen en de samenwerkingspartner. Met mijn adviezen draag ik bij het invulling van de programmering, promotie en uitvoering

Voorbeelden hiervan zijn de samenwerking rond de expositie “Afrikaanse bediendes aan het Haagse Hof” met het Haags Historisch museum dat heeft geleid tot tal van evenementen waaronder een talkshow voor en rondleiding met jongeren. Of de samenwerkingen met maatschappelijke organisaties voor de evenementen zoals de Powergirll festival of het jongerenverkiezingsdebat in de Schilderswijk.

Coaching en Workshops

Vanuit by DeeDee bied ik diverse workshops en trainingen aan gericht op empowerment. Onder mijn begeleiding leer tijdens de Pitch en public speaking training vaardigen en tips om moeiteloos te spreken in het openbaar en je pitch voor je studie of bedrijf in elkaar te zetten. Maar ook workshops gericht op persoonlijke groei en het vinden van je inner Powervrouw zoals Powergirl of PowerQueen training behoren tot het aanbod.

Als coach ben ik ook als gespreksleider in te zetten bij het bespreekbaar maken van diverse taboe onderwerpen. Wat mij hierin onderscheid is mijn inclusieve benadering die bijdraagt aan een veilige sfeer waar de deelnemers zich prettig voelen en zich kunnen open stellen.

Voorbeelden van succesvolle trainingen zijn o.a. Powergirl training voor stichting Jeugdwerk en de workshops gericht op het bespreekbaar maken van eenzaamheid onder ouderen van diverse culturele achtergronden in opdracht van de gemeente Den Haag.

Content creator

Als social influencer bied ik samenwerkingspartners de mogelijkheid om specifieke content te creëren.  Dit kan ook ter promotie van onze samenwerking of evenement. De content kan variëren van filmpjes tot het plaatsen van foto’s.

Ervaringsdeskundige

Omdat ik vind dat veel onderwerpen nog als taboe gezien worden zet ik mijzelf in als ervaringsdeskundige gastspreker. Hiermee maak ik vanuit eigen ervaringen de onderwerpen geestelijke gezondheid, depressie en de gevolgen van kanker en seksueel misbruik bespreekbaar. Hiermee hoop ik anderen die in vergelijkbare situaties zitten te empoweren, maar daarnaast ook begrip te creëren voor degene die te maken hebben met deze thema’s.

Jury of panellid

Door mijn expertise en mijn sprankenlende persoonlijk word ik regelmatig uitgenodigd als jury of panellid voor lokale en nationale evenementen en prijzen. Zo was ik hoofdjurylid tijdens de finale van  Miss Black Hair Nederland 2018 en jurylid tijdens Agg’s Finest, The Hague Film Awards en de BNG Cultuurparticipatieprijs. Daarnaast heb ik als panellid gesproken tijdens o.a. de Museum kennis dag,  Inspire to move woman, het Stadsgesprek en nog tal van andere evenementen.

 

Zie je mogelijlkheden om samen te werken? Dan kan je altijd een mailtje sturen naar byDeeDee.nl@gmail.com of gebruik maken van het contactformulier.

Wil je dagelijks op de hoogte  gehouden worden met wat mij bezig houdt, volg mij dan op Instagram ,Twitter of like mijn Facebook pagina.

Soso lobie,

DeeDee