Personal update | Tijd voor selfcare

Hi beautiful,

Wat heb ik een bijzondere en intense week achter de rug. Met een weekend waar ik lang naar heb uitgekeken. Zo was zondagavond de finale van Miss Black Hair Nederland. Het was een viering van Black Excellence. Het was een krachtige en mooie afsluiting van een traject waarin in zelfliefde en black love in al haar facetten centraal stond.Daarnaast vond de uitreiking van de Kartini-prijs plaats. Winnares Antoinette Mutesa heeft het dubbel en dwars verdient. Al had ik zelf natuurlijk ook willen winnen. Maar om eerlijk te zijn is de nominatie al heel bijzonder. Want hiermee wordt mijn inzet om anderen te empoweren in het zonnetje gezet. Verder had ik zaterdag een belangrijke diner waar mogelijkheden voor de toekomst in kaart werden gebracht. Op basis van deze week ben ik zo trots op mijzelf. Ik heb namelijk sinds het starten van mijn blog acht jaar geleden een heel groeiproces ervaren waarbij mijn leven totaal is veranderd. Ik ben van depressieve adolescent gegroeid tot een volwassen Queen die weet wat ze wilt, wat haar krachten zijn en die zich inzet om haar betere toekomst voor zichzelf te creëren. Met mijn blog wilde ik andere meenemen in mijn wereld, maar uiteindelijk heeft deze blog er ook voor gezorgd dat ik ben gestapt uit mijn wereld en nieuwe paden ging bewandelen die leidde tot het herontdekken van mijn talent als spreker en het ontdekken van sociaal cultureel ondernemer in mij.

20180313_091211

Het afgelopen week bezegelde mijn inzet vanuit vier invalshoeken. Yess, blessings on blessings! Als eerste met een speciale rol tijdens de Miss Black Hair Nederland verkiezing. Ik was namelijk hoofd van de jury. Een uitdagende taak dat ik met liefde heb gedaan, want ook dit jaar stonden er weer 14 fantastische Queens die allen al winnaar waren. MBHN heeft een bijzonder plekje in mijn hart en dat zal dat forever hebben. Daarnaast kreeg ik met de hulp van Jeany erkenning voor mijn inzet voor de emancipatie voor de vrouwen en meiden. Grantangi Jeany! Verder heb ik een bijzonder aanbod gekregen waar ik nog niet veel over ga vertellen behalve dat ik in de nabije toekomst een van mijn jeugddromen werkelijkheid gaat worden en klapper op de vuurpijl heb ik mijn afstudeer adviseur gevonden.

Echter op weg naar deze week heb ik het even zwaar gehad. Zo was ik bijna de hele maand februari ziek. Eerst had ik last van mijn chronische darmproblemen die verergerden na het stoppen met roken. Vervolgens twee weken griep. Met de griep gingen de meeste van mijn werkzaamheden door, want na twee weken plat liggen wilde ik door. Ik kan namelijk heel slecht stil zitten met als gevolg met koorts en al aanwezig was tijdens vergaderingen.

20180313_090238

Ondertussen had mijn moeder net voor mij de griep te pakken. De periode hiervoor merkte ik op dat mijn moeder echt een senior is geworden. Want de laatste tijd namen haar lichamelijke klachten toe en heb ik de afgelopen periode wekelijks een of twee maal de dokter of het ziekenhuis met haar bezocht. Van huisarts, cardioloog, reumatoloog tot  orthopeed. Zo heb ik de afgelopen week ook een paar slapeloze nachten erop zitten omdat mijn mams de nachten niet goed doorkomt door lichamelijke pijnen. Pijnen die voortkomen uit slijtage en reuma.  Deze slijtage is ontstaan door het intensieve werken dat mijn moeder jarenlang heeft verricht om voor ons, haar gezin, te zorgen. Ondertussen zijn de rollen nu omgedraaid en zorg ik voor mijn mams. Soms grap ik dat ze aan kinderarbeid doet. De laatste tijd krijg deze grap een zwaardere lading. Want mijn moeder heeft steeds meer ondersteuning nodig. Zeker nu in tijden dat het even wat minder gaat en dan valt deze grap niet altijd goed, omdat mijn mams vind dat zij mij teveel belast omdat ik zelf ook lichamelijke klachten heb. Maar we moeten het samen met elkaar doen. Dus toch maar weer een grapje maken om het geheel te verlichten anders wordt het soms te zwaar.

Tussen alle bedrijven door poog ik ook te studeren. Maar dat is de laatste periode niet verlopen zoals ik wil. Het kan ook niet anders wanneer andere zaken mijn energie opeisen. Toch blijft het behalen van mijn bachelor mijn streven. Het blijkt ook een veel grotere uitdaging te zijn dan verwacht. Want het vraagt echt veel inspanning. Zeker het vele leeswerk dat ik moet verrichten voor het literatuuronderzoek. Dit kost mijn oog namelijk super veel energie en ik merk dat ik de laatste tijd weer pijn krijg in mijn oog na een dag lezen en achter de computer. Bovendien staat mijn afstudeeronderwerp dicht bij mij en vraagt daarom een intensieve inspanning. Want tijdens dit onderzoek word ik keer op keer wordt geconfronteerd met ongelijke kansen en mogelijkheden voor Afro Nederlandse vrouwen, een doelgroep waar ik namelijk zelf ook onderdeel van ben. Dat doet wel iets met mijn gevoelens en emoties.

20180313_090301

Afgelopen week heb ik voor het  laatstgenoemde ook een gesprek gehad met Aminata Cairo, lector Inclusive Education. Een Powerqueen waar ik naar opkijk omdat ik ook onderdelen van mijzelf in haar terug zie. De kracht, de energie en de openheid. Voor mij is zij een succesvolle Afro Nederlandse vrouwen die ik zie als rolmodel. Ik mag je verklappen dat zij mij gaat adviseren bij het schrijven van mijn scriptie. Deze afspraak heeft mijn vuur om af te studeren extra versterkt. Want ik was nog op zoek naar een begeleider met een  goede klik, die ik eerder gedacht te hebben gevonden bij anderen. Maar die waren het net niet. Voor mijn gevoel was ik nog op zoek naar iemand die meer inzicht had in de doelgroep en het onderwerp.

Niet te vergeten naast dit alles ben ik voor 28 uur per week nog jeugdwerker. Dit vraagt natuurlijk ook de nodige inspanning en levert mij de laatste tijd ook veel spanning. Samen is dit alles de afgelopen periode best veel geweest. Zo erg zelf dat mijn uitval de laatste tijd lichtjes aan het toenemen is. Dit verschijnsel heb ik ondertussen al sinds mijn 18de met vlagen. Hierbij lijkt dan alsof er een knop omslaat en letterlijk het licht uitgaat. Ik ben dan out, maar hoor alles wat er om mij heen gebeurd alleen ik heb geen invloed op mijn lichaam. Voor mijn gevoel zit ik dan vast in mijn lichaam. Dit is voor mij het teken dat het voor nu even genoeg is en dat de gebeurtenissen van de afgelopen maanden hun tol beginnen te eisen.

20180313_090219

Nu is het voor mij cruciaal om een paar stapjes terug te doen in het teken van selfcare. Ik kan dit nu doen na het voltooien van afgelopen week waarin ik geblessed ben op verschillende niveaus en waarbij ik diverse inzichten over mijzelf en toekomst heb gekregen. Daarbij voelde als een lichamelijk strijd om deze week af te ronden i.v.m. de slapeloze nachten en daarbij heb de afgelopen weken echt mijn best gedaan om alle ballen omhoog te houden, jeugdwerk, studeren, ondernemen en mantelzorgen terwijl mijn lichaam ook zorg nodig had. Maar na deze kan ik voor mijn gevoel een stapje terug te doen omdat ik mijn afstudeerbegeleider heb gevonden en er mogelijkheden liggen voor na het behalen van mijn bachelor mijn jeugddroom in vervulling te laten gaan. Daarom kan ik de komende maanden even gas terug nemen om mijn gezondheid weer op pijl te krijgen en mij volledig te richten op het behalen van deze bachelor. Daarnaast heb ik ook besloten om  de mogelijkheden voor zorgverlof  te onderzoeken zodat ik tijd van mijn werkgever krijg om te zorgen voor mijn mams. Dit moet ik nu aanpakken om te voorkomen dat ik een burn-out krijg of weer in een depressie raak. Want voorkomen is beter dan genezen!

Het is daarom nu tijd om selfcare toe te passen en weet je wat ik ga doen. Ik ga deze week een weekendje voor moi te boeken om er even tussenuit te gaan en even los te laten. Hebben jullie daarom misschien tips voor een lowbudget get aways? Mag in en of buiten Nederland.

 ♥Soso lobie♥

DeeDee

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *