Personal update | The sparkle is back

Hi beautiful

De afgelopen dagen was ik aan het denken over welk blog ik het eerste zou schrijven. Zou ik beginnen met het terugblikken op april of een personal update geven. Uiteindelijk besloot ik vanmorgen nadat ik wakker werd en de regen buiten tekeer hoor gaan, om eerst een personal update te schrijven. Want afgelopen maand heb ik een belangrijke persoonlijke doorbraak ervaren in mijn strijd tegen de depressie, die ik graag met je wil delen.

“Ik was de afgelopen maanden namelijk mijn sparkle kwijt.”

Ik was de afgelopen maanden namelijk mijn sparkle kwijt. Mijn spontaniteit en levenslicht. Hetgeen dat mij elke dag de kickstart gaf om de dag tegemoet te gaan, maar ook de oorsprong is van mijn sprankelende persoonlijkheid. Tijdens mijn depressie was dit vlammetje gedoofd. De overlevingsmodus nam de overhand en deze bluste mijn levensvuur. Hierdoor raakte ik het contact met mijn gevoel en innerlijke kompas kwijt. Alles waar ik normaal gesproken energie van kreeg zoals hosten, vloggen of andere zaken raakte mij niet of kwamen niet meer binnen. Ik voelde mij afgestompt.

Dit was een moeilijke periode, maar nadat ik bewust de eerste stappen zette om mijzelf te healen van mijn depressie, was het herwinnen van mijn sparkle een essentiƫle stap in het healings proces. Hier ben ik de afgelopen periode actief mee bezig geweest. Om dit voor elkaar te krijgen moest ik een aantal stappen ondernemen. De eerste stap was het herkennen en erkennen dat ik het contact met mijn gevoel en innerlijke kompas kwijt was. Hier werd ik mee geconfronteerd nadat ik een freaking bijzonder event had georganiseerd, maar dat ik niet trots kon zijn op hetgeen dat ik had gecreƫerd. Het gevoel dat ik ervan over had gehouden was totale leegte. Dit zette mij aan het denken. Hoe ben ik hier terecht gekomen en waar komt dit vandaan?

“Terwijl ik in dit proces zat, kreeg ik in dezelfde periode ook een verhoogd aantal keer uitval. “

Terwijl ik in dit proces zat, kreeg ik in dezelfde periode ook een verhoogd aantal keer uitval. Mocht je afvragen wat dat is? Ik beschrijf het altijd alsof er kortsluiting plaats vind in mijn hoofd en mijn lichaam letterlijk uitschakelt met als gevolg dat ik out ga. Mijn lichaam heeft dan even een time out en gaat dan spontaan liggen. Ik heb dan het gevoel vast te zitten in mijn hoofd en totaal geen controle te hebben over mijn lichaam. Achteraf gezien gaf mijn lichaam op deze manier aan dat ik lichamelijk en geestelijk uit balans was en mijn grens had bereikt. Dit maakte de noodzaak om mijn balans terug te vinden groter.

Dus begon ik mijn leven grondig onder een vergrootglas te nemen. Ik kwam tot het besef dat ik de afgelopen periode teveel energie had gegeven aan zaken die niet bijdroegen aan mijn geluk en groei. Ik was namelijk zo gefocust op het generen van inkomen om te kunnen leven terwijl ik vocht tegen een depressie. Deze combinatie zorgde ervoor dat ik keuzes maakte die geen positieve impact hadden op mijn healing en mijn depressie eigenlijk versterkten. Want doordat ik gefocust was op het genereren van inkomen ging ik keer op keer over mijn eigen grenzen.

“Waar zou ik weer echt gelukkig van worden? Wat had ik daarvoor nodig? “

Waar zou ik weer echt gelukkig van worden? Wat had ik daarvoor nodig? Dit zijn de vragen die volgden. Om deze te beantwoorden ben ik niet alleen met mijzelf in gesprek geweest, maar ook met mijn tribe, bestaande uit vrienden die ondertussen mijn familie zijn geworden en waar het overgrote gedeelte ook werkzaam is als zelfstandige ondernemer binnen de culturele sector. Hieruit kwam naar voren dat het was tijd was om bepaalde knopen en banden door te hakken die niet bijdroegen aan mijn geluk, mijn persoonlijke groei of het versterken van mijn inkomen. De twee belangrijkste besluiten die ik in deze periode heb genomen waren een pauze van drie maanden inlassen voor DeeDee’s Kids zodat volledig op mijzelf kon richten en het terugtrekken als Artist in residence, waar ik mijn allereerste theatervoorstelling zou maken. Een project waar ik maanden naar had uitgekeken. Hier zou ik een stuk zou maken over mijn leven. Maar door te reflecteren kwam ik tot inzicht dat ik met deze wens teveel van mijzelf zou moeten geven naast dat ik aan het bouwen ben aan mijn eigen imperium en moet afstuderen. Het was tijd om mijn grens te herkennen en deze ook aan te houden. Na het nemen van deze besluiten voelde ik een zware last van mijn schouders vallen en kreeg ik meer adem ruimte. Deze ruimte vuurde mijn inner sparkle en ik voelde mijzelf weer in contact komen met mijn gevoel. Achteraf ben ik trots op mijzelf dat ik deze moeilijke keuzes had gemaakt, aangezien het keuzes waren waarvan ik in alle vezels van mijn lichaam voelde dat het op dat moment het beste voor mijzelf en mijn geestelijke gesteldheid was. Deze stappen waren essentieel om weer in contact te komen met mijn gevoel. Want ik wist dat ik mijn dromen niet in de steek liet, maar even op de pauze knop drukte en dat deze dromen in de toekomst nog steeds uit gaat komen, maar dan op een manier waarop waar ik volledig achter kan staan zonder mijn mentale gezondheid in gevaar te brengen.

“In de weken hierna voelde ik het contact met mijn gevoel beetje bij beetje versterken doordat ik weer begon te luisteren naar innerlijke kompas.”

In de weken hierna voelde ik het contact met mijn gevoel beetje bij beetje versterken doordat ik weer begon te luisteren naar innerlijke kompas. Deze ervaring heeft mij doen inzien hoeveel de druk om inkomsten te generen als zelfstandige teweeg kan brengen. Deze druk in combinatie met mijn depressie zorgde ervoor dat mijn kompas uit balans was en keer op keer mijn eigen grenzen overschreed ten behoeve van anderen, een van mijn zwaktes die zwaar versterkt was en die in de toekomst een punt van aandacht zal blijven.

Dit proces was voor mij essentieel om uit de depressie te klimmen. Ik weet dat ik er nog niet helemaal ben, maar vorige week tijdens het opnemen van mijn eerste vlog in het Koorenhuis met Joan en Denilson, voelde ik dat mijn inner sparkle weer helemaal terug was en ik weer de oude energieke en spontane DeeDee was. Wat had ik haar gemist de afgelopen maanden!

Soso lobi,

DeeDee šŸ˜˜

2 antwoorden op “Personal update | The sparkle is back”

  1. Thank u en ik waardeer je reactie. Het geeft mij power om mijn verhalen te blijven delen. Soso lobie

  2. Bedankt voor het delen van jouw verhaal. Het is belangrijk dat ook deze processen van het leven gedeeld worden. Hier kunnen we allemaal van leren. Jij bent voor mij echt een power vrouw. Juist omdat ij je ook kwetsbaar durft op te stellen en eerlijk bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *