Personal update: Lobie voor Schilderswijk, mijn wijk

Hi beautiful,
Afgelopen week was een drukke, maar mooie week voor mij. Ik heb mogen slapen in de Koninklijke Schouwburg, het podium gedeeld met fantastische acteurs, maar ook mee mogen gaan naar Den Haag FM met jongeren die deelnemen aan Shoot! Een project van buurthuis De Mussen waarbij jongeren die een voorliefde hebben voor rap, de kneepjes van het rapvak leren. Wat was ik trots op deze jongens die doormiddel van muziek hun stem laten horen en hun gedachtes over hun leefwereld delen.
Ook werd ik op dat moment weer eraan herinnerd hoeveel talentvolle jongeren er rondlopen in achterstandswijken zoals de Schilderswijk. En wat ben ik blij dat ik door mijn werk als jeugdwerker een steentje kan bijdragen aan de groei van deze jongeren. Dat ik hun kan supporten en stimuleren hun dromen na te streven. Want dat is iets wat ik zelf ook doe.
Naar mijn idee mag er ook veel meer aandacht besteed worden aan het belichten van de mooie en positieve dingen die voorkomen uit de smeltkroes van verschillende etniciteiten  in achterstandswijken. Want ik zou op dit moment nergens anders willen wonen dan in de Schilderswijk waar ik cultuur kan snuiven zonder de wijk uit te gaan. Denk aan het Schilderwijkfestival waar verschillende bewoners en organisaties hun krachten bijeenbundelen om de festival neer te zetten die barst van van de diversiteit. Natuurlijk heeft het wonen in de Schilderwijk ook voordelen op culinair gebied want door hier te wonen heb ik kennis mogen maken met onder andere de Marokkaanse, Turkse, Poolse, Antilliaanse, Griekse en Spaanse keuken. En dan wel de originele keuken hé. Niet in een restaurant, maar lekker bij mijn buren thuis of bij vrienden en vriendinnen die ik in de loop de jaren heb leren kennen.
  Ik wil ook gewoon mijn liefde uitspreken naar mijn jongeren die de volgende generatie gaan vormen. Vergeet nooit dat je je eigen leven in de hand hebt en dat jij kan kiezen wie je wilt worden. Want waar een wil is, is een weg die jij kunt bewandelen richting jouw doel en laat je onderweg niet gek maken door anderen die jou waarde niet kunnen inschatten. #Let’sDoThis,
Much looof,
 DeeDee