Personal update: Kom maar op met 2014

Hi beautiful peepzz,
Ik wil de eerste post van 2014 beginnen met jullie een fabulous 2014 willen te wensen. Dat het een mooi jaar mag worden vol met liefde, voorspoed, gezondheid en geluk. Dat al jullie dromen mogen uitkomen. Daarnaast wil ik mijn meest waardevolle levensles van 2013 met jullie delen.

 

Afgelopen jaar waren de gevolgen van mijn jeugd zo dicht tegen de oppervlakte. Er waren verschillende momenten waarop ik tijdens “een groeimoment” een flashback kreeg naar mijn jeugd. Naar momenten die in mijn belevenis altijd een negatieve lading zullen hebben.┬á Deze momenten hebben mij tot dat moment altijd beperkt in mijn kunnen. Maar het kwartje viel tijdens ieder van dat soort groeimomenten. Ik had het door. Ze zeggen wel eens You don’t know where you’re going, if you don’t know were you are from”. Daar hebben ze gelijk in. Hierna was het een kwestie van leren loslaten. Loslaten van alle woede, boosheid en verdriet die dit bij mij teweeg bracht. Ik heb dat ook gedaan. Ik heb zelfs een keer drie dagen achter elkaar gehuild, ja zelfs tijdens het fietsen in de regen. Omdat het eruit moest. Maar ik ben blij dat ik dit heb mogen doormaken. Dat hoort bij mijn persoonlijke groei. Het is geen makkelijke weg, maar het was voor mij de weg om mijzelf los te breken van mijn verleden. Ik laat alle negatieve ervaringen en mensen achter in 2013. Zodat ik me volledig kan richten op het heden en de toekomst.
Want ik ben een veerkrachtige Surinaamse vrouw in de bloei van mijn leven. Kom maar op met 2014. Ik ben er helemaal klaar voor en ik heb er zin. Ik wil ass kicken en dit jaar alles eruit halen wat eruit kan, op mijn manier. Ik weiger de gebaande wegen te kiezen. En ik vertrouw volledig op mijn gevoel en innerlijke kompas die mij zal brengen waar ik zijn moet. Wat waren voor jou de meest waardevolle levenslessen uit 2013?Bless,
DeeDee