Personal update: Foood

Hi beautiful peepzz,
Het weekend zit er weer bijna op en wat ging het weer snel. De afgelopen 2 weken waren druk en stonden daarnaast ook helemaal in het teken van eten alleen of met vrienden en familie. Want goed en gezond eten is de basis voor een gezond lichaam. En aangezien ik geen twintiger meer ben die dagen kan leven op noodles soep en fast food.  Vond ik het tijd om mijn gezonde levensstijl weer op te pakken. Dus weer lekker naar de Haagse markt voor verse groente en fruit. En niet te vergeten verse vis, ja ik heb zelfs een vaste viskraam waar ik bekend sta als het meisje met de rode lippen.
Iedere dag begin ik met een lekker ontbijt. Niet altijd uitgebreid, maar ik probeer wel iedere ochtend een eigen sapje te maken van sinaasappels, wortelen en andere fruit die ik op dat moment in huis heb. Daarnaast heb ik ook een paar dagen afwisselend van elkaar Bita en Niem gedronken. Dit zijn Surinaamse kruiden om onder andere het bloed te reinigen van gifstoffen.
Zoals ik al zei draaide het de afgelopen week ook om eten met vrienden. En vorige week ben ik met mijn vriendinnetje Joëlle wezen eten bij ‘It’s Greek to’ me. Een Grieks restaurant gerund door een oude bekende van mij Nellie. Binnenkort een post over al het lekker dat ‘It’s Greek to’ me heeft te bieden. Want wat een leuke zaak met ditto gasten. Tijdens het eten heb ik contact gelegd met een fantastische groep mensen die naast ons zat.  Wat ik heb ik van die avond genoten en niet alleen van het lekkere eten.
Ik vind dat eten mensen ook verbind. Athans bij mij thuis. Want regelmatig kruizen de paden van vrienden en familie die mij als verbinding hebben elkaar tijdens een hapje eten bij mij thuis. Want ik hou ervan om te koken voor mijn anderen en aangezien ik het druk heb, is dit de mogelijkheid om meerdere mensen om wie ik geef tegelijk te zien. Maar daarnaast ook om te genieten van een lekkere maaltijd, drankje en misschien nog wel een after dinner party in mijn woonkamer. Dit was afgelopen week ook het geval.
Als afsluiter heb ik een pic van de gedekte tafel van gisteren. Een bijzonder etentje voor mij met mijn zusje, broer, schoonzusje en alle kids. Ja familie is alles. Je kan niet altijd met ze, maar je kan ook zeker niet zonder hen. En daar stond dit etentje voor symbool. En wat kook je voor zo een etentje. Nou ik had zin in kerrie krab. Dus dan maar uitgebreid met kerrie kip voor de kids. Want ik wist niet zeker of ze krab zou lusten. Maar uiteindelijk bleek de krab bij zowel de kids als bij de volwassenen een succes.
Wat heb ik weer heerlijk gegeten de afgelopen week en ondertussen heb ik weer nieuwe vriendschappen gesloten, oude vriendenschappen aangehaald en nieuw leven geblazen in de familieband.
Ik voel me gezegend.
Much looof,
DeeDee