Op weg naar de Oversteek: Rhoussoul

Hi beautiful peepzz,

Aan het einde van december heb ik samen met verschillende leden van de Haagse roedel op 3 locaties een Rhoussoul verzorgt. Namelijk buurthuis de Mussen, de Koninklijke Schouwburg en de Vadercentrum. In deze post geef ik jullie een kijkje achter de schermen.

Een Rhoussoul is een van origine Marokkaans welkomstritueel waarbij mensen worden begroet en de mogelijkheid krijgen hun handen te wassen met een roze zeep om volgens een dadel krijgen. Best een bijzonder ritueel.

Tijdens de Rhoussouls droeg ik natuurlijk de kenmerkende roze jurk van Zina met mijn rode killer heels.

De eerste Rhoussoul vond plaats in de Mussen voorafgaande aan de kerstlunch dat georganiseerd was voor alle medewerkers en vrijwilligers van de Mussen.

Op de foto zie je de andere leden uit de roedel allemaal in het roze of met een roze accent voor de mannen. Tijdens de Rhoussoul kwam deze prachtige dame, die naast staat, binnen. Ik vond haar er fabulous uitzien en ze moest natuurlijk met ons op de foto.

De tweede Rhoussoul vond plaats in de Koninklijke Schouwburg. Bij aankomst mocht ik snel een kijkje nemen in de atelier van de Schouwburg. Whoe, wat een freaking coole ruimte met allerlei kostuums.

Natuurlijk viel mijn oog in de atelier op deze koninklijke cape die perfect zou zijn voor een queen zoals ik. Wink wink.

We zijn er hierboven helemaal klaar om te beginnen. Ook dit keer hadden we weer een man in ons midden.

De Rhoussoul in de Schouwburg vond voorafgaande aan de kerstlunch. Hierboven zie je de directeur Oscar Wibaut begroet worden door ons tijdens de Rhoussoul.

Tijdens de kerstlunch werd de Oversteek ook onder de aandacht gebracht bij teamleden van de Schouwburg door Titus Muizelaar en Oscar Wibaut.Want zoals je ziet is iedereen aandachtig aan het luisteren.

De laatst stop voor een Rhoussoul was Vadercentrum Adam. Iedereen was in een opperbeste stemming en had zin de avond.

Onderling fun hebben is erg belangrijk.

Zoals jullie weten ben ik echt een foodie. Dus kon het niet laten om ook pics te maken van al het lekkers dat tijdens de Rhoussoul momenten voorbij kwam. Een uitgebreid buffet bij de Schouwburg, een multiculti maaltijd bij de Mussen en een heerlijke 3 gangen maaltijd in het Vadercetrum.

Het was weer een top ervaring. Ik heb weer leuke mensen ontmoet en ben weer op nieuwe plekjes zoals de atelier van de Schouwburg geweest met dank aan Zina platform.

Much looof,
DeeDee