Op naar de finale

Hi beautiful,

Het is dan eindelijk zover. De finale van de Miss Black Hair Nederland verkiezing is aanstaande zondag. Het was een reis om de cirkel van zelfliefde compleet te maken.  Een reis die met twijfel begon. Het enige dat ik als doel dat ik voor ogen had, was mijzelf aan het einde van de rit mijzelf volledig te accepteren met flaws and all en mijzelf te zien als de mooie vrouw die ik ben geworden.

Wat er uiteindelijk gebeurde overtrof zelfs mijn stoutste dromen. Vandaag wil daarom terugblikken op de meest waardevolle momenten van de reis die ik tot op heden heb afgelegd.

12747247_773374386101575_7654643062198226839_o

Sisterhood

Tijdens de eerste bijeenkomst ontmoette ik alle missen, die allen stuk voor stuk op hun eigen manier beauty uitstraalde. Een gegeven waar ik van onder de indruk was, want voor mijn deelname zag ik mijzelf nog niet als een mooie vrouw, die het verdiende om aan een Miss verkiezing mee te doen. Samen met deze dames ging ik de reis aan. Ik die eigenlijk niet zo snel een ander dichtbij liet, heb  tijdens het traject de muur die ik meestal omhoog heb staan, steen voor steen omlaag gehaald met de hulp van mijn zusters. Deze dames hebben mij doen thuis voelen. Want we zijn allen divers, maar we zijn verbonden door onze blackness en natural hair. Ik ben er ook achter dat wij allen, inclusief mijzelf, mooie Queens zijn van binnen en van buiten. Tijdens deze reis hebben we allen op onze eigen manier tegen onze onzekerheden gestreden, maar we zijn er ook allemaal sterker uit gekomen. Wij zijn voor mij de belichaming van Black Girl Magic en we zijn tijdens deze reis uitgegroeid tot een sisterhood. Een waardevolle band die ik altijd zal koesteren.

12615508_771888549583492_2797643794952687681_o

Laat je vallen

Zoals ik al eerder aangaf heb ik trust issues. Hier werd ik tijdens de trainingen, die werden aangeboden tijdens het traject, mee geconfronteerd. Zo kregen we tijdens onze eerste training een oefening in vertrouwen. Hierbij moest ik eerst een van mijn zusters opvangen. Dit was geen probleem, want  ik ben gewend om er voor anderen klaar te staan. Tot het moment kwam dat ik mijn vertrouwen in de handen moest leggen van een ander. Hier kon ik mezelf met geen enkele mogelijkheid toe zetten. Het wekte zoveel weerstand in mij op dat ik er zelf tranen van kreeg in mijn ogen. Ik was nog niet klaar om mezelf te laten vallen. Tot de training met Sarita Bajnath van Socratis. Een trainer met een blik die reikt tot in je ziel. Hoe erg ik mijzelf ook sterk wilde houden en geen toegang wilde geven tot de kern van mijn weerstand om te vallen. Hoe dichter bij ze kwam en de veilige bubbel waarin ik mijzelf hulde, lek prikte. Dit was voor mij de doorbraak. Op dat moment raakte zij de oorsprong van mijn onzekerheid en pijn. Met iedere traan die daarbij los kwam. leek de pijn die ik jaren voelde door mijn onzekerheid weg te vloeien. Een zware last viel van mijn schouders. De muur was volledig gebroken en ik durfde mijn vertrouwen in de handen van mijn zusters te leggen. Dit was ook het moment dat ik klaar was om te vallen. Ik deed mijn ogen dicht en zonder twijfel liet ik mijn angst los. De woorden “I got you” die daarvoor door haar waren uitgesproken waren waarheid. Want ik belande in de veilige armen van mijn zuster Charissa die mij mij stevig opving. De wijze les die ik hieruit haal is dat ik best vertrouwen mag hebben in anderen. Want niet iedereen laat je vallen!

Bron: Miss Black Hair Nederland| MUA by Safani Ooft| Photograph by Paco Nunez
Bron: Miss Black Hair Nederland| MUA by Safani Ooft| Photograph by Paco Nunez

I am a Queen

Negatieve ervaringen uit mijn verleden hadden een stempel gedrukt op hoe ik mijzelf in de spiegel zag. Ik had vertrouwen in mijn kunnen, maar geen vertrouwen in mijn zelfbeeld. Als ik in de spiegel keek, zag ik tot de start van mijn reis, een onzekere meid. Ik zag mijn oog als zwakte, de negatieve woorden die daarover waren gezegd drukte nog hun stempel. Ik zag het nog niet als mijn kracht. Ondertussen is dit 180 graden veranderd. Want als ik nu in de spiegel kijk zie ik een prachtige en krachtige vrouw. Ik besef dat mijn oog mij juist bijzonder maakt. Het is mijn kracht geworden. Want juist het hebben van 1 oog heeft mij gevormd en gesterkt. Nu ik dat heb geaccepteerd realiseer mij dat ik een beautiful black Queen ben. De cirkel is compleet en ik heb eindelijk mijn kers op de taart.

12244780_733179633454384_4617370348240706305_o
Rechts: Ashaki Leito en links: Miss Black Hair Nederland 2015 Daya Maduro

Dit alles was niet mogelijk geweest als ik de sprong in het diepe niet genomen had en strijd met mijn onzekerheid te lijf was gegaan. De strijd heb ik kunnen winnen doordat 2 bijzonder mensen besloten een Miss verkiezing op te zetten dat zich niet alleen richt op uiterlijke schoonheden, maar juist ook op de inner beauty. Daarom wil mijn dank naar Ashaki Leito en Sherlon Gerard uitspreken. Zij zijn de draaiende motor achter Miss Black Hair Nederland. Jullie hebben mijn reis compleet gemaakt en ik heb zoveel liefde voor jullie. Zonder dit bijzondere traject had ik deze transformatie niet in zo een korte tijd kunnen verwezenlijken. Jullie zijn toppers. Natuurlijk ook mijn dank aan alle trainers die een bijgedragen hebben geleverd aan mijn groei.

12509202_755653234540357_7651359531540066845_n

Nu op naar de finale op 6 maart. Dit wordt het moment om te shinen met mijn zusters en mijn inner Queen met het publiek te delen. Ik heb er zin!

PS: Mocht je nog niet op mij gestemd hebben, dan kan dit natuurlijk nog door naar de site van Miss Black Hair Nederland te gaan. Vergeet dan ook niet je stem te bevestigen. Dit doe je  door de ontvangen mail te drukken op link om te bevestigen.

Soso lobie,

DeeDee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *