Need to know: De Slavernij voorbij?

Hi beautiful peepzz,
Zoals  een aantal van jullie weten ben ik mijzelf de laatste paar jaren aan het verdiepen in mijn roots. Waar kom ik vandaan? Waar hoor ik bij? Wie ben ik? Een aantal van deze vragen kan ik ondertussen volmondig beantwoorden. Maar dat wil niet zeggen dat mijn zoektocht voorbij is. Nee, die is nog steeds gaande en volop in ontwikkeling. En daar zal het volgende wat ik met jullie deel ook aan bijdragen.
Afgelopen zaterdag ging namelijk de vierdelige serie “De slavernij voorbij?” van start. Tijdens deze serie verdiepen de presentatoren Akwasi Ansah en Stacey Esajas zich in de rijke geschiedenis van de Afrikaanse diaspora.
De eerste aflevering stond in het teken van uiterlijk en identiteit. Een mooie opening. Want waar komt het schoonheidsideaal van de afstammelingen van de slavernij eigenlijk vandaan? Vanuit huis kreeg ik het beeld mee dat de vormen van een vrouw gevierd mogen worden. Dat ze mooi en sexy waren. Dit in tegenoverstelling tot het beeld wat er heerste in de maatschappij tijdens mijn jeugd. Wat dat was op dat moment dunner dan dun.
Ook het onderwerp black hair werd niet onbesproken gelaten. Ik vond het zo mooi hoe Dominique Snip vertelde over hoe zij een liefdesrelatie aanging met haar haar. Want zij wilde haar natuurlijke kroese haar opnieuw leren kennen.
Als je na het lezen van mijn stukje nieuwsgierig bent geworden naar het eerste deel van “De slavernij voorbij?”  klik dan op de link en bekijk de aflevering zelf. Want een beetje voeding voor de mind en verdieping in black history en niet te vergeten de Nederlandse geschiedenis kan geen kwaad!
Bless,
DeeDee