Mommy Dee to be | Ik was niet ready!

Hi beautiful,

Zoals je op mijn socials voorbij hebt kunnen zien komen ben ik in verwachting van mijn eerste kindje. Een blessing die ik eigenlijk niet meer had verwacht mee te maken. Maar die mij toch gegund is.

Ja echt waar, ik ben ondertussen 37 jaar en de “forever” single in mijn familie. Terwijl ik als kind altijd droomde van een groot gezin. Helaas ik had de afgelopen jaren geen gezonde relaties (gevolg van mijn traumatische jeugdervaringen) of partner die ik echt kon voorstellen aan mijn familie en vrienden. Dus in mijn gedachte zag ik mijzelf niet op korte termijn moeder worden en eigenlijk ook niet op lange termijn. Voor mijn gevoel kon ik deze leegte opvullen met DeeDee’s Kids. Want zo had ik toch veel kinderen en kon ik deze kids de liefde geven die ik had om te delen.

“Om nog eerlijker te zijn was ik in de loop der jaren bang geworden voor het moederschap door mijn gezondheidsgeschiedenis.”

Om nog eerlijker te zijn was ik in de loop der jaren bang geworden voor het moederschap door mijn gezondheidsgeschiedenis. Als eerste dacht ik dat de medische behandelingen die ik als baby ben ondergaan, voor kanker, een negatieve invloed had op het kunnen dragen van kinderen, gezien ik in het verleden twee miskramen heb gehad. Als tweede is er een mogelijkheid dat mijn kind erfelijk belast gaat worden met Retinoblastoom gen, de kinderkanker waar ik zelf ook mee ben geboren. En als derde heb ik zelf ook een verhoogde kans om weer kanker te krijgen. Dit maakte mij hoe ouder ik werd hoe angstiger om moeder te worden en dit gevoel verzwaarde bij de gedachte aan het alleenstaande moederschap. Want stel je voor dat er iets met mij gebeurd, hoe gaat het dan verder met mijn kind. Dit alles spookte de afgelopen jaren vaker door mijn hoofd wanneer ik met anderen sprak over het moederschap.

“Toen was het dit jaar raak!”

Toen was het dit jaar raak, ongeacht dat ik voorzorgsmaatregelen en reactieve maatregelen had getroffen. Bij het horen van het nieuws van mijn huisarts was ik in shock. Ik was niet ready! Geen vaste relatie, wel met een vaste lover. Aan het bouwen aan mijn eigen onderneming en nog geen financiële stabiliteit. Ik was freaking niet ready.

“Maar ondanks deze onzekerheden ben ik mij gaan beseffen dat ieder gezond mens een ziek kind kan krijgen, maar zelf ook kanker kan krijgen en daaraan bezwijken”

Ik moest gelijk denken aan alle gezondheidsrisico’s. Maar ondanks deze onzekerheden ben ik mij gaan beseffen dat ieder gezond mens een ziek kind kan krijgen, maar zelf ook kanker kan krijgen en daaraan kan bezwijken. Mijn voordeel is dat ik onder controle sta bij een leger van doktoren en ik mijn lichaam goed in de gaten hou en verzorg. Met dit in mijn achterhoofd geloof ik erin dat ik een oude oma ga worden en dat het goed komt.

“Ik wilde mijn toekomstige kind echt een gezin bieden die ik zelf niet heb gehad, zeker in combinatie met mijn medische uitdagingen.”

Daarna dacht ik hoe ga ik dit doen als alleenstaande moeder. Terwijl ik de laatste jaren steeds voor ogen had geen alleenstaande moeder te worden. Ik wilde mijn toekomstige kind echt een gezin bieden die ik zelf niet heb gehad, zeker in combinatie met mijn medische uitdagingen. Om eerlijk te zijn was mijn eerste reactie van Deborah je gaat dit niet doen. Maar de dokter verplichte mij om bedenktijd te nemen. Tijdens deze periode ben ik goed gaan nadenken en ondanks dat de omstandigheden niet perfect zijn zei mijn instinct dat ik ervoor moest gaan en dat dit kind een blessing is, dat ik het goed zou komen. Want niemand is ooit klaar om ouder te worden. Plus misschien zou dit wel mijn laatste kans kunnen zijn om moeder te worden. Deze kans wilde ik niet tussen mijn vingers laten glippen.

“Zij lieten mij inzien dat ik het moederschap aan zou kunnen.”

Hierna ging ik met mijn familie en vrienden in gesprek. Vooral met vriendinnen die alleenstaande moeder zijn. Zij lieten mij inzien dat ik het moederschap aan zou kunnen. Deze gesprekken versterkten mijn keuze. Ook dacht eraan als ik een jongen zou krijgen. Hij heeft een vaderfiguur nodig. Gelukkig heb ik genoeg mannen om mij heen heb die een rolmodel zouden kunnen zijn voor mijn toekomstige zoon. Want ik voelde vanaf het moment dat ik wist dat ik zwanger was, dat het een jongen zou zijn en jongens hebben mannelijke rolmodellen nodig aan wie zij zich kunnen spiegelen aangezien ik als moeder mijn zoon niet kan leren hoe een man te worden. Maar dit zit ook goed.

“Het is en gaat een uitdaging worden, maar ik besef dat alle uitdagingen uit mijn voorgaande levensjaren mij hebben voorbereid op dit moment .”

Uiteindelijk sta ik nu 1000% achter mijn besluit om alleenstaande moeder te worden die haar eigen business aan het bouwen is en daarnaast ook eens gaat afstuderen voor haar baby er is, maar ook mantelzorger is. Het is en gaat een uitdaging worden, maar ik besef dat alle uitdagingen uit mijn voorgaande levensjaren mij hebben voorbereid op dit moment. Ik weet misschien nog niet helemaal hoe het gaat lopen, maar ik heb vertrouwen in mijn kunnen en weet dat ik als moeder ass ga kicken en een super mommy ga worden.

Soso lobi,😘

DeeDee


2 antwoorden op “Mommy Dee to be | Ik was niet ready!”

  1. Mad proud of you.
    En deze tante is excited to meet the little King👑
    Anything u do. U got this.

    Lobi, room.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *