Mommy Dee to be | De eerste baby boxen

Hi beautiful.

Bij de zwangerschap horen ook de zwangers- of babyboxen. Dit zijn boxen gevuld met info en goodies voor de toekomstige mommy en baby. En als je mij goed kent, dan weet je dat ik wel hou van dozen gevuld met allerlei info en goodies, dus een van de eerste dingen die ik na mijn gender reveal deed was op zoek gaan naar meer info over deze boxen. Deze kende ik namelijk nog van toen mijn zusje zwanger was. Via de website van babydozen heb ik diverse plekjes gevonden waar ik mijzelf kon aanmelden voor deze boxen. In deze blog ga ik de inhoud van mijn twee eerste dozen met jullie delen.

Als eerste begin ik met De bije doos van Prénatal. Deze box is zoals je kunt zien super gevuld met diverse goodies en folders met informatie of aanbiedingen voor de aanstaande mommy.

Laten we eerst beginnen bij de goodies. In deze box krijg je een speentje, een pak pampers, pakje dettol doekjes, mini potje sudo creme, baby tandpasta met tandenborstel, een proefpakketje always daillies (want je krijgt tijdens je zwangerschap last van je blaas en tijdens hoesten of niezen kun je urine verliezen. Ik heb hier nu al last van) en twee blikjes alcoholvrij bier. Bijna allen super handige goodies. Mijn favoriet uit deze pakket waren de pak pamper en het speentje. Het laatste vond ik zo cute en deze blijken tussen de 7 en 8 euro te kosten in de winkel. Dus yass. Echter zaten er ook twee goodies in die ik totaal niet begreep. Namelijk twee blikjes 0,0 procent bier. Deze had ik echt niet verwacht en ik was voor mijn zwangerschap een liquorista, Ik hield van mijn drankjes, maar vanaf mijn zwangerschap is het gewoon een no go. Like deze is voor de zwangere mommies die hun dagelijkse drankje missen, dat kan nog steeds hoor met 0,0 procent bier. Haha ik kon echt niet met deze. Promo mensen laat dit gaan!

Verder waren er heel veel folders met acties en kortingen aanwezig in de box. Van korting bij Pampers tot korting voor een vakantie of het laten maken van labels of baby kaarten.

Dit boekje, al is het een promo boekje, vond ik wel interessant omdat ik eigenlijk een voorstander ben van alle voedingsstoffen natuurlijk binnen te krijgen, maar zo heb ik als vrouw met Afrikaanse roots last van een vitamine D te kort. Dat komt wel vaker voor bij zwarte mensen in Nederland omdat we te weinig zon krijgen. Dus neem ik nu dagelijks een pilletje om mijn tekort aan te vullen. En in dit boekje vind je allerlei voedingssupplementen voor zwangere vrouwen en aanstaande mommy’s. Dit heeft me ook aan het denken gezet om verder te zoeken naar natuurlijke varianten dan hetgeen wat wordt gepromoot in dit boekje, maar hier kom ik in de toekomst op terug in een andere blogpost.

De tweede babybox is van Blokker en is in samenstelling iets anders dan de vorige box. Zoals je kan zien zitter er veel meer folders in deze box dan goodies, maar ik ga niet klagen. It is still all free.

Aan goodies heb je in deze box een leuke pluche beer voor de baby, super schattig. Daarnaast een speentje, een sample van pampers, een kraambezoekboekje, batterijen en 0,0 procent Jillz. Bij de batterijen dacht waar zijn deze voor. Op een of andere manier moest denken dat ze goed zouden zijn voor ladies die een vibo hebben die op batterijen werkt. Gelukkig ben ik ondertussen overgestapt op oplaadbare vibo’s, Ja ook als je zwanger bent wil lekker ontspannen en een momentje met jezelf hebben. Maar uit eindelijk zijn deze batterijen ook goed voor de babyfoon. Haha echt hé , ik heb zo een dirty mind, But still love it! Daarnaast was er ook in deze doos een 0,0 procent alcohol drankje. Waarom geen sapjes of heerlijke andere gezonde drankjes voor zwangere vrouwen. Waarom alleen dit soort drankjes promoten. Is echt een turn off hoor.

Ook in deze box heb je dus een lading flyers. Maar het grote verschil is dat deze box ook veel tijdschriften voor mommy’s bevat. Zeker ene plus voor dames die van lezen houden

Een van mijn favoriete dingen uit deze doos was toch echt het kraambezoekboek, waar de gasten die op kraambezoek komen een mooie boodschap kunnen schrijven voor King Kunta. Ik zag het al helemaal voor me dat hij zijn eerste bezoekjes zou krijgen en dat men liefdevolle berichtjes voor hem zouden achter laten

Van alle dozen sprak dit tijdschrift mij het meeste aan. Want als je goed kijkt naar alles folders, flyers en tijdschriften dan zie ik eigenlijk geen diversiteit. Ik zie eigenlijk alleen witte moeders, baby’s en en gezinnen. Graag had ik de diversiteit van de bewoners uit Nederland ook hierin terug gezien. Dit was voor mij ook de trigger om een mommy blog te starten en mijn reis naar het moederschap te delen als zwarte vrouw. Want representatie is zo belangrijk. Ik zie en lees graag verhalen van vrouwen die op mij lijken. Het voelt vertrouwt en ik weet dat we in sommige opzichten vergelijkbare ervaringen kunnen hebben. Daarnaast voel ik mij als zwarte mommy to be niet gezien door degene die dozen heeft samengesteld, want de onbewuste boodschap die ik meekrijg is dat alleen witte mommy’s en baby’s ertoe doen en dus eigenlijk alleen zij hun geld bij deze bedrijven gaan uitgeven. Terwijl wij als migranten moeders ook euro’s hebben die we aan onze kinderen willen besteden.

Tip van de week:

Als tip heb ik zou ik het super tof vinden als er ook een BOB babybox of babybox zou komen die inspeelt op de gekleurde moeder. Zodat wanneer wij kijken naar de flyers en folders, wij ons gezien voelen. We zijn er namelijk ook en nog mooier, we krijgen super leuke baby’s waar we met liefde onze euro’s aan uitgeven. Dus kom maar op met die box.

Soso lobi,

DeeDee

Eén antwoord op “Mommy Dee to be | De eerste baby boxen”

  1. Ben t helemaal met je eens! Ik voelde me ook zo toen ik de pakketten kreeg, totaal geen diversiteit. Mijn (witte) moeder raakte er echt geïrriteerd en boos van dat er geen diversiteit is in dit soort boxen.
    Alleen het bier denk ik dat die voor papa to be bedoeld is zodat die zich ook wat betrokken zou voelen bij het uitpakken van zo’n box (misschien dat dat de gedachtegang was van de mensen die het samenstellen van deze boxen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *