Mijn 12 hoogtepunten uit 2015

Hi beautiful,

Wat is 2015 om gevlogen. Het was opnieuw een fantastisch jaar waarin ik mijn eigen grenzen keer op keer heb verlegd en waarbij ik op verschillende vlakken ben gegroeid. Samen met jou wil ik in 2 delen terugblikken op hoogte punten van 2015. In dit eerste deel blik ik terug op 12 hoogte punten van 2015. Daarnaast zal ik in tweede deel terugblikken op mijn top 5 momenten van persoonlijke groei. En aangezien 2015 heel druk geƫindigd is, met als gevolg dat ik niet alle post die ik had willen posten, met jullie heb gedeeld. Deze zal ik in de loop der tijd in Rewind te belichten.

1. Mijn jongeren

Deborah je bent onze tweede moeder, je zorgt zo goed voor ons en we kunnen met jou over alles praten. Soms ben je streng net al onze eigen moeder, maar je bent ook gezellig. We houden van je!

Mijn leven als jeugdwerker was ook dit jaar volop in beweging. Als cherry op the cake kreeg ik vorige maand de mooiste compliment die ik als jeugdwerker, in hart en nieren, maar kan krijgen van mijn jongeren. Toen ik dit hoorde raakten mijn ogen vochtig en gaf ik de groep die dit met mij deelde een stevige groepsknuffel. Want wat is er nou mooier dan dat de kinderen waar ik me voor inzet mij hun waardering geven. Dit geeft gewoon aan dat ik op de goede weg zit en dit motiveert mij alleen maar meer om mijzelf voor hun en hun toekomst in te zetten.

2. De Maand

PicsArt_01-03-06.19.15In maart volgde ik 4 zaterdagen lessen aan de Paul van Vliet academie om te ruiken en proeven of ik in de toekomst deze opleiding zou willen volgen. Het was een super ervaring waarbij ik verschillende lessen zoals dans, zang, schrijven en de geschiedenis van cabaret kreeg.Ā  Tijdens deze periode ben ik erachter gekomen dat ik mogelijk in de toekomst een theater opleiding wil gaan volgen, maar dat ik eerst mijn HBO opleiding Social Work wil afronden. Daarna kijk ik verder naar mijn mogelijkheden.

3. Verschilmaker

PicsArt_01-03-06.24.20Door Vrouw van Nu, een van de grootste vrouwenorganisaties van Nederland, werd ik samen met een aantal andere dames die allen hun eigen expertise hebben en daarbij alsĀ  doel hebben vrouwen te empoweren, uitgeroepen tot Verschilmaker.Ā  Het is een eer om gezien te worden als verschilmaker door andere dames. Het deed mij goed dat het klein beetje verschil dat ik poog te maken met mijn positieve instelling gezien wordt. Hier doe ik het natuurlijk niet voor. Maar de waardering die ik ervoor krijg voelt goed en motiveert mij de ingeslagen weg door te zetten. Daaraan gekoppeld was ik ook uitgenodigd voor het Vrouwenbal. Binnenkort blik ik hierop terug.

4. The Hague African Festival

PhotoGrid_1434304707129

Het presenteren van het slot event van The Hague African Festival op het Spuiplein was een mega vette ervaring. Het is het is tot heden het grootste festival dat ik gepresenteerd heb. Met goede feedback van zowel de organisatie als mede ook van bezoekers die mij nog herkennen van het festival. Komend jaar hoop ik op een vervolg.

5. Keti Koti festival

IMG_20150701_182419

Dit jaar heb ik ook voor het eerst in Amsterdam opgetreden tijdens het Keti Koti festival. Ik maakte deel uit van een installatie van Zina genaamd de torie wowojo. Het was een prachtige ervaring om tijdens de viering van de afschaffing van de slavernij mijn bijdrage te leveren aan de festiviteiten. Mijn hoogtepunt van deze dag was het ontmoeten van de broers Randamie oftewel Blaxstar en Typhoon

6. Schilderswijk Festival

[videos file=”https://www.youtube.com/watch?v=eN-QEPX-RS4″ width=”600″ height=”400″][/videos]

Dit jaar mocht ik voor de tweede keer het Schilderswijk Festival presenteren met Jordy Meyster, Tijdens dit festival, dat jaarlijks in mijn wijk gevierd wordt, stonden dit jaar verschillende acts uit de wijk. Als klapper op de vuurpijl stond AkwasiĀ  op het podium en sloot het festival knallend af. Het hoogtepunt voor mij was dat ik samen met Akwasi een van zijn nummers ten gehoor mocht brengen. Onvergetelijk!

7. Rolmodel in Schilderswijk

[videos file=”https://www.youtube.com/watch?v=0QmG-BBmvWI” width=”600″ height=”400″][/videos]

Als je mij 5 jaar geleden gevraagd als ik mezelf als rolmodel zie, dan had ik daar nee op geantwoord. Maar er is een hoop veranderd in 5 jaar. Ik ben mezelf bewust geworden van het feit dat jongeren naar mij opkijken en dat ik hen en vele andere inspireer om het maximale uit het leven te halen. Dit viel ook WijkTV op. Aan de hand hiervan hebben zij dit super leuke filmpje gemaakt. Mijn dank aan hun voor de erkenning van hetgeen dat ik poog te doen.

8. Da Bounce

20151108_230003

Tijdens de stand-up comdey show Da Bounce kreeg ik stand-up fever. Dit gevoel werd bevestigd tijdens het gesprek dat ik achteraf voerde met Jasmine Sendar. Zij spoorde mij aan om mezelf als comedian aan te melden voor de het talenten onderdeel van Da Bounce. Hier heb ik na de show meerdere keren over nagedacht en twijfelde wel een beetje aan mezelf. Maar ik heb mezelf voorgenomen om dit jaar te gaan werken aan mijn comedy skilz en mijzelf in de loop van het jaar, wanneer ik voel dat ik het aankan, mezelf ga aanmelden. Dus mijn eerste doel van 2016 staat. Ik wil mijzelf verder ontwikkelen als comedian.

9. Miss Black Hair Nederland

[videos file=”https://www.youtube.com/watch?v=0zenMeWep9g” width=”600″ height=”400″][/videos]

Ik had nooit verwacht mee te doen aan een miss verkiezing. Maar bij het zien van de oproep van Miss Black Hair Nederland, dacht ik dit past perfect bij mij. Dit kan ik! Al had ik nog wel mijn twijfels betreffende mijn onzekerheden. Maar deze zijn sinds de start van het traject beetje bij beetje aan het verdwijnen als sneeuwvlokken voor de zon. Achteraf was het een van de beste besluiten die ik voor mezelf genomen heb het afgelopen jaar. In de korte tijd heeft het mijn zelfvertrouwen versterkt en mijn oog geopend dat ik inderdaad een mooie vrouw ben, dat ik er mag wezen. Dankzij mijn deelname ben ik de ring van zelfliefde compleet aan het maken en hou ik nog meer van mezelf dan toen ik begon!

10. Dinner for one – Koninklijke Schouwburg

PicsArt_01-03-08.24.05

Afgelopen maand mocht ik tijdens de voorstelling ‘Dinner for one’ in de Koninklijke Schouwburg tijdens 2 speeldagen een toast uitbrengen op mijn stad Den Haag. Een bijzonder mogelijkheid om mijn talent te delen met een publiek dat ik normaal gesproken niet zou hebben. Maar ook de plek om mijn positieve energie, liefde voor Schilderswijk en mijn talent met hen te delen. Beide dagen waren geslaagd en ik heb er alleen maar positieve feedback over ontvangen. Voor mij was dit trouwens ook de eerste stap richting mijn droom van het spelen van mijn eigen voorstelling in de Koninklijke Schouwburg.

11. Young Agga

PicsArt_01-03-08.28.32Het afgelopen ben ik 2 keer op bezoek geweest bij Young Agga. Het is altijd een dolle boel en erg gezellig met Jordy, Martijn en Sangiie. Super tof dat zij mij een podium hebben geboden om mijn persoonlijkheid met hun luisteraars te delen. Komend jaar zal ik vast en zeker weer bij hen te horen zijn.

12. Theater Vaillant

Mijn top 12 sluitĀ  ik af met theater Vaillant. De plek waar ik dit jaar veruit de meeste tijd heb doorgebracht naast mijn baan als jeugdwerker. Dit heeft hele bijzonder momenten en ervaringen opgeleverd het afgelopen jaar. Hieronder deel ik een aantal van deze momenten.

1440760931438[1]

Zo mocht ik tijdens de viering van Internationale vrouwendag de show openen en vrouwen empoweren. Een super ervaring waarin ik begon met het oefenen met mijn improvisatie talent.

1449910458719

Opo Kondre was mijn eerste hosting performance in theater Vaillent en een geslaagde ervaring waarin ik mijn roots ook mocht vertegenwoordigen.

PicsArt_01-03-08.31.33

Als bekend gezicht uit Schilderswijk mocht ik samen met andere uit de wijk op de foto voor een van de posters van het nieuwe theater seizoen. Gewoon supervet dat ik daarvoor gevraagd ben!

IMG_20150911_001531Zoals de meeste van jullie misschien weten was de Vaillant zwaar getroffen tijdens de rellen in de Schilderswijk. Het gevolg hiervan was er het theater duizenden euro’s schade heeft geleden en dat de welbekende vleugel uit de foyer totaal vernietigd was. Om het theater een hart onder de riem te steken werd er een benefiet avond georganiseerd en natuurlijk was ik van de partij om mijn bijdrage te leven aan mijn ondertussen geliefde theater.

IMG_20151217_223826

Om de fantastische samenwerking dit jaar af te sluiten ben ik ook uitgenodigd voor het eindejaarborrel van de Vaillent. Een gezellig happening waarbij er stil werd gestaan bij de gevolgen van de rellen, maar ook bij de kracht van het theater dat een spil de wijk is en talenten zoals ik uit de wijk een podium biedt.

Ik ben dankbaar voor al het moois dat ik heb ervaren en heb mee mogen maken in 2015

Mijn gevoel van dankbaarheid voor de mogelijkheden en kansen die ik het afgelopen jaar heb gehad is onbeschrijfelijk. Dank aan iedereen die mij deze kansen bood of op welke manier dan ook mij heeft gesteund. Ik hoop dat we de prettige samenwerking in 2016 kunnen voortzetten.

Daarnaast ben ik mega trots op mezelf met hetgeen wat ik het afgelopen jaar heb bereikt, want ik heb het allemaal gewoon geflikt met hard werken en doorzettingsvermogen. En dit is nog maar het begin van mijn glansrijke carriĆØre op het podium en de voortzetting van mijn werk als jeugdwerker. Want ik voel aan mijn wateren dat 2016 een nog succesvoller jaar voor mij zal zijn en ik stel mij open om alle kansen en mogelijkheden die op mijn pad komen aan te grijpen. Ik ga er gewoon voor!

Soso lobie,

DeeDee

3 antwoorden op “Mijn 12 hoogtepunten uit 2015”

 1. Pingback: Januari 2016
 2. Hey Deborah, ik wordt altijd blij als ik je zie. Rolemodel voor jongeren? Voor mij ook hoor!
  Je energie, je lef, maar ook je eerlijkheid maken je tot een inspiratiebron en een personality die van het podium af knalt.
  Tussen de regels door lees en zie ik dat het succes je niet komt aanwaaien, dat je er echt voor knokt. Dat siert je nog het meest.
  En wie jou als spontane meid op het podium ziet staan, vergeet dat je een dame bent die zich terdege voorbereid, haar ervaringen meeneemt in wat ze doet en zich ten dienste van haar publiek opstelt.
  Maar van 2016 een topjaar Deborah, wij doen met je mee!
  Hartelijke groet, Harrie van de Louw / directeur De Vaillant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *