Maandoverzicht | Januari

Hi beautiful,

De eerste maand van het jaar zit erop en het was een mini rollercoaster die snel voorbij ging. Met deze maandoverzicht wil ik vanaf nu mijn ervaringen van de maand met je delen, want de weg naar succes is niet altijd even makkelijk, maar ik vind het hella fab om dit pad te bewandelen en mijn groei op diverse niveaus te ervaren. Plus schrijven werkt altijd therapeutisch. Dus bij deze mijn eerste maandoverzicht van het jaar 2018.

Wat is het jaar toch mooi geopend. Want in januari is ook mijn tweede opdracht als reporter gedropt. Hiervoor ging ik voor de gemeente Den Haag op pad in het Centrum van Den Haag om mensen aan te tand te voelen over het fietsenstalling beleid. Een opdracht dat resulteerde in een super leuk filmpje. Ook vond deze maand de afrondingen van twee projecten plaats. Namelijk als reporter voor Woiski vs Woiski en de samenwerking met het Haags Historisch Museum voor de expositie Afrikaanse bedienden aan het Haagse hof. Dit laatst genoemde werd ook bijzonder afgesloten met mijn eerste #OpPadMetDeeDee, waarbij ik met een groep die zich bij mij had aangemeld een toer heb gemaakt langs de expositie. Verder  kreeg ik een spotlight via BijlmerenZo. Dit was voor mij bijzonder want dit is mijn eerste artikel in Amsterdam gekoppeld aan de Bijlmer, een plek waar ik mij zeer thuis voel. Whoep whoep, Kwaku ik kom eraan, dit festival in de Bijlmer staat namelijk al sinds tijden op mijn wish list en ik gooi het nu nog een keer in het universum. Want dit jaar moet deze droom gewoon werkelijkheid worden. Mogelijk is er iemand die dit leest en mij op weg wilt helpen. Ya never know 😉

20180204_152457

Eind 2017 heb ik besloten mijn fulltime contract als jeugdwerker om te zetten naar een contract van 28 uur. Zodat ik drie dagen per week kon gaan werken.  Want ik trok het niet meer om wekelijks vier tot soms vijf dagen te werken naast mijn studie en bedrijf. Met deze stap lever ik niet alleen uren in, maar ook salaris. De stap kon ik zetten toen ik zeker wist dat ik genoeg inkomsten zou hebben voor mijn vaste lasten en om basic van te kunnen leven. Want al ben ik naast alleenstaande single vrouw kostwinnaar voor mijn gezin, bestaande uit mijn moeder en ik. And live aint cheap als je ook zelf voor je studie betaald. Gelukkig heb ik genoeg dienstjaren opgebouwd zodat ik mijn vaste lasten kan blijven betalen van mijn jeugdwerk salaris. Daarbij zie ik één jaar  na het starten van mijn eigen bedrijf de financiële mogelijkheden voor de toekomst. Daarom voelde ik mij zeker genoeg om deze stap te nemen. Midden januari was de kogel eindelijk door de kerk en werd mijn aanvraag ingewilligd. Bij de bevestiging ervan ging er een last van mijn schouders. Want om eerlijk te zijn werd die 36 uur mij echt teveel en ik wil mijn energie gebruiken om dit jaar af te studeren. Want dat afstuderen in pittiger dan ik had gedacht.

20180204_152529

Dit jaar heb ik mij voorgenomen om mijn gezondheid te verbeteren en ik heb na twee jaar weer een afspraak gemaakt met mijn oncoloog. Want dit onderwerp druk ik liever weg naar de achtergrond. Maar het was genoeg geweest en het werd tijd om mijn gezondheid weer op pijl te krijgen. En afgelopen dinsdag was het zover en moest ik langs mijn dokter. Tijdens mijn controle confronteerde hij mij met de bijwerkingen die de kanker tot nu toe nog heeft in combinatie met de symptomen die ik heb. Zijn conclusie was dat ik per direct moest stoppen met roken. Want roken belast niet alleen mijn longen, maar ook andere organen die al belast zijn door de genmutatie die gekoppeld is aan het type kanker dat ik heb gehad. Op dit moment was hij namelijk ook twee andere patiënten aan het behandelen met de vergelijkbare aandoening, die nu weer kanker hebben en de prognose niet positief is. Op weg naar huis dwaalden de woorden in en besefte ik hoe ik met mijn leven heb gespeeld. Waar ik in het verleden niet wilde luisteren, is mijn drang om te leven nu toch echt wel sterker. Dus vanaf de laatste dag van januari ben ik de uitdaging met mijzelf aan gegaan om te breken met een verslaving van een pakje per dag. Want ik heb nog genoeg plannen en doelen die ik wil vervullen voor ik een oud vrouwtje ben met een roze rollator. Vandaag is dag vijf dat ik geen sigaret heb opgepakt en stap voor stap ga ik richtig een betere gezondheid.

20180204_153258

Ik kan al sinds ik mij kan herinneren niet tegen onrecht en help ik anderen die in een kwetsbare situatie zitten. Ik weet nog dat ik vijf jarige extra broodjes meenam naar school omdat een van mijn vriendjes geen brood meebracht vanuit huis of broodjes ging uitwisselen zodat er meerdere kids konden eten. Deze eigenschap komt ook terug in de keuze in mijn werksoort. Social work, mijn maatschappelijke betrokkenheid en de insteek van mijn bedrijf. Op mijn manier wil ik een bijdrage leveren aan een mooie wereld. Elke keer zie ook manieren om dit te doen binnen mijn community. Ja mijn hoofd loopt over van ideeën en projecten die ik zou willen uitvoeren. Dit terwijl de boekingen binnen blijven komen. De laatste tijd ben ik hier veel over aan het nadenken. Want wat is de legacy dat ik wil achterlaten. Al wil ik wereld beroemd worden in Nederland, ik ben niet bereid alles hiervoor te doen. Ik wil hierin mijn gevoel blijven volgen. Zo twijfelde ik nog over welke kant ik de komende tijd op wil met mijn bedrijf. Maar toen pakte ik sinds jaren weer mijn tarot kaarten op en legde vijf kaarten voor mijzelf. Hieruit kwam naar voren dat mijn carrière voorspoedig zou lopen, maar dat ik ook keuze moest maken. Dit in combinatie met mijn gezondheid was voor mij het teken om de knoop door te hakken en te besluiten om het in februari rustig aan te doen en geen nieuwe boekingen te accepteren. Tot ik mijn scriptie af is, is mijn focus gericht op mijn eigen projecten. Aangezien ik op deze manier in mijn eigen tempo kan werken en mijn bedrijf gecontroleerd kan laten groeien tot ik mijn bachelor bezit. Want de groei was afgelopen jaar fantastisch maar soms een beetje overweldigend als je ook aan het afstuderen bent, een fulltime baan hebt en je op andere niveaus ook aan het groeien bent. Dus nu even een pas op de plaats en terug naar mijn eigen basis. Als gevolg daarvan ga ik de komende tijd alleen  boekingen of projecten van lopende contacten laten doorgaan en de deur op een kier houden voor bijzondere nieuwe boekingen/projecten in o.a. Amsterdam of Rotterdam. Dit zijn namelijk steden die ik wil veroveren als host. Natuurlijk blijf ik benaderbaar voor als je een host zoekt, want ik ken nog genoeg talenten die wel beschikbaar zijn en te boeken zijn in Den Haag en omstreken. Gewoon omdat ik het belangrijk vind om de volgende generatie hosten ook een kans te geven om te groeien.

PicsArt_02-04-04.23.50

Al met al heeft deze maand de toon gezet voor de rest van het jaar 2018. Een jaar dat heel bijzonder beloofd te worden want er zijn nu als een aantal dingen gaande die ik nog niet kan verklappen. Hou me gewoon in de gaten, want je girl gaat dit jaar weer stappen maken. Watch me!

♥Soso lobie♥

DeeDee

One Reply to “Maandoverzicht | Januari”

  1. Hoi Deborah, waar ben je precies mee bezig? ben je van plan iets in tweelanden (Ned-Sur) te doen? ik zou graag meedenken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *