Inspiratiedag ‘Lab070’

Gisteren was ik aanwezig op de Inspiratiedag ‘Lab070’ dat was georganiseerd door de gemeente  Den Haag in Bink 36. Deze bijeenkomst stond in het teken van innovatieve fondsenwerving en spraakmakende bewonersinitiatieven. En was bedoeld voor bewoners uit Den Haag die activiteiten aanbieden vanuit een stichting of als zelfstandigen.
Ook  was er de mogelijkheid om deel te nemen aan 2 workshops. Mijn keuze ging uit naar de workshops Crowdfunding en Subsidie Leefbaarheid & Bewonersparticipatie. 

 De workshop Crowdfunding werd gegeven door de makers van de site “Voor je buurt“.
  Op de site van “Voor je buurt” kunnen mensen hun projecten onder de aandacht brengen van een groter publiek en sponsoring zoeken door middel van crowdfunding.  

Deze workshop vond ik zeer interessant en het concept crowdfunding bied mij ook mogelijkheden bij het financieren van het project dat ik op dit moment aan het ontwikkelen ben.  Het is namelijk een methode voor het genereren van financiële middelen los van de welbekende wegen zoals subsidies van de gemeente of overheid en fondsen. 

Tijdens de workshop pitchte ik ook over mijn project en hier reageerden de trainers positief op. Dat vond ik zoo cool. Want het geeft voor mijn gevoel aan dat ik op de juiste weg zit met hetgeen dat ik voor ogen heb. Ook ga ik in de nabije toekomst brainstormen met een van de trainers ten behoeve van mijn project. Want ik heb nog genoeg te doen!

Het uitzicht vanuit Bink 36 over Den Haag.
Verder heb ik tijdens deze bijeenkomst kennis gemaakt met verschillende mensen die actief een bijdrage leveren aan de Haagse samenleving in de vorm van verschillende projecten en vrijwiiligerswerk. Ook heb ik hernieuwd kennis gemaakt met verschillende stadsdeelmedewerkers van de gemeente die de subsidies beïnvloeden. Hernieuwd omdat ik vanuit mijn ambulante werk ook contacten heb met de gemeente. Maar dit keer was ik er natuurlijk voor mijzelf en mijn eigen project.
Koos voor voor deze dag een all black outfit met mijn favoriete rode lippenstift en een vleugje geel.
Al met al was het een succesvolle en inspirende bijeenkomst. Leuke contacten gelegd.
En niet te vergeten kennis opgedaan die een bijdrage kan leveren aan mijn toekomst en projecten.

Bless,
DeeDee