How to: Shop vintage

Hi beautiful peepzz,
Zoals jullie weten hou ik van vintage shoppen, daarnaast krijg ik regelmatig complimentjes over mijn outfits en waar ik ze vandaan haal. Daarnaast merkt ik dat het shoppingbudget van mensen om mij heen klein is of steeds kleiner wordt. Daarom heb ik besloten om een artikel te wijden aan waar je voor nop kunt shoppen naar vintage kleding en accessoires. Als je besluit te gaan voor vintage, moet je er wel rekening mee houden dat je goed moet zoeken tussen het aanbod aan kleding en accessoires om mooie dingen tegen te komen. En laat je niet uit het veld slaan als je de eerste keer niet direct slaagt. Probeer gewoon weer een andere winkel of locatie.
Tip 1
Zoek in de kleine straatjes van de stad waar je woont of op het internet naar vintage winkels. Deze hebben over het algemeen wel een breed aanbod aan kwalitatief goede vintage goodies. In Den Haag heb je o.a. de Boekhorststraat en daar zitten verschillende vintage winkeltjes zoals ZityZoo of Just Another Yardsale.
Deze jurken heb ik in Amsterdam voor 3 euro per stuk op de kop getikt. Zijn ze niet fab!
Tip 2
Loop eens binnen bij de kringloopwinkel. In de kringloopwinkel vind naast inboedel ook een aanbod van kleding en accessoires. Daarnaast bieden sommige kringloopwinkels studenten een studentenkorting aan. Daar kan je als student dus nog meer mee besparen.
Tip 3
Kijk in de wekelijkse wijkkrant of op de website Meukisleuk.nl. Hier kan je lokale rommelmarkten of vlooienmarkten vinden. Op deze markten vind je over het algemeen een breed aanbod aan verschillende vintage spullen. Houdt er wel rekening mee dat je voor sommige markten moet betalen voor de toegang. Dus let daar wel op.
Al deze tassen zijn vintage en dus ook one of a kind. Komt altijd van pas als je jezelf wilt onderscheiden van de rest.
Tip 4
In veel buurtten worden er wel eens weggeefmiddagen georganiseerd. Bij mij in de omgeving vind dat maandelijks plaats in de buurtkamer. Bij jou in de buurt zal er vast ook een dergelijke middag georganiseerd worden. Surf op het internet en kom erachter waar deze gehouden word. Hier kan je soms ook slagen voor mooie items. Maar ik raad je aan wel vroeg aanwezig te zijn op deze dagen. Want anders bestaat de kans dat al het moois al is weggeven voor dat je bent aangekomen.
Ik hoop dat jullie iets hebben aan deze tips. Ik zou zeggen shopze en laat me weten hoe je vintage avontuur verloopt.
Bless,
DeeDee