Het seizoen is te snel voorbij gegaan!

Hi beautiful,

De afgelopen 2 weken stond voor mij in het teken van het afsluiten van mijn eerste volledige seizoen als jeugdwerker. Het  afgelopen jaar was een fantastische achtbaan dat in een vogelvlucht voorbij ging. Een bijzonder jaar waarin mijn liefde voor het jeugdwerk weer opbloeide.

Mijn eerste bloemetje als stagebegeleider, tijdens dit seizoen.
Mijn eerste bloemetje als stagebegeleider, tijdens dit seizoen.

Een periode die mij terug bracht naar de basis. De reden waarom ik mijn carrière, 12 jaar geleden, begon in het jongerenwerk. Ik wilde de volgende generatie vorm geven. Ik wilde ze versterken in hun zijn en hen op mijn manier positief te beïnvloeden.

Er gebeurde iets bijzonders

Tijdens het afsluiten dit seizoen gebeurde er heel iets bijzonders dat de lange dagen, drukke vakantie periodes en soms overlopende werkagenda allemaal waard maakte. Van mijn jongeren en stagiaires kreeg ik zoveel liefde, erkenning voor mijn inzet en waardering. Veel meer dan ik op gehoopt had. Van de meidengroepen kreeg ik extra stevige knuffels en mooie kunstwerken. Dit was fantastisch. Ook de berichten achteraf, van mijn meiden, raakten mijn hart.

Met de meiden tijdens de Culturele Vrouwendag in Schilderswijk. Fotografe: Henriette Guest
Met de meiden tijdens de Culturele Vrouwendag in Schilderswijk.
Fotografe: Henriette Guest

Daarna werd ik door mezelf verrast. Want ik heb ook afscheid moeten nemen van een tweetal van mijn stagiaires, die het hele jaar stage bij mij hebben gelopen. 2 meiden met wie ik de passie voor het meidenwerk kon delen en die het afgelopen jaar ontzettend zijn gegroeid als professionals, maar ook als individu. De afsluitingsgesprekken vielen mij zwaarder dan verwacht. Van beide dames kreeg mooie feedback die mij midden in mijn hart raakte en ervoor zorgde dat ik beide  gesprekken sloot ik met waterige ogen.  Ik had helemaal niet verwacht zo emotioneel geraakt te worden en dat het afscheid zwaar zou vallen. Maar gelukkig weet ik dat dit geen volledige afscheid is. Want ik ga nog mooie herinneringen maken met alle ladies uit het team van afgelopen jaar.

Ik ben dichter bij mezelf gekomen

Door de overstap naar het jeugdwerk te hebben gemaakt, ben ik dichter bij mezelf gekomen en voel me gezegend dat ik dagelijks hetgeen mag doen waar mijn hart sneller van gaat kloppen.

Soso lobie,

DeeDee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *