Het Schilderswijk Festival komt eraan!

Hi beautiful,

Volgende week zondag is het dan weer zover. De vierde editie van het Schilderswijk Festival gaat plaats vinden. Ook dit jaar ben ik weer van de partij en host ik samen met Jordy het programma.  Voordat ik vooruit ga kijken, blik ik kort terug op mijn persoonlijke hoogte punten van vorig jaar.

collage-2015-09-03 (2)

Zoals je kan zien zat de sfeer er aardig in met verschillende acts, ondernemers en bezoekers uit de wijk.

collage-2015-09-03 (1)

Mijn favorieten van vorig jaar waren HipHoop en Dakka Fantasia. De laatst genoemde was de hoofdact en heeft mij op die dag kennis laten maken met een muziek stroming die ik nog helemaal niet kende, maar die heerlijk klonk. Zowel ik als het publiek ging helemaal uit zijn dakka!

wpid-picsart_1441357608384.jpg

Ook dit jaar beloofd het Schilderswijk Festival fantastisch te worden. Het thema dit jaar is Culturele Oase. Zo zullen dichters uit verschillende landen aanwezig zijn om hun poezie ten gehore te brengen. Zal een Brassband een caribische jus toevoegen. Laten de jongeren van Go Hard hun stem horen via hun rap. Wordt er een klassiek tintje verzorgd door het Residentie Orkest. Is er een modeshow waarin creaties worden vertoond die zijn geïnspireerd door Afrika. Zal er een dans-off plaats vinden. Er zullen verschillende workshops aangeboden worden. Dus voor ieder wat wils.

Akwasi-door-Krijn-van-Noordwijk
Fotograaf: Krijn van Noordwijk

Als klapper op de vuurpijl  zal Akwasi met zijn melodieuze muziek het festival spetterend en energiek afsluiten. Akwasie is onder ander bekend van de groep Zwart Licht. Ondertussen heeft hij 2 solo albums onder zijn riem namelijk Daar Ergens Minialbum én het Daar Ergens Dubbelalbum. Beide zijn geïnspireerd door de inmiddels al 10 jaar overleden tekstdichter en songschrijver Bram Vermeulen. Dit maakt dat zijn muziek naast rap of een pop gevoel heeft. Om eerlijk te zijn komen er meerdere muziek invloeden zoals gospel op deze albums terug. Deze zal hij ook ten gehore brengen tijdens het Festival

[videos file=”https://youtu.be/Ic66mCDxYJo” width=”600″ height=”400″][/videos]

Hierbij een voorproefje van zijn heerlijke muziek

11947687_920218281377792_1697312842692709048_n

Het Schilderswijk Festival vind zondag 13 september plaats tussen 12.00 – 18.30 uur op het Jacob van Campenplein. Kom dus lekker genieten van de smaken uit de Schilderswijk, want er zijn natuurlijk kraampjes die diverse hapjes en drankjes uit verschillende culturen aanbieden. Ik hoop je volgende week te zien. Het beloofd namelijk een leuke dag te worden!

Soso lobie,

DeeDee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *