Haags Comedy Festival @ Paard Café

Hi beautiful peepzz,
Sinds dit jaar heeft Den Haag zijn eerste eigen comedy festival inclusief comedy wedstrijd georganiseerd door stichting Haags Comedy Festival.En afgelopen woensdag was ik samen met mijn schoonzusje en vrienden aanwezig bij de voorronde in het Paard café. Ik had wel zin in een avond vol met humor. Dus van mij mochten ze helemaal los gaan.En dat deden een aantal van de 10 comedians deze avond ook zeker.

comedians
comedians

 

De avond werd  gepresenteerd door MC Gerthein Boersma, die af en toe de plank mis sloeg met zijn grappen en waardoor het publiek afdwaalde. Maar uiteindelijk kreeg hij het toch voor elkaar om ons als publiek gaandeweg de avond mee te krijgen en enthousiast te maken voor de artiesten die hij aankondigde.

Daarnaast waren er gedurende de avond verschillende hoogte punten en wil ik mijn top 3 met mijn favoriete  comedians van de avond met jullie delen. Want die zouden jullie zeker een keer moeten zien. Als je tenminste van humor houdt.

Mijn nummer 1 was toch echt West Said. Tijdens zijn optreden nam hij zijn eigen Marokkaanse achtergrond op de hak. Hij vertelde vol humor over de perikelen tussen hen en zijn moeder. Het waren echt komische verhalen waarbij ik meerdere malen kramp kreeg in mijn buik van het lachen.

Nr 2 is Rima Kawuwung. Een Aziatische dame die binnenkomt met het feit dat haar Nederlands niet optimaal is, maar die ondertussen wel een goede grap kan vertellen. Ze neemt de verschillen tussen de Chinese en Nederlandse slaapliedjes onder de loep om erachter te komen dat de Chinese versie van het slaaplied helemaal niet zo kindvriendelijk is. Ze was echt fantastisch!

En mijn nr 3 is gedeeld tussen Jonathan Verschuren en zijn kijk op hoe eraan te ontkomen ergens aangenomen te worden als je sollicitatieplicht hebt vanuit het UWV. Heerlijk verteld en lekker gek. En Sven Honing (van hem heb ik helaas nog geen foto), die zeker ook leuk om naar te kijken is, en zijn humor die alle vrouwen wel wist te raken. Want tijdens zijn act merkte ik overduidelijk dat alle vrouwen, ja ik was er ook een van, helemaal stuk gingen op momenten dat hij o.a.vertelde over zijn acupunctuur technieken.

Het was geheel op 1 punt na een top avond. Dat punt ga ik jullie natuurlijk niet onthouden. Want het ging om het volgende. Tijdens het optreden van Steven Stol besloot hij dat het correct was het woord neger te gebruiken en dat dan ook nog om mij met ” het is een neger”aan te duiden in zijn grap. Niet eens de vrouwelijke versie, maar gewoon onzijdig als een ding of voorwerp! Ik was hier dus totaal niet van gecharmeerd. Ik zou hem dus ook streng willen aanraden dit woord niet meer in zijn show te gebruiken aangezien het respectloos en neerbuigend is naar anderen.

 
Op 23 en 30 oktober vinden de halve finales plaats en ik hoop natuurlijk dat mijn favorieten hier ook tussen zitten. Komen jullie dan ook kijken en lachen? Neem sowieso een kijkje op de volgende link: Voor de kunst.
Want stichting Haags Comedy Festival probeert via crowdfunding de halve finales en finale te financieren en zij kunnen nog wat hulp gebruiken. Doe mee, want alle kleine beetjes helpen!

Als laatste wil ik  Richard Bremer van Richard Bremer Fotografie danken voor het beschikbaar stellen van de foto’s.

Bless,
DeeDee

3 antwoorden op “Haags Comedy Festival @ Paard Café”

  1. leuk verslag! was er ook en ben met je eens dat het een top avond was. vond de host heel grappig maar publiek was beetje te braaf voor hem. hij pastte zich wel goed aan later. jongen met gitaar was ook goed. k ga zeker naar de finale kijken!!

Reacties zijn gesloten.