Goede vrouwen en slechte mannen

Hoe komt het dat vrouwen vallen voor badboys. Weet je soms kijk ik om me heen. En ik zie vrouwen en meiden die genoegen nemen met een man die hen niet met respect behandeld en misbruik van hun maakt. Een voorbeeld hiervan is dat een jonge dame die samen woont met een haar baby daddy, alleen boodschappen gaat doen voor het gezin, terwijl hij thuis lekker op de bank aan het hangen is. En weer thuis aangekomen met een lading eten en dergelijke, zij alle boodschappen in haar eentje een aantal trappen omhoog tilt. Terwijl hij nog steeds op zijn luie kont lekker op de bank zit. Ik als jonge vrouw in de bloei van mijn leven begrijpt dit niet. En zal ik ook niet accepteren dat een man met wie ik woon geen bijdrage levert aan het huishouden.

Daarnaast vraag ik met af wat de oorzaak is dat jonge vrouwen zulk gedrag van hun partner accepteren en zich er niet van bewust zijn dat ze een betere man kunnen krijgen. Is het dat deze dames niet begrijpen dat ze beter verdienen. Of denken ze dat je niet beter kunnen krijgen. Mogelijk hebben ze niet geleerd hoe je als vrouw voor je eigen rechten op moet komen. Hiermee bedoel ik respect af te dwingen bij de opposite sex. Er zijn vast redenen genoeg waarom vrouwen dit gedrag vertonen. Wat ik me nu afvraag is hoe deze vrouwen te bereiken en ze te poweren zodat ze hun eigen krachten gaan inzien. En te laten weten dat ze niet genoegen moeten nemen met minder. Al houdt dat in dat je een tijdje single bent. Ook een mogelijke reden om relatie aan te gaan. De angst om alleen te zijn.

Want ik vind dat iedere vrouw als een prinses behandeld moet worden door de man met wie ze een relatie heeft. Het gaat hierbij om de kleine dingen zoals dat hij terwijl ik kook de tafel dekt, met mij boodschappen gaat doen of mij verrast met een leuk dinertje als ik een lange dag achter de rug heb. Natuurlijk kan een lekkere massage op sommige momenten ook heerlijk zijn. Maar ja, deze vrouwen moeten wel beseffen dat het niet alleen om geven aan een man moet gaan, maar zeker gewenst is om ook te ontvangen van een man. Dat zorgt voor een balans in de relatie. En ik denk dat de vrouwen zich dan ook veel gelukkiger gaan voelen.

Maar ik ben wel benieuwd wat jullie mening hierover is. Dus laat het maar weten.

Doeg,
Miss Cammie

2 antwoorden op “Goede vrouwen en slechte mannen”

 1. Hallo Anoniem,

  Het klopt wat je zegt. maar ik kom zelf ook uit een gebroken gezin, maar had een goede rolmodel aan mijn moeder. Van haar heb op het gebied van relaties veel geleerd. Maar de kracht van een goede relatie ligt inderdaad een goede rol- en taakverdeling. Hierin kunnen zowel vrouwen als mannen nog een slag slaan.

  Trouwens bedankt voor je reactie is wel scherp.

  Bless

 2. Hallo DeeDee,

  Ik kwam je post (en blog) tegen toen ik een beetje googelde over precies dit gedrag. Overigens komt het omgekeerde ook voor.

  Het heeft wat mij betreft alles te maken met opvoeding en grenzen. Vanuit de opvoeding meegeven dat binnen een relatie dingen samen gedaan kunnen worden. Vanuit de opvoeding leren hoe man en vrouw, vader en moeder, met elkaar omgaan. Dat velen opgroeien in gebroken gezinnen helpt dan niet.

  Vervolgens afspraken maken over de rol- en taakverdeling in het huishouden, in de relatie, in het gezin. Geven en ontvangen. Balans. Elkaar ondersteunen en aandacht geven. Niet langer een “doe jij het maar” mentaliteit hanteren, maar accepteren dat een relatie team-work is en je onderdeel van dat team voelen, verantwoordelijk voelen voor de relatie.

  En uiteindelijk, als de ander niet bereid is die commitments te maken, weg gaan. Dan maar single zijn.

Reacties zijn gesloten.