Geef de Vaillant haar vleugels terug

Hi beautiful,

Op donderdag 10 september 2015 vind de benefiet plaats voor theater Vaillant. Deze avond is het initiatief van Bert Kleiweg naar aanleiding van de vernieling van het theater tijdens de rellen in de Schilderswijk.

Het theater heeft voor mij een speciale plek in mijn hart. Hier begon jaren geleden, tijdens mijn middelbareschooltijd en toen het nog het Volksbuurtmuseum heette, mijn eerste prille stappen richting de podiumkunst. Ik was toentertijd 17 jaar en het museum ging een samenwerking met mijn middelbare school, het Johan de Witt College, aan om met scholieren de toneelvoorstelling “Eilanders” te maken. Deze voorstelling zou tevens in het museum worden opgevoerd. Om een plek in de voorstelling te bemachtigen moest je eerst een auditie doen.

Theater Vaillant heeft een speciale plek in mijn hart

Mijn auditie kan ik als de dag van gisteren herinneren. De auditie bestond uit 2 onderdelen, een dans en een monoloog. Mijn dansje was op “Crazy” van Britney Spears. Ik was toen best een stevige meid en wist dat men mijn danstalent daardoor altijd onderschatte. Dus ik deed mijn dansje en eindigde in een spagaat. Dit zorgde voor priceless blikken op de gezichten van de jury. Heerlijk! Hierna moest ik een monoloog presenteren. Hier was ik zoals altijd niet op voorbereid en leunde op mijn eigen woorden creativiteit. Dus vertelde ik een verhaal over mijn kleding en de kleurencombinatie die tot in detail door mij was uitgedacht van schoenen tot nagellak. Tussendoor lukte het mij nog om een aantal keren te rijmen. Ik was on a roll en voelde aan mijn wateren dat zij mij zouden aannemen. Dit was gelukkig ook het geval.

Yes! Ik had mijn eerste rol te pakken

Yess! Ik had mijn eerste rol te pakken en het was het begin van een super leuke periode. Helaas kon ik dit proces niet tot het einde doorlopen en performen. Want rond mijn achttiende onderging ik een reconstructieve gezichtsoperatie met als gevolg dat ik moest kiezen tussen theater of mijn bijbaan naast school. De keuze ging met pijn in mijn hart naar mijn bijbaan. Want inkomsten waren op dat moment belangrijker.

Sinds de rematch heb ik al meerdere keren mogen optreden in theater Vaillant

Gelukkig kreeg ik vorig jaar een rematch tijdens de Schilderswijk Stand-up Spot award. Dit vond wederom plaats, in de ondertussen van naam veranderde, theater Vaillant. Sinds het winnen van de jury prijs heb ik al meerdere keren mogen optreden in het theater. Deze ervaringen heb ik nog niet met jullie gedeeld. Maar het lijkt mij nu het perfecte moment om deze alsnog te delen in de aanloop naar de benefiet avond. Dus hou mijn blog in de gaten om met mij terug te blikken op deze mooie momenten.

Steun jij theater Vaillant ook?

Daarnaast zal ik dit theater altijd een warm hart blijven toedragen. Het is namelijk de culturele spil in de Schilderswijk en geeft nog steeds jongeren en kids uit de wijk de mogelijkheid om hun talenten te ontwikkelen. Dat is iets dat ik altijd zal blijven steunen. Wil jij dat ook doen, kom donderdag 10 september naar de benefietavond en steun dé culturele broedplaats in de Schilderswijk. Ik ben er ook en zal in een van de 2 zalen de presentatie op mij nemen. Ook zal ik zelf optreden en neem  ik jullie mee in mijn leven in de Schilderswijk. Hopelijk tot donderdag 10 september.

Soso lobie,

DeeDee

wpid-benefiet-1.jpg

Eén antwoord op “Geef de Vaillant haar vleugels terug”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *