Food Diary

Hi beautiful,

Vanaf vandaag begin ik met nieuw onderdeel op mijn blog. Namelijk mijn Food Diary. Want ik ben een echte foodlover die van koken en lekker eten houd. Deze liefde wil ik wekelijks met jullie delen in mijn Food Diary.

Voorbereiding is alles
Voorbereiding is alles

Vorige week heb ik voor het eerst Udon noedels gekocht om uit te proberen. Want ik werd wakker en had hierover gedroomd. Op naar de Chinese toko in de buurt op zoek naar de dikke Chinese noedels. Ik had nog geen idee wat ik het mee zou maken. Dan maar ook gelijk naar de markt. Hier was spinazie in de aanbieding. Een grote zak voor euro. Dus dat ging het worden. Ook nog even langs mijn favoriete visstand geweest om gamba’s te kopen. Zo kreeg het gerecht al snel vorm in mijn gedachtes.

IMG_20140724_144040Het uiteindelijke resultaat is gewokte gamba’s in een sausje met een lichte kick in combinatie met spinazie en dikke Chinese noedels.

IMG_20140729_180956
Noedels soep

Na een eerste geslaagde poging met de dikke noedels had ik zin in een zelf gemaakte noedelsoep.  De soep hierboven heb ik gemaakt met lamsvlees, tomaten, prei, lenteui en nog een aantal kruiden. Met natuurlijk als laatste ingrediënt de dikke Chinese noedels.

IMG_20140730_220941Mijn favoriete vis is zalm. Elke keer is weer een uitdaging hoe ik het ga maken. Deze keer heb ik ervoor gekozen om het te kruiden met verse dille  en te grillen in citroen-olijfolie. Dit heb ik gecombineerd met boontjes en Bulgur, dit is de Turkse variant op Couscous en ik gebruik het als rijstvervanger.

IMG_20140731_084939
Breakfast

Ook mijn ontbijt leg ik regelmatig vast. Het is ook steevast een maaltijd die ik niet oversla en ook daarin probeer ik te variëren. Dit keer is het krokante muesli met rood fruit en soja yoghurt.

IMG_20140731_165939
Mongozo abrikozenbier

Afgelopen week heb ik voor het eerst abrikozenbier gedronken bij Mogogo, een Eritrees restaurant in hartje centrum. Wat een heerlijk biertje voor bij het warme weer. Het is een zoet biertje met een vleugje abrikoos. Zeker het proberen waard

IMG_20140731_180014
Voorafje

Dit is een Eritrees voorgerecht dat ik heb gegeten bij mijn eerste bezoek aan Mogogo. Het was een mix van tonijn, tomaten, komkommer en linzen geserveerd om een slablaadje.

IMG_20140731_191325
Special mix plate

Bij mijn bezoek aan Mogogo kreeg is als hoofdgerecht een speciale mixplate om kennis te maken met de Eritrese keuken.  De mix bestond uit 2 groente soorten, kip/ei in een tomatensaus, een pinda compote en gegrilde kipfilet met crème fraîche. Dit alles was geserveerd op 2 zuurdesemplaten. Dit was een bijzondere ervaring, want de smaakcombinatie met de zuurdesem was mij nog onbekend. Het zorgde namelijk voor een vleugje zuur van het geheel. Maar het was zeker waard om uit te proberen en ik ga ook terug om de andere smaken uit de Eritrese keuken te proberen. Ook zal ik binnenkort een post over Mogogo plaatsen voor meer informatie.

IMG_20140731_232807
Een lekker hapje

Dit is een van mijn favoriete gerechten als ik drankjes ga doen bij Swingin Safari. Mijn go to Ghanese restaurant. Het is gegrilde geitenvlees met een frisse salade en gele peper saus voor als je van pittig houdt.

IMG_20140801_163629
Puntzak friet

Deze Food Diary sluit ik af met biologische frietjes van de Staat. Een strandtent op het stille strand. Hier was ik een hapje wezen eten na een fotoshoot in de duinen. De pics van de fotoshoot krijg je natuurlijk binnenkort ook te zien.

Ik hoop dat je mijn foodpics hebt kunnen waarderen en tot de volgende Food Diary.

Much looof,

DeeDee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *