Food Diary

Hi beautiful,

Tijdens mijn vakantie ben ik begonnen met een food diary, maar ik ben erachter dat het buiten mijn vakantie niet lukt wekelijks een food diary te plaatsen. Daarom zal ik het nu 2 wekelijks plaatsen. Zo ik kan ik mijn liefde voor food toch met jou blijven delen.

IMG_20140819_103915

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Deze sla ik eigenlijk nooit over en ik probeer ook gevarieerd te ontbijten.  Dit keer was het ontbijt een keer niet alleen, maar samen met mijn girl Joelle. Samen eten is toch altijd een stuk gezelliger dan alleen.

IMG_20140819_223343

Soms komt het voor dat ik ’s avonds erachter kom dat ik geen verse groenten in huis heb. Gelukkig heb ik altijd kleine potjes met o.a. erwten en peentjes bij de hand. Dit is heel simpel te bereiden door een sjarlot eerst te bakken en daarna de uitgelekte groenten erbij te doen. Op smaak brengen met zout en peper. Klaar is kees.  Daarnaast heb ik heb een paar burgertjes erbij van kippengehakt, gekruid met fijngesneden sjalotten, paprikapoeder, gedroogde rode peper vlokken, zout en zwarte peper. Dit alles geserveerd met bulgur.

IMG_20140825_200820

Eigenlijk ben ik geen grote aardappel liefhebber. Maar ik heb er af en toe  wel trek in. Als ik het dan doe, dan kies ik nooit voor gekookte aardappelen. Dat vind ik niet lekker. Voor de afwisseling heb ik deze keer voor rode aardappels gekozen. Deze heb ik bestrooid met olijfolie, rozemarijn, zout en zwarte peper. Het geheel heb ik in de oven gebakken.

IMG_20140825_212251

De aardappels heb met bloemkool, biefstuk en mijn eigen champignonroomsaus geserveerd. Dit was trouwens de eerste keer dat ik bloemkool heb gemaakt. Met het sausje smaakte het ook aardig, maar het gaat niet mijn favoriete groente worden.

PicsArt_1409589098804

Een van mijn favoriete gerechten is sushi. Dit zou ik wekelijks wel willen eten. Heerlijk gewoon!

IMG_20140829_151052Ook de dikke Chinese noodles probeer ik iedere keer op een andere manier te maken. Dit keer heb ik het met paksoi, lente uitjes en een lichte soja saus gedraaid. Daarbovenop ligt kip dat in een tomatensaus is klaargemaakt. Yumyum.

IMG_20140830_233457

Als laatste heb ik afgelopen weekend weer iets nieuws geprobeerd bij Mogogo. Het heet Derho en het is een gekruide kipspecialiet met anijslikeur. Het is een voorafje, maar het is ook lekker als hapje tijdens het borrelen of voorafgaand aan een avondje stappen. Het was heerlijk! En zeker het proberen waard.

Much looof,

DeeDee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *