Powertalk @ Movies that matter festival | Adam

Ontroerende debuutfilm waarin de zwangere Samia in Casablanca werk en onderdak vindt bij een alleenstaande moeder. Maryam Touzani’s intelligente karakterstudie getuigt van een groot regietalent, met een mooi verhaal over het doorstaan van tegenslagen en de toekomst onbevreesd tegemoet treden.
Hoewel Abla haar handen vol heeft aan de opvoeding van haar dochter en kleine bakkerij, biedt zij Samia een plek in haar huis, onder voorwaarde dat ze binnen een paar dagen vertrekt. Maar Samia blijkt een welkome kracht, en haar gebakjes vinden gretig aftrek bij de buurtbewoners. Naarmate de vrouwen langer samenwerken, wordt hun band sterker en leren ze elk op hun eigen manier om te gaan met hun verleden.
Op subtiele wijze brengt Touzani het leven van haar personages in beeld, waarmee zij gevoelige onderwerpen als ongehuwde zwangere vrouwen in de Arabische wereld op overtuigende wijze aan de kaak stelt.

Gast Nicoline Grötzebach is directeur van De Mussen. In 2013 is De Mussen, met een aantal zelforganisaties, gestart met het Haags project Schilderswijk Moeders (Kartini emancipatie prijs, de Movisie publiek participatieprijs en de PAX vredesduif). De Schilderswijk Moeders zijn getrainde contactvrouwen uit de wijk die andere moeders ondersteunen bij kleine en grote problemen.

Gast Powerqueen Deborah (DeeDee) Cameron staat bekend om haar high energy en positieve instelling. Dit multi-talent is vanuit haar sociaal culturele onderneming by DeeDee, online, off line en on stage te vinden als o.a. host, storyteller en communitybuilder. In haar laatste rol zet zij zich in voor de empowerment van meiden en vrouwen. Hiervoor is zij in 2018 genomineerd voor de Kartiniprijs en in 2020 tot Haagse Parel benoemd.

Haagse parel uitreiking

Hi beautiful

Woensdag 4 maart vond de uitreiking van de Haagse Parels plaats in het Koorenhuis. De Haagse Parels onderscheiden dames die zich inzetten op het gebied van de emancipatie van meiden en vrouwen in Den Haag.

Dit jaar was ik een van parels die een oorkonde van de gemeente in ontvangst mocht nemen. VoorDe uitreiking voelde als een kers op de taart na mijn vrijwillige bijdrage van 25 jaar aan de emancipatie en empowerment van meiden en vrouwen dat begon op mijn 13de met dansles aan andere meiden in buurthuis Gaslaan.

Voor de uitreiking nam ik King mee naar het event en op het podium. Want dit moment wilde ik graag met hem delen.

Aangezien het event in het teken stond van emancipatie van vrouwen, was het voor mij vanzelfsprekend om als ondernemende moeder die zich inzet voor een mooiere wereld mijn zoon erbij te betrekken.

Het moederschap betekend niet het einde van mijn vrijwilligerswerk. Het is het begin van mijn werk als moeder die waar het mogelijk is het moederschap en ondernemen combineert met vrijwilligerswerk.

Met alle Haagse Parels en wethouder Emancipatie Bert van Alphen

Soso lobi,

DeeDee 😘

DeeDee is een Parel van Den Haag

Hi beautiful

Dit jaar zet ik mijzelf al ruim 25 jaar vrijwillig voor de stad, buurt, community en de empowerment meiden, vrouwen en jongeren. Het begon op dertien jarige leeftijd met het geven van dansles aan andere meiden in buurthuis Gaslaan. Een buurthuis waar ik mooie en leuke tijden heb beleefd en die helaas ondertussen niet meer bestaat. Dit een mijlpaal die zeker gevierd mag worden.

“DeeDee is een Parel van Den Haag” verder lezen

Top 10 2019 | Nummer 1 : De komst van King

Hi beautiful,

Mijn hoogtepunt dit jaar is tocht echt zwanger worden en de geboorte van mijn zoontje King.  Hiermee is mijn top 10 full circle geworden. Want  besef dit even. Een jaar geleden zat ik er doorheen en trok het zwarte moster genaamd depressie mij naar de afgrond. Levensmoeheid poogde mij te beroven van mijn ln levenslust. Hierdoor ging ik de eerste drie maanden van het jaar de strijd met mijzelf aan om mijn levenslicht weer te vinden. Hierbij hoorde dus ook het sluiten van deuren en achteraf gezien ben ik het weekend nadat ik besloot om mijn samenwerking met theater de Vaillant te stoppen zwanger geworden.

“Top 10 2019 | Nummer 1 : De komst van King” verder lezen