Back to my rootzzz


Hi beautifull peepzz,

 Zoals velen van jullie weten ben ik zeer geinteresseerd in de Surinaamse cultuur en tradities. Het is een onderdeel van wie ik ben en ik ben op dit moment in een fase van mijn leven beland waarin ik mijn kennis over de cultuur en de daaraan verbonden tradities wil verbreden. Ik weet waar ik vandaan kom en ben geboren, namelijk te Paramaribo in Suriname, maar het nog leuker om te onderzoeken waar mijn ouders, voorouders en de generaties daarvoor vandaan komen. Om terug te gaan naar de plantages waar mijn voorouders zijn geboren of zichzelf in het zweet hebben gewerkt. Om op deze plekken de energie te voelen en te weten dat het een onderdeel uitmaakt van mij en mijn familie geschiedenis. Hieronder een aantal foto’s van mij in Suriname op zoek naar mijn geschiedenis, de cultuur en tradities

 Ik begin natuurlijk met een foto van de natuur. De natuur is een belangrijk deel van het leven en zeker in Suriname waar het land voornamelijk bestaat uit de natuur. In de bossen groeien tal van planten en kruiden die voor verschillende medicinale en spirituele doeleinden gebruikt kunnen worden.

I’m on top of the world. Hier heb ik net een badje genomen in een rivier die stroomt langs de plantage (parnassie) Onoribo in Para. De familie van mijn vaders moeder is afkomstig van deze plantage. En aangezien ik wist dat er een rivier stroomde had ik mijn bikini en pangie (lendedoek) meegenomen om te genieten van het water.

 Junglefever baby.


Het was fantastisch om omringt te worden door de natuur. Ik dus in de jungle.

 

 Klaar in de jungle met machete en al. Ik heb hiervoor kruiden en planten geplukt. Was een fantastische ervaring. 

Nog een stukje geschiedenis. In het huis aan de linkerkant is mijn moeder bijna 65jaar geleden geboren. Ik heb het huis gelukkig nog kunnen vastleggen op de foto. Zo kunnen mijn toekomstige kinderen of andere kleinkinderen van mijn moeder zien waar hun oma is geboren.

Monument voor de december moorden

Standbeeld van Kwakoe. 

Beeld ter nagedachtenis aan de slavernij

Bless,
DeeDee