Art: Expositie Artery

Hi beautuful peepzz,
Naar aanleiding van mijn  bezoek aan de expositie in EY werd ik door kunstenares Jacqueline Louz ook uitgenodigd voor een expositie van de Artery. De Artery is een collectief van 20 kunstenaar die wonen en werken in de Den Haag of de directe omgeving. De kunstenaars binnen het collectief  werken in diverse disciplines en met verschillende technieken. 
Tijdens deze expositie toonden 7 kunstenaars hun werk. Hieronder zie je naast mijn favoriete stukken van de expositie, ook foto’s van 5 van de aanwezige kunstenaars terug.
Deze eerste beelden zijn gemaakt door Alexandra Simonis. Het linkerbeeld doet mij denken aan een zeemeermin die in stof gedrapeerd is. Het zijn ook allen werken die geïnspireerd zijn door  vrouwelijke vormen. Ik vind de middelste beeld wel bijzonder omdat het eruit ziet alsof het metaal gekneed is vanuit klei tot een kunstwerk.
Het stuk hierboven heet het Glazen plafond.  Het laat zo mooi zien dat je als persoon juist gaat bloeien als je jezelf niet laten limiteren door grenzen die anderen jouw opleggen.  Want als je goed kijkt zie je dat de takken onder de plafond geen bladeren hebben. Deze worden namelijk beperkt waardoor ze niet kunnen bloeien. Dit stuk en de andere glaswerk stukken zijn gemaakt door Martin Groen.
Het stuk op de linker foto is door Martin Groen en Jaqueline Louz gemaakt. Als ik naar dit stuk kijk moet ik aan Casper het spookje denken en zie alle spookjes omhoog vliegen.
 
De kunstwerken hierboven en beneden zijn gemaakt door Jacqueline Louz. De dame hierboven is zo lekker vol. Met haar weelderige onderlichaam. En pronte borsten.
Zoals je kan zien komt de weelderige vrouw in meerdere stukken van Jacqueline terug. Want ook deze 2 bustes zijn geïnspireerd door mooi gevormde vrouwen.
Deze Aziatisch geinspireerde kunstwerken komen van de hand van Yun Xie. De kunstwerken zijn zo mooi gedetailleerd en je ziet ook de Chinese roots van Yun Xie in de werken terug.
De laatste kunstwerken zijn  van Ka van Haasteren. Zij schildert en maakt collages. De collages vind ik bijzonder omdat sommige eruit zien als schilderijen. Daarnaast blijf je kijken naar de collages, want ze heeft vaak ook kleine grapjes in haar collages verwerkt. Echt leuk!
Ik vond het weer een top ervaring en hoop dat jullie ook hebben genoten van mijn pics. Mocht je meer willen weten over Artery en de genoemde kunstenaar. Klik dan op de link die je verbind met de site van Artery.
Bless,
DeeDee

2 antwoorden op “Art: Expositie Artery”

Reacties zijn gesloten.