Afro Vibes @ de Nieuwe Regentes

Hi beautiful,

Het is alweer paar maanden geleden dat het Afro Vibes festival neerstreek in Den Haag.  Wat een top festival was dat! Ik heb twee dagen kunnen genieten van verschillende performances. Mijn verslag van de eerste dag kan terug lezen in de post Afro Vibes @ theater Aan het Spui.

20151017_201919

Vandaag blik terug op de laatste dag van het festival in theater de Nieuwe Regentes. Een avond die ik niet wilde missen na het ervaren van de eerste dag van het festival. Ik was klaar voor een een muzikale avond met mijn outfit on fleek! Dit was tevens ook een van de eerste keren dat ik  nefertiti headwrap uitprobeerde en naar mijn gevoel was het geslaagd.

Bron: Afro Vibes
Bron: Afro Vibes

Deze dag maakte ik kennis met Zuluboy. Een energieke en super getalenteerde performer uit Zuid Afrika die hip hop combineert met Zulu en zo zijn verhaal op eigen wijze verteld. Zo wisselde hij zijn show af met rap, spoken word en improvisatie.

[videos file=”https://www.youtube.com/watch?v=ivWjNavrVE8″ width=”600″ height=”400″][/videos]

De show werd rustig, maar swingend opgebouwd. Het mooie ervan vond ik dat Zuluboy het publiek vanaf het begin van zijn optreden bij zijn performance betrok.

[videos file=”https://www.youtube.com/watch?v=DDK75XcAqT0″ width=”600″ height=”400″][/videos]

Hij liet ook zijn talent voor improvisatie gelden terwijl hij zijn betoog voor eenheid verwoorde.

Fotograaf: Janneke Pater
Fotograaf: Janneke Pater

Tijdens de pauze kreeg ik de mogelijkheid om kennis te maken met Zuluboy via Darpan van Kuik. En ik je zeggen dat deze man een sterke en positieve energie uitstraalde. Wat een eer met hem kennis te maken!

Bron: Darpan van Kuik
Bron: Darpan van Kuik

Samen met de grootmeester himself op de foto. Hij straalt zo erg dat hij gewoon licht geeft.

Bron: Afro Vibes
Bron: Afro Vibes

Na de pauze ging de show door met Ongerept een improvisatie collectief met onder andere broers van der Steen, bekend van de groep Kernkoppen en andere musici die de avond jammend met Zuluboy afsloten.

[videos file=”https://www.youtube.com/watch?v=7LHIr-Fq3rY” width=”600″ height=”400″][/videos]

Deze avond ging het dak eraf en swingde iedereen mee. Wat heb ik genoten en Zuluboy is zeker een aanrader. Hij maakt muziek met een boodschap die je voelt als je ernaar luistert en die je soul voedt. Dus mocht je een keer de mogelijkheid hebben naar een van zijn shows te gaan, als hij in Nederlands is, dan moet je er zeker voor gaan.

Much looof,

DeeDee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *