2017 Een jaar vol groei

HI beautiful,

Het einde van het jaar is in zicht. Het was een fantastisch jaar waarin mijn leven in een stroom versnelling voorbij vloog, terwijl het constant in beweging was. Het was een jaar waarin ik 35 jaar werd en voor mijn gevoel officieel echt volwassen ben geworden. In de afgelopen vijf jaar heb ik mij ontpopt tot een volwassen vrouw die voor haarzelf kiest en haar eigen geluk nastreeft. Ik laat mij niet definiëren door hetgeen wat ik in mijn verleden heb ervaren, al laat het tot de dag van vandaag wel zijn sporen na. Daarom heb ik ook dit jaar verschillende muren voor mijzelf doorbroken. Het was soms moeilijk om te ervaren, maar het leverde mij de mooiste momenten op dit jaar. Deze momenten en levenslessen wil ik met je delen in deze post.

blogpost

“Ik sta op nummer één”

Het is nu eerste kerstdag en ik lig lekker in bed en schrijf nu aan deze blog. Dit jaar heb ik de knoop voor mijzelf doorgehakt om geen kerst te vieren. Dit omdat ik deze dagen lekker voor mijzelf kan gebruiken om te dalen van het jaar en omdat ik moet werken aan mijn scriptie. Ik deel dit omdat ik eindelijk heb geleerd om voor mijzelf te kiezen.  Want ik ben als persoon zeer vrijgevig en sta altijd klaar voor mensen om wie ik geef. In het verleden heb ik hierdoor anderen en hun geluk regelmatig voorop gezet. Achteraf heeft dit mij niet gelukkiger gemaakt. Het liet vaak ook een negatief gevoel achter. Dus dit jaar heb ik besloten mijzelf op nummer een te zetten. Het gevolg hiervan was dat ik regelmatig afspraken met vrienden en familie afzegde omdat ik me-time nodig had of andere prioriteiten stelde. Dat ik opdrachten liet passeren omdat het niet goed voelde. Dat ik besloot uren in te leveren als jeugdwerker omdat ik mij wilde richten op mijn studie en bedrijf. Hoe moeilijk deze keuzes ook waren. Ik heb geleerd dat als ik mijzelf niet op nummer één zet, ik niet de max uit mijn leven kan halen. Want uiteindelijk telt mijn geluk het meest en nu ik dat gevoel te pakken heb, wil ik dat ook vasthouden.

26132674_10212676686366727_1028839416_o

“I Am Black and Proud”

Door mijn deelname aan Miss Black Hair Nederland in 2016 heb ik geleerd van mijzelf in al mijn facetten te houden. Echter kwam ik er het afgelopen jaar achter dat de maatschappij niet altijd van mij, een uitgesproken trotse zwarte vrouw, en vrouwen zoals ik houdt. Het gevoel bekroop mij steeds meer dat ik niet overal mijn uitgesproken blackself kon zijn, dat ik op moest letten om mijn liefde voor mijn roots uit te spreken, dat ik op moest letten bij het  opkomen voor ongelijkheid, racisme en discriminatie. Want zoals de meeste van jullie hebben gemerkt wordt de maatschappij steeds rechtser en harder voor mensen met een kleurtje. En toen was daar Izi Solutions die vanuit de Black Achievement Month mij en nog 4 andere social influencers uitnodigde voor een bijzondere empowerment trainingstraject. Deze training kwam voor mij precies op het juiste moment. Tijdens deze training kreeg ik workshops van onder andere Sylvana Simons, Anousha Nzume en Arzu Arslan. Voor mij waren deze dames al helden omdat zij zich inzetten voor een inclusiever Nederland en hier soms ook een hoge prijs voor moeten betalen. Denk hierbij aan de bedreigingen aan het  het huis van Sylvana. Maar zij laten zich hierdoor niet tegenhouden. Deze dames hebben tijdens de tranining hun kennis niet alleen gedeeld, maar mij ook daadwerkelijk power gegeven om mijzelf in al mijn facetten te delen met de wereld. Door hen ben ik niet meer bang mijn mond open te doen en te zeggen dat ik trots ben om een zwarte vrouw te zijn, dat ik als zwarte vrouw talenten heb en dat ik mijn plaats opeis in deze maatschappij. Het resultaat van deze training is de terug te zien in het spontane verhaal dat ik heb verteld tijdens het open podium bij de boekpresentatie van Krofaya Kromanti.

“Het werken met jongeren zit in mijn bloed, maar wil ik het in eigen beheer uitvoeren”

Het jaar sluit ik af met mijn hernieuwde liefde voor het werken met jongeren. Ik zet mij namelijk al sinds mijn jeugd in voor de belangen van andere jongeren, vrouwen en meiden. Dit heeft geresulteerd in een baan als jeugdwerker. Maar in de loop van de afgelopen jaren is mijn leven drastisch veranderd, net als het werken in het sociaal domein en ondertussen heb ik ook een eigen bedrijf dat groeit. Echter wil ik ondanks deze groeiende tweede carrière blijven werken met jongeren. Op dit moment ben ik nog werkzaam bij een welzijnsorganisatie.

26180051_10212676814689935_2147260758_o
Een artikel van 23-2-1998 uit de Stadskrant, met mij als 15 jarige.

Maar in de toekomst wil ik mijzelf als sociaal cultureel ondernemer gaan specialiseren in het coachen en empoweren van zwarte en gekleurde jongeren. Omdat ik merk dat jongeren van kleur extra uitdagingen hebben in deze maatschappij. Deze jongeren wil ik met liefde coachen op weg naar volwassenheid. Met mijn levenservaringen en kennis als jeugdwerker wil ik komend jaar mijn eigen projecten ontwikkelen die gericht zijn op talentontwikkeling en het vergroten van competenties bij deze doelgroep. Ik kan dan werken op de manier die ik vind passen bij de doelgroep en mijn aanbod stedelijk aanbieden. Met mijn inspanningen hoop ik bij te dragen aan de volgende generatie van powerqueens en powerkings die hun plek in de maatschappij opeisen.  Die succesvol gaan worden als ondernemer of als leidinggevende binnen een organisatie of bedrijf. Ik wil een grote zus of tante zijn voor deze jongeren zijn, die ik zelf nodig had toen ik een tiener was. Ik wil een plek creëren waar ze zich bij thuis/veilig voelen en waarvan ze weten dat ik en eventueel andere leden van het team er voor hun zijn. Bij het schrijven hiervan gaat mijn hart sneller kloppen. Ik zeg je eerlijk, ik kan niet wachten om mijn bachelor te halen en ass te kicken. Nog 6 maanden werken aan mijn scriptie en dan is het een go. Dus nog even wachten meiden en jongens want tante Dee is in 2018 ready voor #DeeDeesKids!

26178133_10212676927932766_1345686679_o

“Ik ben niet alleen een host. Ik heb meerdere talenten als het gaat om spreken.”

Het afgelopen jaar was een een super jaar als host. Mijn doel voor dit jaar was de beste host van Den Haag te worden en als ik het zelf mag zeggen is dit doel bereikt door hard te werken en mijn game on point te hebben. Want dit jaar heb de grootste festivals van Den Haag gehost zoals Bevrijdingsfestival, Blended en The Hague African Festival en ben ik ook begonnen met uitstapjes te maken naar andere steden zoals Amsterdam Roots Festival en Island Vibes. Hierover meer in een aparte blog waarmee mijn top 10 van hosting gigs van 2017 met je ga delen.  Ook een mooie bijkomstigheid is dat ik afgelopen jaar niet alleen ben gegroeid als host, maar ook als vlogger. Zo heb ik het afgelopen jaar in aanloop naar de verkiezingen een reeks  politieke vlogjes gemaakt voor Omroep West.

Daarnaast heb ik het afgelopen jaar ook besloten mijzelf uit te spreken over onderwerpen zoals seksueel misbruik, de gevolgen daarvan, suïcidale gedachten en depressies. Dit zijn namelijk onderwerpen die ik zelf heb ervaren en die ik vanuit die hoedanigheid ook bespreekbaar wil maken. Want er zijn nog steeds teveel kinderen en jongeren die te maken krijgen met seksueel misbruik of mensen die gebukt gaan onder een depressie of suïcidale gedachten. Door mijn verhaal te delen hoop ik andere de power te geven om door te gaan hulp te zoeken en hun eigen geluk te creëren. Een van deze interviews was met Mara Michels bij Mara’s Morning Motivation.

Verder ben ik een bijzondere samenwerking met het Haags Historisch museum aangegaan voor de expositie “Afrikaanse bedienden aan het Haagse hof”. Hiervoor heb ik een spokenword wedstrijd georganiseerd met als prijs een optreden tijdens de publieksdag en museumnacht. Daarnaast heb ik ook een Talk voor jongeren georganiseerd om over de onderwerpen slavernij, racisme en discriminatie te spreken. Dit laatste was een bijzondere ervaring. Omdat het mij lukte een veilige omgeving voor jongeren van kleur te creëren om over voor hen soms ook pijnlijke onderwerpen te spreken. Dit resulteerde in een mooi gesprek tussen panel en publiek.

Als klapper op de vuurpijl kan ik ook reporter toevoegen aan mijn c.v. Want voor de voorstelling Woisky vs Woisky van Orkater en het Bijlmerparktheater ben ik als reporter de straten van Amsterdam opgegaan om mensen te interviewen en ook achter de schermen met de cast, band, kostuum- en decorontwerper mogen spreken. Daarnaast haalde ik ook vanuit de gemeente een opdracht binnen als reporter. Mijn ervaring als spreker heeft zich nu dus ook uitbreid naar voor de camara. Had ik een paar jaar geleden niet meer verwacht. Maar kijk hoe het leven loopt. Het afgelopen jaar zijn alleen maar mooie mogelijkheden en kansen zijn op mijn pad gekomen die stuk voor stuk hebben bijgedragen aan mijn gevoel van geluk. I was born for this!

26133832_10212677154418428_767172480_o

“Mijzelf omringen met gelijkgestemden”

Door mijn groei heb ik dit afgelopen jaar vrienden losgelaten die ontgroeid was en die de vrouw die ik geworden ben niet meer begrepen. Dit heeft mij doen inzien dat ik mijzelf alleen wil omringen met mensen die mij begrijpen, supporten en lief hebben zoals ik ben. Daarom ben ik het afgelopen jaar begonnen met Black Light een beginnend platform en netwerk voor jonge talentvolle zwarte professionals in Den Haag. Die net als ik gedreven zijn om hun stempel achter te laten op deze wereld en die net als ik, hun weg aan het vinden zijn in de maatschappij. Want waarom zou ik dit pad alleen bewandelen wanneer ik dat ook kan doen met gelijkgestemden. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik een sterke basis van mooie persoonlijkheden om mij heen heb op wie ik kan terugvallen als het even niet goed met mij gaat, die ik kan vertrouwen en van wie ik weet dat ze net zoveel om mij geven als ik om hen. Voor mij is deze groep uitgegroeid tot mijn tweede familie. Mijn doel is deze familie in 2018 officieel te maken zodat deze familie kan groeien en kan bouwen aan een legacy.

26058088_10212677604509680_1031114158_n

“Een lover mag ook”

Naast mijn persoonlijke groei op diverse vlakken ben ik ook op relationeel vlak gegroeid. Na een knipperlicht relatie die mijn hart had gebroken besloot ik in april 2016 dat het tijd was om een jaar celibaat te worden. Omdat ik merkte dat ik door mijn verleden en ervaringen met seksueel misbruik de verkeerde mannen aantrok. Tijdens dat jaar wilde ik bewust afstand nemen van mannen om erachter te komen wat voor relatie ik wilde en wat ik zoek in een man. Deze zoektocht zette zich voort in 2017 en ik kwam erachter dat ik graag een serieuze relatie zou willen met een man die mij net zoveel lief heeft als ik hem. Die mijn mooie, maar soms ook gekke persoonlijkheid accepteert en niet poogt te veranderen. Dat ik het verdien om als een queen behandeld te worden. Echter de juiste man ben ik nog niet tegengekomen. Aan de andere kant  heb ik wel een super leuke lover aan de haak geslagen waarmee ik af en toe heerlijk kan knuffelen en kroelen. Want ik zeg je eerlijk, dat had ik tijdens het celibaat zijn wel gemist hoor. Het knuffelen en intiem zijn met een ander. Eerst twijfelde ik nog, want dat wilde ik eigenlijk alleen in een relatie. Maar als die relatie er niet is, moet ik dan alle vormen van intimiteit uitsluiten? Dat ging hem dus niet worden. Ik heb als vrouw af en toe mannelijke aandacht nodig. En ik kan je zeggen dat de sexy time mij goed doet. Yess hunty. Af en toe moet ik als hardwerkende vrouw ook stoom afblazen en verwend worden. Dus dit jaar heb ik geleerd dit ook toe te laten en ervan te genieten.

26107815_10212681348563279_1963120052_o

Al met al een bijzonder jaar waarin ik keihard heb gewerkt, veel heb geleerd over mijzelf en waar ik naartoe wil met mijn leven in 2018 en erna. Ik wil ten eerste mijn bachelor binnen halen, dan kan niets mij meer tegenhouden. Want dan heb ik alle tijd van de wereld om mijn nieuwe dromen uit te laten komen.

Soso lobie,

♥ DeeDee ♥

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *